Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: Желимо организацију квалификационог турнира за Евролигу

Дилеме више нема, Кошаркашки Клуб Црвена звезда жели организацију квалификационог турнира Евролиге.

На данашњој конференцији за новинаре, Небојша Човић је потврдио да ће се КК Црвена звезда и званично пријавити за организацију квалификационог турнира Евролиге у „Комбанк Арени“:

Уопште нас не интересује да ли ће Цибона испунити услове за учешће и евентуално отворити директан пролаз у Евролигу. Изборили смо квалификације и, у складу са разговорима са извршним директором Евролиге Ђордијем Бертомеуом, људима из града и републике, званично се обратили дописом у којем наводимо да желимо организацију тог турнира – рекао је Човић, а преносе „Новости“.

Председник сматра да је наш клуб први фаворит за добијање квалификационог турнира:

У складу са договором, мислим да Звезда представља фаворита за организацију. Добили смо и сагласност и подршку људи из АБА лиге. Очекујем да не промене мишљење, пошто су раније помало били томе склони. Са Бертомеуом смо разменили јасне ставове и верујте да он разуме огромне напоре које је Звезда уложила за релативно кратко време. Сетите се, у јуну 2011. нисмо ни постојали као клуб. Помогли су нам „вајлд“картом за Еврокуп, прошле године изборили смо учешће у Евролиги и потом у Еврокупу остварили доста добар резултат. То се оцењује и бројем бодова, тако да је Црвена звезда тренутно најбољи српски клуб на УЛЕБ ранг-листи. Господин Бертомеу могао је да се увери у техничке услове за организацију у Београду, а сигурно је да „Арена“ неће бити празна као када су Хрвати играли између себе.

Он је додао и да је град Београд спреман да помогне:

Мислим да ће и Град Београд послати писмо којим подржава организацију турнира, и обавестити руководство елитног такмичења да улази у кандидатуру за домаћина фајнал-фора Евролиге – каже Човић. – Знам да није реално да се то деси 2015. године, али постаје реално у 2016. или 2017. Мислим да је Београду тако нешто потребно.

Човић је рекао и да је Звезда врло близу Евролиге:

Звезди су потребне само три победе да би и идуће сезоне била тамо где јој је место, а то је Евролига.

Повезане вести

3 comments

Luka мај 9, 2014 at 02:24

Ku.rac sad.

Reply
Andrej мај 8, 2014 at 15:48

A da provere prvo sa pametnim vođama, da li su zainteresovani da popune Arenu i pruže podršku igračima…

Reply
Ћошке мај 7, 2014 at 08:42

Да смо победили само једну данас нам не би требале три. 🙁

Reply

Leave a Comment