Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездина кућа славнихНајновијеФудбал

На данашњи дан: Рођен Ненад Милијаш

Ненад Милијаш, капитен фудбалског клуба Црвена звезда, рођен је 30. априла 1983. године у Београду. У својој шестој сезони у клубу на путу је да стигне до треће шампионске титуле, а прве са капитенском траком око руке.

m4

За Звезду је до сада одиграо 188 званичних утакмица и постигао 61 гол. Освојио је две титуле 2006. и 2007. и два национална купа 2006. и 2007. године. Ненад је каријеру почео у екипи Земуна за који је наступао од 2000. до 2005. године. У редове црвено-белих стигао је у зимском прелазном року 2006. године и већ у првој полусезони освојио је дуплу круну. Одиграо је десет утакмица у шампионату уз четири поготка, док је у Купу наступио у два меча. Постигао је победоносни гол у првенству против Рада (1:0) и два против Смедерева у тријумфу од 2:0. Трофеји нису мењали власника ни наредне сезоне. Милијаш је у шампионату 2006/07 играо на 25 утакмица уз пет постигнутих погодака, од којих је један Звезди практично обезбедио титулу, када је бомбардер црвено-белих погодио са беле тачке против Партизана у Хумској за победу од 2:1 у 130. вечитом дербију. У освајању Купа забележио је пет одиграних утакмица уз један гол и то у полуфиналу против Партизана са велике удаљености у 15. минуту за победу од 1:0.miki1

Црвено-бели у то време нису успели да се докопају групне фазе Лиге шампиона из два покушаја. Прво је Милан био успешнији у последњој рунди квалификација 2006. године. УЕФА је могла да избаци италијански клуб због намештања у Серији А, али то није учинила, док се 2007. године испречио шкотски Глазгов Ренџерс, па је Звезда такмичење наставила у Купу УЕФА, где је Милијаш постигао спектакуларан погодак против Бајерна у Београду, а црвено-бели су испустили предност од 2:1 у самом финишу утакмице и на крају изгубили резултатом 2:3. Шампионат Србије 2007/08 Звезда је завршила без пораза, али је имала много нерешених резултата, па је на крају била друга иако је савладала Партизан у 132. вечитом дербију са 4:1 на домаћем терену. Милијаш је на том мечу постигао гол из пенала и поставио коначан резултат, а утакмица је одиграна без присуства публике због казне. Екипа је у Купу заустављена у полуфиналу против Партизана резултатом 2:3, а Милијашу је поништен регуларан погодак и тај меч се сматра почетком бројних и разноврсних одлука на штету Црвене звезде које су уследиле наредних година. Милијаш је у сезони 2007/08 укупно одиграо 42 меча у свим такмичењима и постигао 12 голова, само три мање од првог стрелца екипе Ненада Јестровића. Звезда је врло лоше одиграла сезону 2008/09 и завршила на трећем месту на табели, а Милијаш је био први стрелац тима са чак 18 голова на 33 утакмице у шампионату. У сезони за заборав одиграо је укупно 39 утакмица у свим такмичењима (највише у тиму) и са 23 поготка био убедљиво најбољи стрелац и играч клуба, а проглашен је и за најбољег фудбалера првенства Србије. Постигао је доста атрактивних голова из слободних удараца и са већих удаљености захваљујући свом снажном и прецизном шуту левом ногом.

Од 2009. до 2012. године наступао је за енглески Вулверхемптон, где је за три сезоне одиграо 62 лигашке утакмице уз четири поготка.

У Звезду се вратио почетком прошле сезоне у којој је забележио укупно 29 мечева у свим такмичењима уз девет голова, од чега је један био победоносни у 143. вечитом дербију и то главом за тријумф резултатом 3:2. Једно време је био оспораван због недовољне брзине, али су све критике пале у други план у другом делу ове сезоне, када су црвено-бели запосели чело табеле, где ће надамо се остати и на крају трке са вечитим ривалом. Милијаш је недавно постигао фантастичан гол из слободног ударца на гостовању против Новог Пазара за победу од 1:0 и још једном показао колики је мајстор када су у питању шутеви са дистанце. Ове сезоне је постигао шест голова у шампионату и забележио осам асистенција по чему је најбољи у екипи Црвене звезде.

