Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Најава: Радивој Кораћ – Црвена звезда, трећи меч финала (среда, 19:30 часова)

Кошаркашице Црвене звезде у среду гостују екипи Радивоја Кораћа у оквиру треће утакмице финалне серије плеј-офа за наслов шампиона Србије у сезони 2013/2014. Меч се игра у дворани Спорт Еко са почетком у 19 часова и 30 минута. Скор у серији је 1:1, а титулу ће освојити тим који стигне до три победе.

Црвено-беле су на прошлој утакмици показале да могу да победе екипу Кораћа ако су максимално фокусиране на своје задатке и ако грешке у игри и жуте минуте сведу на најмању могућу меру. Прилика за брејк против првопласиране екипе из лигашког дела је идеална, јер су Звездине играчице прошли сусрет убедљиво решиле у своју корист резултатом 82:69 и у одличном расположењу чекају меч број три на гостујућем паркету. Кораћ има предност домаћег терена, тако да ће црвено-беле за освајање трофеја морати бар једном да сруше противнички тим на његовом терену. Могле су изабранице Драгана Вуковића до победе и у првој утакмици у финалној серији, али су падови у игри коштали екипу велике победе, па је прокоцкано вођство од десет поена из прве четвртине и на крају забележен пораз са три разлике (73:76).

У првој утакмици у тиму Звезде су се истакле Тина Јовановић и Александра Станаћев, док су други меч својом партијом обележиле Иванка Матић, Александра Црвендакић и Милица Деура. Мирјана Бероња је својим важним тројкама доносила Звезди радост у претходном мечу, а екипа Радивоја Кораћа се ослања на више кошаркашица у нападу, па сваки пут неко ново име искочи у први план. У другом мечу одбрана Звезде је зауставила Сању Мандић и свела њен учинак на само два поена. Црвено-беле су оствариле предност у скоку, а то је велики квалитет који екипа поседује, пре свега захваљујући сјајним скакачима Тини Јовановић и Иванки Матић, које чине најбољи центарски пар у земљи.

Најефикасније у Звезди у досадашњем току финалне серије су Александра Црвендакић са 30 поена и 17 скокова, Иванка Матић са 29 поена и 11 скокова, Милица Деура са 23 поена и Тина Јовановић са 19 поена и 20 скокова, док је Александра Станаћев у два меча забележила 17 асистенција, а Мирјана Бероња четири тројке. У екипи Кораћа у прве две утакмице истакле су се Јелена Максимовић са 22 поена и осам скокова, Сања Мандић са 17 поена и девет скокова, Снежана Чолић са 16 поена и седам асистенција, Тамара Капор са 15 поена и Ања Ступар са 15 поена и 12 ухваћених лопти. У тиму Кораћа су поени и скокови равномерније распоређени, а и постигле су их мање од Звезде.

Трећи меч, нова драма, сигурна победа Звезде или можда доминација Кораћа, то су били неки од сценарија са бројних мечева ова два тима ове сезоне у којима је развијено посебно ривалство. Загарантовано је само да је предстојећа утакмица можда и најважнија у серији, а надамо се да ће црвено-беле после 40 или можда и више минута ефективне игре изаћи као победнице и за још један корак се приближити дуго чеканом трофеју.

Радивој Кораћ – Црвена звезда

Среда, 7. мај 2014.

Дворана Спорт Еко, Београд

19:30 часова

Повезане вести

2 comments

Zvezdaa ooo ♥ мај 7, 2014 at 21:22

NEVEROVATAN PORAZ U ZADNJA 3 MINUTA JE PROKOCKANA SIGURNA POBEDA .CELU UTAKMICU SMO VODILI I KONTROLISALI IGRU DA BI U FINIŠU SE UPLAŠILI POBEDE I SA PUNO GREŠAKA I PROMAŠAJA POKLONILI POBEDU LOŠIJEM TIMU.VELIKA ŠTETA JER ĆE SE OVAJ PORAZ VEROVATNO LOŠE ODRAZITI NA NAŠE DEVOJKE .IPAK IMA JOŠ UTAKMICA KOD NAS I EVENTUALNA MAJSTORICA DEVOJKE GLAVU GORE I POKUŠAJTE DA OVO ZABORAVITE .ŽIVELA ZVEZDA

Reply
milos мај 7, 2014 at 15:50

Napred devojke do pobede

Reply

Leave a Comment