Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-беле почињу финалну серију против Кораћа

Кошаркашице Црвене звезде у среду играју први меч финала плеј-офа против екипе Радивоја Кораћа. Утакмица се игра у београдској дворани Спорт Еко са почетком у 19 часова и 30 минута.

10270404_10151994117710952_1103758303677456321_n

Црвено-беле су са две убедљиве победе против Партизана стигле до финала, али оно што забрињава је велики број изгубљених лопти у другој утакмици (чак 27), што не би смело да се понови у финалној серији против знатно тежег противника. Црвено-беле су и поред толико продатих лопти успеле да савладају вечитог ривала са 12 поена разлике захваљујући великој доминацији у скоку, што само говори колико екипа има резерве у себи да побеђује и када не бриљира. Иванка Матић и Тина Јовановић ће уз помоћ Нине Ђоковић водити велику борбу са центарском линијом Кораћа, коју предводи некадашња кошаркашица црвено-белих Јелена Максимовић. Иванка и Тина су биле расположене у полуфиналној серији против црно-белих. Александра Црвендакић представљаће велику опасност по одбрану Кораћа, а Милица Деура се одлично снашла од доласка из Подгорице и дала је нову димензију у нападу Црвене звезде. Александра Станаћев је у лигашком делу регионалне и домаће лиге била најбољи асистент оба такмичења, па се очекује да настави да разиграва екипу и евентуално припрети прецизним шутем, јер је прошле сезоне била први стрелац екипе. Добре роле против Партизана имале су и Мирјана Бероња и Јелена Станковић.

Екипа Кораћа се неочекивано много намучила против Врбаса у полуфиналној серији, али су на крају ипак прошле у завршну представу победом у мајсторици резултатом 62:55 за 2:1 у укупном скору. Опасност по одбрану Звезде вреба са свих страна. Тамара Капор, Јелена Максимовић, Сања Мандић, Јелена Антић, Снежана Чолић, Кристина Топузовић и најновије појачање искусна Биљана Станковић из Вршца само су један део одлично укомпонованог тима, па се као и у већини међусобних дуела ове сезоне очекује велика борба и неизвесност. Кораћ води са 4:2 у победама рачунајући све мечеве ове сезоне, а црвено-беле су оба тријумфа забележиле у лигашком делу регионалног такмичења.

Кључно за Звезду биће да смањи број изгубљених лопти на најмању могућу меру, да оствари доминацију у рекету, што Тина и Иванка могу да ураде и да не западају у серију промашаја и лоших решења у нападу, што се дешавало у претходним окршајима са екипом која је ове сезоне већ освојила регионалну лигу и Куп Србије, па би им трећи трофеј стварно био превише поред одличног састава Звезде.

Црвено-белом тиму биће потребна и срећа да прекине низ од десет година без шампионске титуле. Екипа Кораћа имаће предност домаћег терена због првог места у лигашком делу, али то неће имати неког великог ефекта, јер немају организоване навијаче, па ће Звезда имати прилику за брејк надамо се већ у првој утакмици.

Радивој Кораћ – Црвена звезда

Среда, 30. април 2014.

Дворана Спорт Еко – Београд

19:30 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment