Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Најава, 5. коло КЛС: Партизан – Црвена звезда (среда, 19 сати)

Након шокантних пораза у полуфиналу АБА лиге, „вечити ривали“ ће у среду од 19 сати у оквиру 5. кола КЛС лиге одиграти свој трећи овосезонски дуел.На папиру домаћин у овом мечу биће Партизан, а најзначајније на овој утакмици је управо та борба за домаћи терен у евентуалном финалу плеј-офа. Ипак, од прогноза ћу се сузџати, Ф4 нам је показао да је у кошарци све могуће.

Кренимо редом. Црвена звезда је као апсолутни фаворит поражена у полуфиналу Ф4 АБА лиге у Београду, где је одиграла можда и најлошији меч у сезони и заслужено изгубила од Цибоне, сада шампиона. Осим Јаке Блажича, нико у редовима црвено-белих није био претерано расположен за игру, превише промашених отворених шутева, превише исхитрених одлука, нервозе, страха од (не)успеха. Ипак, за утеху је то да је Црвена звезда обезбедила квалификације за Евролигу за разлику од вечитог ривала.

Партизан је у једној од најшокантијих завршница у АБА лиги (а било их је много) изгубио тројком Нолана Смита у последњим секундама утакмице. Осим самог пораза, Партизан после дугог низа година неће играти Евролигу, већ Еврокуп, што ће бити финансијски јако лоше по клуб. Црно-бели су лоше отворили утакмицу, дозвоили Цедевити да се одлепи на двоцифрену разлику, али су онда великом енергијом успели да стигну ривала. Када се чекао завршни ударац, Цедевита се вратила и на крају шокантим кошем будућег НБА играча однела велику победу.

Тешко је рећи коме је пораз теже пао и коме ће бити теже да се опорави до среде. И Црвена звезда и Партизан играју јако квалитетно у КЛС о чему сведочи податак да су и једни и други непоражени после четири кола.

Посебно не треба представљати противника, као што то обично радимо. Треба напоменути да је Александар Павловић значајно подигао форму, игра изузетно добро, у високом проценту погађа своје шутеве и тренутно је најбољи стрелац тима. Такође, ту је и повратник Давис Бертанс, који полако хвата залет. Уз Богдана Богдановића, врло озбиљан трио на обе стране терена.

Директан ТВ пренос утакмице можете пратити на РТС и Арена Спорт телевизијама.

Среда, 19 сати, 5. коло Кошаркашке Лиге Србије: Партизан – Црвена звезда.

Повезане вести

3 comments

РУК апр 30, 2014 at 19:32

Видим, вежбали сте шут за три поена…

Reply
BataRedHell апр 30, 2014 at 11:29

Jel se moze uci sa kartama od finala aba lige ……. 👿

Reply
M.V.P апр 29, 2014 at 15:48

Samo hrabro momci, idemo makar na trofej u nasoj ligi!

Reply

Leave a Comment