Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

Бранко Ковачевић нови тренер одбојкашица Звезде

У просторијама СД Црвена звезда, одржана је конференције за новинаре, поводом представљања новог тренера женске сениорске екипе за сезону 2014/2015. Бранко Ковачевић ће у наредном периоду водити женски одбојкашки тим Црвене звезде, а сарадња је озваничена на четири године. Поред новог тренера, конференцији су присуствовали и Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда, као и тим-менаџер екипе, Синиша Пантовић.

Ана је пожелела добродошлицу и успешан повратак Бранку Ковачевићу у клуб.

„После једног дужег периода се враћам у клуб у коме сам и начинио своје прве тренерске кораке, и у коме сам углавном све научио из одбојке. Изазов је велики, некако су нам се циљеви и жеље у великој мери поклопили, за мене је изазов у првом смислу што су у Звезди увек циљеви највиши, а друга ствар по чему је Звезда позната је по избацивању великог броја младих и талентованих играча, тако да и ја сматрам да је то нека моја специјалност – рад са младим играчима, и ту сам и да испуним такмичарске циљеве, пре свега у смислу напредовања тих младих играчица, и достизања репрезентативних висина.“

Тим-менаџер, Синиша Пантовић, придужио се жељама добродошлице новом тренеру и истакао да су сви упозанти са радом тренера, да је он овде и поникао, и да се наметнуо као логично решење приликом избора тренера. Очекује да ће се постићи резултати који се очекују од Звезде.

Уследило је питање новинара о играчком кадру у наредној сезони. Ана Аврамовић је истакла да је за њих значајно што је капитен Јулија Миловиц продужила уговор што ће значити и клубу, а и њој. Такође, повратак Нине Росић представља значајно појачање у одбрани. Прелазни рок је још увек далеко, па нема информација о доласцима, одбојкашице које су завршиле сезону су и даље ту, и никоме није истекао уговор. Додала је и да ће се о свему консултовати са новим тренером, тј. да ће сви функционисати као тим (Ласло Лукач, спортски директор, Синиша Пантовић тим-менаџер, она као генерални директор, и наравно, Бранко, који ће имати главну реч при одређивању тима). О новим променама у тиму биће сви благовремено обавештени, а сматра се да овај тим имати квалитет који је показао и у Купу Србије.

Бранко Ковачевић је истакао да ће стручни штаб остати практично непромењен. Нови тренер је причао и о циљевима у следећој сезони:

„Што се тиче првенства, амбиције Звезде увек и јесу да се бори за прво место, и да га осваја што је чешће могуће. Што се тиче Купа ЦЕВ-а, ту је конкуренција нешто слабија него у Лиги шампиона, сигурно, али, умногоме зависи и од неке и мале среће у жребу докле може да се догура.“

На констатацију новинара да Звезда једина од тимова из врха није имала неку искуснију, старију одбојкашицу, тренер је истакао да би квалитет такве одбојкашице одредио да ли би она била појачање, али и да је задовољан тренутним кадром, тј. да су све оне за годину дана стекле одређено искуство.

Осврнуо се тренер и на претходну сезону:

„Није то никада пријатно рећи, али се некако првенство завршило реално. Партизан је прикупио младе и квалитетне играчице, а ове године уз довођење искусног стручњака, Дарка Закоча, некако је било и очекивано. Звезди свака част што је успела тај Куп да освоји, а ово првенство где треба три утакмице добити, ипак се завршило реално. Да ли је Звезда могла да игра боље и да ли је ту могло више да се учини, то је оно што ја не могу претерано да анализирам, потрудићу се да буде боље догодине“. Додао је и да сматра да Звезда и са тренутним саставом може да нападне титулу и да је освоји.

Остаје нам да пожелимо пуно успеха новом тренеру и да помогне тиму да нам доносе нове трофеје.

Повезане вести

3 comments

Lord Nikon апр 28, 2014 at 21:29

Zast Svetlana Ilic nije novi trener Zvezde? Zato sto je Kovacevic obicna funjara, nema pojima o zivotu a kamoli o odbojci… Nisi uspeo preko pa si ovde nasao uhlebljenje.. Julija nema pojima ne znam zasto je drzite bolje pravite tehnicara za nasu reprezentaciju nego tudju… Nina Rosic takodje nije nasla uhlebljenje nigde preko cak ni u Svici ili Rumuniji pa ajde u Zvezdu..Sta hvali Teodori Pusic najbolji igrac Zvezde u ovovj sezoni…

Reply
Бранимир мај 24, 2014 at 13:37

Их, па ти нагрди све редом.

Reply
Бранимир мај 24, 2014 at 13:37

Их, па ти нагдри све редом.

Reply

Leave a Comment