Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Перуничић револтиран након срамоте у Шумицама: Желимо стране судије и ТВ преносе у плеј-офу!

Након велике победе његове екипе у мечу против Војводине, који је био све осим поштеног дуела две рукометне екипе, Ненад Перуничић није имао много разлога за задовољство. Наравно, у питању није игра његових момака.

Разочаран и револтиран, дао је изјаву новинарима.

„Молим медије да погледају однос искључења Црвене звезде и њених противника. Залажемо се за ТВ преносе свих мечева плеј-офа и стране судије у овој фази такмичења, јер све ово не води ничему. Црвена звезда спремна је на то, јер нема шта да крије!“

Голман Милан Косановић, који је био један од јунака, јер је одбранио зицер Станковићу, у финишу меча, такође је био разочаран.

„Судије су поново прерано дизале руку када су у току били напади Звезде и то постаје учестало и понавља се на неколико узастопних утакмица.“

На његове речи надовезао се тренер, који је истакао да је Косановићев посао да брани и да би желео да се врати у форму у којој је био пре меча против Врбаса. Похвалио је одбрану свог тима уз напомену да је било јако тешко стићи до гола голмана Косановића, да се његове одбране се подразумевају као „А“ репрезентативца, да је све што је пролазило, он купио, али да не би истицао само њега, већ комплетну одбрану тима на челу са Косановићем.

Перуничић је прокоментарисао и саму утакмицу:

„Тешка утакмица, тешка за нас, јер смо практично у шест дана одиграли три дербија уз кадар у коме је било доста повређених играча и уопште не знам када ћемо бити комплетни“, а истакао је да су доста концентрисано одиграли и они најмлађи (Божидар Анђелић и Војислав Брајовић), а похвалио је и састав противничке екипе:

„Војводина је јако озбиљна екипа, актуелни првак, покривена озбиљним играчима на свакој позицији, уз једног лидера, Елезовића, на терену, они изгледају јако добро, репрезентативци на голу.

Даље, Перуничић истиче да је тимска игра најбитнија:

„Не волим да се било ко уздиже из ове екипе, ми смо тим, и тако ће бити, и то да неко искочи једну, другу утакмицу, то је сасвим нормално, не бих издвајао поједнице, рекао сам о Божи и Воји, и њиховој концентрацији. Екипа смо били на терену и када смо имали три играча, и када смо се мучили да дамо гол, тако да мислим да смо залужено победили једног великог противника. Оно шта нам преостаје да одморимо колико можемо ове истрошене играче, и да се спремимо за Каћ.“

Уследило је питање о „цепелину“ у претпоследњем нападу:

„То је моја одлука, ја никада од своје одговорности нећу побећи, ваљда знате да и када је добро и када је лоше, ја сам уз своје момке. Када је ситуација са повредама онаква каква јесте, не смемо искакати из система, олакшавти противнику“, додајући и да је био љут када су играчи правили неке глупости, и да је уз Кајганића који практично без тренинга игра, морала да се одигра нека необична ствар у поменутом нападу.

На констатацију новинара да су га играчи овај пут потпуно послушали, тј. да су одиграли последња два напада, тачно онако како им је и рекао, за разлику од неких претходних мечева, Перуничић се сложио уз речи да новије генерације у принципу јако слабо слушају, нарочито када је тензија и набој саме игре, када се добија или губи утакмица, тј. да се дешава да играчи из превелике жеље релизују напад у петој секунди, без обзира да ли је остало још 7 или 20 секунди до краја истог.

Повезане вести

1 comment

dejca апр 28, 2014 at 18:42

Pa daj da bijemo bagru, mozda jedino taj jezik razumeju!!! 👿

Reply

Leave a Comment