Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Ватерполисткиње повеле у финалној серији против Сенте

Ватерполисткиње Црвене звезде савладале су екипу Сенте у Суботици резултатом 11:10 у првој утакмици финала плеј-офа. Звезда је на тај начин направила брејк на старту финалне серије и има велику шансу да већ у првој сезони освоји титулу шампиона Србије.

Коначан резултат не одсликава право стање ствари у базену, јер су играчице црвено-белих биле знатно бољи ривал у већем делу меча. Повела је Звезда са 2:1 у првој четвртини, а на половини сусрета било је 5:4 за гостујућу екипу. Сјајну игру у трећој деоници изабранице Милоша Брадића крунисале су убедљивим вођством од 9:5. У једном тренутку имале су и дупло више постигнутих голова од домаћег тима (10:5), али је Сента до краја меча успела да смањи високо вођство Звезде на минималних 10:11.

Најефикаснија у победничкој екипи била је Јована Дујовић са четири постигнута гола, док је Јована Пантовић забележила три поготка. Најбољи стрелац Сенте, а и читавог меча била је најбоља ватерполисткиња овог тима Жока Патаки, која се шест пута уписала у стрелце.

Сента – Црвена звезда  10:11 (1:2, 3:3, 1:4, 5:2)

Суботица – Базен Дудова шума. Гледалаца: 100. Судије: Виријевић и Дворнић (Суботица)

Сента: Брадик, Рудич 1, Бенак 1, Бурањи, Ленђел, Велез, Кинчеш 1, Примаш 1, Балог, Тот, Патаки 6, Јухас, Молнар. Тренер: Тот.

Црвена звезда: Александровић, Миловановић, Пантовић 3, Ћоровић 2, Илић, Дујовић 4, Симић, Мандић, Ђорђевић, Марковић, Ивковић 2, Јаковљевић, Ружић. Тренер: Брадић.

Звезда је славила против Сенте када је било најважније у плеј-офу, али потребан је велики опрез у наставку финалне серије, јер је Сента у лигашком делу два пута савладала црвено-беле. Други меч би требало да се игра 10. маја у Београду

 

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ мај 5, 2014 at 17:22

BRAVO DEVOJKE .SVE U VATERPOLU JE NAŠE .SAMO SLEDITE MUŠKU EKIPU I NEĆE BITI PROBLEMA .ŽIVELA ZVEZDA .

Reply

Leave a Comment