Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Стрелци Жигић, Мезенга, Евандро, Трифуновић…

Претходног викенда некадашњи играчи Црвене звезде играли су запажене улоге у својим клубовима. Шампионати широм планете улазе у сам финиш, неки су и завршени, а голове су постигли Никола Жигић (Бирмингем), Бруно Мезенга, два за турски Акхисар, Евандро (Есторил), Милош Трифуновић за казахстански Атирау и Бранимир Субашић за турског друголигаша Орду.

Никола Жигић је био стрелац за Бирмингем у Другој лиги Енглеске. Бивши голгетер црвено-белих је допринео опстанку свог тима постигавши први гол у 78. минуту, а погодак Пола Кедиса у судијској надокнади на гостовању у Болтону за 2:2 сачувао је екипу од испадања у нижи ранг. Жигић је на терену провео целу утакмицу, зарадио и жути картон, а сезону је завршио са осам постигнутих голова у 33 лигашка меча на којима је 21 пут био у стартној постави. Бирмингем је заузео 21. место, само једно изнад зоне испадања. Немања Видић је још једном одиграо свих 90 минута у Премијер лиги, али је његов Манчестер Јунајтед поражен од Сандерленда 0:1. Немања Матић је био на терену у дресу Челзија до 73. минута, добио је и жути картон, а тим из Лондона се ремијем против Норича (0:0) практично опростио од титуле. Александар Коларов (Манчестер сити) је ушао у игру у 66. минуту, а његова екипа је победом на гостовању против Евертона од 3:2 направила велики корак ка освајању шампионата Енглеске.

Дејан Лекић је одиграо прво полувреме за Спортинг из Хихона у поразу у Алкоркону (0:1) у оквиру 37. кола шпанске Сегунде, док у Примери за Виљареал није  наступао Александар Пантић.

Ненад Томовић је са Фиорентином поражен у финалу Купа Италије од Наполија са 1:3. Трофеј је отишао у Напуљ, а некадашњи дефанзивац Звезде је за 90 минута у игри добио жути картон. Од бројних играча који су били чланови тима са београдске Маракане на “чизми“ је минулог викенда играо још само Никола Максимовић, који је био на терену свих 90 минута у победи Торина против Кјева у Верони (1:0).

Милан Бишевац  је играо за Лион до 67. минута у поразу против Олимпика у Марсељу (2:4). Павле Нинков је асистирао код поготка екипе Тулуза који је постигао Висам Бен Једер у ремију против Нанта (1:1). Нинков је добио и жути картон, а из игре је изашао у 79. минуту. Његов клупски друг Урош Спајић је играо до 8. минута. Немања Пејчиновић се после дужег одсуства појавио у тиму Нице, када је ушао у игру у 26. минуту, али је имао несрећу да затресе сопствену мрежу у 45. минуту у поразу од Сошоа (0:2). У другом рангу такмичења Ненад Ковачевић је одиграо целу утакмицу за Ним у ремију против Бреста (1:1), а Данијел Љубоја је за Ланс ушао на терен у 60. минуту меча против Анжера, који је завршен резултатом 1:1.

Бруно Мезенга је са два поготка донео победу екипи Акхисара против Фенербахчеа од 3:1, а за 90 минута је зарадио и жути картон. Срђан Мијаиловић је у дресу Кајзерија одиграо целу утакмицу против Ескишехира, али ни победа од 4:1 није била довољна да се клуб спаси испадања у други ранг. У Другој лиги Славко Перовић и Горан Чаушић провели су у игри свих 90 минута у ремију (1:1) против Букаспора. Бранимир Субашић је постигао гол за Орду у победи против Санлиурфија од 4:3. Био је то његов девети погодак у сезони. Славко Перовић је поделио титулу првог стрелца Друге лиге Турске са Мухаметом Реисом из Баликешира. Постигли су по 19 голова, а Маниса је сезону завршила на седмој позицији, док је Орду заузео треће место и играће бараж за попуну елитног ранга.ucinak

Евандро је постигао гол из пенала у 52. минуту за Есторил у ремију против Белененсеша (1:1) у 29. колу шампионата Португала, док је Филип Ђуричић одиграо прво полувреме за Бенфику у мечу против Виторије Сетубал (1:1). Саша Стаменковић је бранио читав меч за Нефчи у поразу од Кабале (1:2) у првенству Азербејџана. Марко Мирић је ушао у игру од 46. минута за Минск у ремију против Дњепра Могилева (1:1), а Филип Младеновић је одиграо цео меч за Бате Борисов у првенству Беорусије против Торпедо Жодиноа (4:1). Бојан Павловић је чувао мрежу грузијског Зестафонија свих 90 минута у победи против Звездиног старог знанца Динама из Тбилисија резултатом 3:2.