За репрезентацију Србије одиграо је 25 мечева и постигао четири гола. Дебитовао је 6. септембра 2008. у победи од 2:0 против Фарских Острва. Био је стандардан у квалификацијама за Мондијал у Јужној Африци 2010. године, када је постигао важан погодак у Београду против Француске из једанаестерца у ремију (1:1), који је одговарао нашој селекцији. Одиграо је један меч на том Светском првенству и то у поразу од Гане (0:1).

Повезане вести

11 comments

MILAN KG мај 1, 2014 at 03:36

ddddd</strons nije klasa solidan je igrac od kad je dosao sta je epohalno uradio za tim? gde je on to kokazao klasu dobar je bio igrao za reprezentaciji pa ako hocemo posteno krasic je bio nosilac igre cska pa je propao.

Reply
MILAN KG апр 30, 2014 at 22:03

Srecan rodjendan Neso ne smes da dozvolis da Ninkovic sutira penal ti si kapiten ma sta ja o tebi mislio kao igracu ne moze taj Ninkovic da izigrava asa kad to nije. u dinamu iz kijeva u kome vec godinama nije igrao dosao je ovde siri propagandu kako je Zvezdas pa sta ima nas 4 miliona Zvezdasa niti je on as kako se ovde predstavlja on nije podigao nasu igru cak sam ubedjen da bolje igramo bez njega nije isto kad igras derbi i protiv donejg srema,.rada protiv mjih je lako izigravati majstora u utakmicama kao sto je derbi se vidi ko si i sta si on je jedan prosecan igrac koji je dosao kod nas uz nevidjenu pompu kao da je dosao Ronaldo,Lampard,Cavi… da se vrati npr Vidic to je pravi as a ne ovaj sto se godinama vukao po dinamu i onda otisqao u mocni Evian.

Reply
ddddd мај 1, 2014 at 00:01

aj bre kao ninkovic nije veliki igrac.najbolji je u zvezdi

Reply
Звезда шампион! апр 30, 2014 at 18:47

Све најбоље капитену ❗ Мики води нас до титуле ❗

Reply
redjamo pobede апр 30, 2014 at 17:13

Srecan rodjendan legendo! Za mene si jedna od najvcih legendi u isorij kluba,jer znam koliko volis Zvezdu. Po meni je to mnoo puta vaznije nego dali je neko svetska zvezda ili ne. Mada cenim i tvoje fudbalske kvalitete

Reply
Dejan CZ апр 30, 2014 at 14:27

Srecan rodjendan kapitenu. Zelim ti puno zdravlja i srece u karijeri a za pocetak da dignes pehar koji cekamo jako dugo.

Reply
Sedou апр 30, 2014 at 14:03

Srecan rodjendan kapitenu, zelim mu zdravlje, dobru formu i realizaciju pa da uskoro podigne pehar sampiona Srbije.

ps pohvale za promene na sajtu, sad sljaka brze i bez ikakvih zastoja. 😛

Reply
Levi Brisac апр 30, 2014 at 13:37

Jedan jedini veliki,Miki KAPITEN!!! Srecan rodjendan majstore i da ostanes u Zvezdi jos dugo!U levici krije raketu vazduh-zemlja 😆

Reply
CzvBoys апр 30, 2014 at 13:36

Srecan rodjendan Miki,sve najbolje! Dace Bog da rodjendanski poklon bude podizanje titule!

Reply
aleksandar апр 30, 2014 at 08:51

Koliko je važnih penala u karijeri šutirao i pogodio! Da ga zapad protiv Černomoreca nije onako ponizio (nezasluženo) izvodio bi sve penale ove sezone. Ubeđen sam imali bi sad 10 poena razlike, tj. DOČEKALI BI TITULU. Kao i protiv Cibone, navijači daju autogol svom klubu. Nikad da se opametimo.

Reply
mariachi апр 30, 2014 at 12:41

Najgori su evropski navijaci ❗

Reply

Leave a Comment