Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Најава: Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком

Након тешког пораза на Ф4 АБА лиге, кошаркаши Црвене звезде су се брзо опоравили и везали две победе у домаћем првенству. Прво је у гостима пао Партизан, а пре три дана је у Пиониру савладана Црнокоса са чак 41 разлике. Следећи противник је екипа Металца из Ваљева.

Металац је регуларни део првенства завршио на трећем, са истим бројем бодова као и четвртопласирани Борац, односно са учинком 17-9. Након шест одиграних кола у Суперлиги налазе се на 5. месту са две победе и четири пораза. Савладали су на свом паркету Мега Визуру, а у гостима су добили Црнокосу и тренутно су најбоље пласирани од екипа које не играју Регионалну лигу.

Ваљевчани ће Црвену звезду угостити у градској хали која прима до 1500 гледалаца. Као и увек, очекујемо да ће највећи део хале испунити навијачи гостујућег тима.

Што се екипе Металца тиче, пре старта Суперлиге, појачали су се са два Американца, док је остатак тима остао непромењен.

На позицији плеја игра новајлија Ештон. Он се до сада показао као прави вођа тима и велико појачање. Шут из игре му је изнад 50%, док се показао као непоуздан извођач слободних бацања. Углавном иде на соло акције, не посвећује превише пажње асистенцијама, али постиже у просеку преко 10 поена и битан је шраф у екипи. Временом ће играти све боље. Алтернатива на тој позицији је искусни Алексић. Играо је за велики број домаћих клубова, између осталих и за Хемофарм, Партизан и Раднички, а од ове сезоне је члан Металца. Доласком Ештона је пао у други план, а тип је играча који не форсира превише  игру један на један, већ углавном чека отворене шутеве за три поена. Бележи такође и 2,7 асистенција по мечу. Ту је и млади Томашевић, али он је више дефанзивно оријентисан, а из игре шутира слабих 34%.

На позицији бека игра и најбољи играч ове екипе, Бојан Бакић. У просеку постиже 16,3 поена уз 2 асистенције по мечу. Играч је који узима највише шутева, али има и скоро 47% шута из игре. Такође је и најсигурнији извођач слободних бацања у свом тиму. У досадашњем делу Суперлиге се није показао као добар тројкаш, али то је играч који може било када да проради. Његова замена је Крушчић, играч који важи за доброг и упорног дефанзивца који у нападу углавном подели понеку асистенцију. Ту је и Кужета који се до скоро опорављао од лакше повреде, тако да није имао превелику улогу у тиму. Ипак, важи за играча који ће погодити отворен шут ако му се дозволи, тако да му не треба остављати простора за евентуалну серију лаких поена.

Чакаревић је прва опција на крилу. Највећи је потрошач лопти уз Бакића, а проценти чута су му на сличном ниову. Важи и за доброг дефанзивца због своје грађе и скочности, а томе у прилог говоре и две украдене лопте по мечу којима додаје и 3 асистенције. Један од искуснијих играча који преузима одговорност у финишу меча.

За разлику од спољне линије, позиције у рекету су слабије попуњене у екипи Металца. На позицији крилног центра је прва опција последње појачање, Вулриџ. Међутим, он је до сада бележио само 3,6 скокова и 4 скока по мечу. Кнежевић се вратио у прошлом колу након одсуства због повреде и утисак је да ће бити можда и највеће појачање у наставку такмичења. Ту је и Кљајевић, од којег се у овом мечу не може очекивати битан учинак због лоше игре у одбрани, а такав играч против Звезде не може пуно на паркету.

Први центар екипе је бивши кошаркаш Црвене звезде и миљеник публике због своје енергичности, Петар Поповић. Бележи 12 поена у просеку и 4 скока. Као један од најискуснијих, може се очекивати да преузима често одговорност на себе. Танасковић и Дујковић су резерве, али до сада нису имали запаженни учинак, углавном улазе само када се Поповић одмара.

Што се Црвене звезде тиче, може се поново очекивати да минутажа свих играча буде равноправно расподељена, а само је питање ко ће од првотимаца сада искочити у први план.

Београдска публика се није показала у најбољем светлу када су утакмице Суперлиге у питању, али зато верујемо да ће сви навијачи из Ваљева и околине, као и увек, показати како се бодри вољени клуб и код куће и на страни.

Овом приликом, сајт Моја Црвена звезда жели да честита КК Црвена звезда Телеком крсну славу, Ђурђевдан, и да пожели нашим кошаркашима и стручном штабу да освајањем домаће лиге коначно започнемо једну нову еру кошарке у црвено-белом.

Металац Фармаком – Црвена звезда Телеком, среда, 19:30, „Хала спортова“, Ваљево

Још једна победа…

Повезане вести

Leave a Comment