Ернан Баркос је наступао до 79. минута за Гремио у ремију против Сантоса (0:0) у оквиру трећег кола бразилске Серије А. Александар Јевтић је добио прилику у дресу кинеског Лиаонинга од 56. минута у победи против Хангжуа од 2:1, док је у јапанској другој лиги Милош Бајалица остао на клупи после одиграних првих 45 минута у победи Кјота над екипом Каматамаре Сануки од 4:1. Милан Вилотић је завршио сезону у швајцарском Јанг Бојсу због операције лигамената зглоба. Марко Дмитровић је бранио за Ујпешт у убедљивом поразу од екипе МТК 0:4, док је Никола Трајковић у победи Ђера против Пушкаш академије од 1:0 на терен ушао у 82. минуту. Милош Рељић је играо до 89. минута за чешки Знојмо и за то време добио жути картон у важној победи у борби за опстанак његовог тима против Слована из Либереца од 4:1.

Милош Трифуновић је наставио са добрим играма у шампионату Казахстана, где игра велики број фудбалера са Балкана. Некадашњи нападач Звезде је одиграо цео меч за Атирау и постигао гол у ремију против Ордабашија (1:1). Његов клупски друг Марко Блажић  био је у игри до 80. минута. Игор Бурзановић (Иртиш) је у 50. минуту утакмице против Тобола зарадио други жути картон, па је морао у свлачионицу пре времена, што је његов тим коштало убедљивог пораза резултатом 0:3.

Раде Вељовић је играо за Вождовац до 60. минута, а Никола Караклајић је ушао у игру у 55. минуту меча против Радничког из Ниша (0:0). Дарко Лазић је заиграо за Спартак од 87. минута, а Весељко Тривуновић је изашао у 62. минуту у победи Суботичана против Новог Пазара од 3:2. Славољуб Срнић је одиграо целу утакмицу за Чукарички, а његов брат Драгољуб је замењен у 89. минуту, док је Филип Стојковић из игре изашао у 81. минуту у поразу екипе са Бановог брда од Радничког из Крагујевца резултатом 0:1. Дарко Спалевић је одиграо читаву утакмицу за Раднички, док је Радован Кривокапић изашао у надокнади изгубљеног времена пред сам крај меча. Данијел Михајловић је у поразу Јагодине на домаћем терену против ОФК Београда провео на терену свих 90 минута, а Стефан Михајловић је био стрелац јединог гола за Слободу из Ужица у поразу од Напретка у Крушевцу (1:3). Милан Пршо је одиграо цео меч за Бежанију у другом рангу такмичења против Синђелића (1:0), док су Марјан Марковић и Милан Зорица на терену провели свих 90 минута у поразу Слоге из Петровца на Млави на гостовању против Инђије (0:3). Александар Кировски је остао несавладан на голу Земуна у убедљивом тријумфу против Срема (4:0) у београдској групи Српске лиге.

Повезане вести

3 comments

Ajmo zvezdo мај 5, 2014 at 23:18

https://www.facebook.com/balkandres?fref=ts ovo je stranica Balkan Dres, najpovoljniji dresovi svetskih klubova u celom regionu, imamo dresove svih evropskih i svetskih klubova, javite se za vise informacija u inbox :)))
😮 😮 😮 😮

Reply
kobr90 мај 5, 2014 at 22:01

ovako,malo se prica o sutrasnjem danu,koji moze da bude crni dan za nas klub,jos jean ekser zakucan na nas „kovceg“
Pa da pocnem…..Ako sutra ne daj Boze ne dobijemo licencu ili neki datum da sredimo dugove lepo treba odmah tuziti one koji su krivi za dugove…Ako je to Piksi tj ako je za vreme njegovog mandata dovodjeno i sakom i kapom i ako su se davale velikje cifre i ostali repovi do sad Piksi sine isprsi se zaduzio si nas lupam 2 miliona iskesiraj ili sud sine,tako za Toplicu,Tako za Ivica tako za nekog tamo Dan Tanu i zdravo…..unistili ste nas,zakopali do guse sad se isprsite svi ste milioneri multimilioneri dajte sad ono za sta ste krivi….ako ne, tuzba odmah,nek preracunaju koliko klub gubi bez Evrope u koju nismo usli niti kazem da cemo sigurno uci sl sezone,al neki prihod ima pa nek plate,mogli su da se sepure kao predcednici a sad nek pokazu koliki su zvezdasi pa nek plate svoje dugove!

Reply
spawn мај 6, 2014 at 11:00

a sta ako nas je amnestirani ukopao i jos uvek nas ukopva?

Reply

Leave a Comment