Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Сија Звезда!

Ватерполисти Црвене звезде забележили су победу у првом финалном сусрету плеј-офа првенства Србије против екипе Радничког из Крагујевца резултатом 12-11! Успели су сјајни Звездини делфини да се изборе са свим проблемима, да готово целу трећу четвртину одиграју са играчем мање и на крају забележе тријумф против великог ривала!

Црвена звезда – Раднички 12:11 (3:3, 4:2, 1:4, 4:2)

Прву четвртину је отворила Црвена звезда голом Страхиње Рашовића, после три по минута игре, са два играча више. Изједначио је Филип Филиповић на половини првог периода из петерца, а већ у наредном нападу Никола Рађен доводи црвено-беле у ново вођство. Басара је поравнао резултат, а  Ивошевић после одличне акције постиже трећи гол за Црвену звезду. Истакли су се са неколико одличних интервенција Шефик и Радић. Вуксановић је поставио коначних 3:3, у веома ефикасној првој деоници. Црвена звезда је имала последњи напад и у десет секунди две шансе за вођство које је спречио Радић, уз помоћ стативе.

И други период је Црвена звезда отворила голом, стрелац је био Џон Ман. После неуспеле контре Радничког, коју је прекинуо Денис Шефик, Страхиња Рашовић постиже свој други гол за 5:3! Раднички стиже на гол заостатка, после два минута беѕ гола, резултат је 5:4. Гол је постигао Ћирић. Два минута пре краја друге четвртине, Виктор Рашовић враћа Звезди предност од два гола, а капитен Андрија Прлаиновић повисује на 7:4, минут пре истека првог полувремена. Королија је смањио на 7:5 и поставио коначан резултат првог полувремена.

Раднички је боље отворио трећи период, па је преко Срђана Вуксановића дошао до изједначења, 7:7. Међутим, то није био крај серије Крагујевчана, који су из петерца дошли до првог вођства на мечу. Успешан реализатор био је Борис Злоковић, на 05:30 до краја треће четвртине.

У тим тренуцима, Никола Рађен је добио искључење са правом замене, због наводног ударања противничког играча, а судије прекинуле сусрет, на кратко, што је публика испратила са великим негодовањем. У следећем нападу, Црвена звезда је имала играча мање и петерац, али је Прлаиновићев покушај одбранио Радић, а Ћирић довео Раднички на +2, 7:9. Присутна је била велика нервоза у игри оба тима, и после неколико неуспелих напада и одбрана Шефика, Ранђеловић погађа за 8:9 и крај трећег дела. Атипично за црвено-беле је да приме 4 гола у четвртини.

Међутим, можда и кључни детаљ, десио се крајем треће четвртине, када је Филип Филиповић зарадио треће искључење, недуго пошто је искључен и Никола Рађен.

У последњој четвртини, Црвена звезда је кренула са жестоким нападима ка голу Радничког, који је поклекао, и дошла до страшне серије од 5:0, истом мером узвративши противнику. Прво је Марко Аврамовић изједначио на 9:9, а затим је капитен Прлаиновић преузео ствари у своје руке и са два гола довео Звезду на 11:9. Филип Кљајевић је довео Звезду до 12:9, а Ђорђе Филиповић и Иван Басара поставили коначних 12:11 за Црвену звезду, која је фуриозном игром у последњој четвртини дошла до 1:0 у финалној серији.

Базен Ташмајдан

Гледалаца: 1.600

Судије: Раковић и Путниковић (обојица Београд)

Напади током четири минута после искључења без права замене: Раднички 4 (1).

Играч више: Црвена звезда 15 (9), Раднички Кон Тики 12 (6).

Петерци: Црвена звезда 1 (0), Раднички 2 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шефик, С. Рашовић 2, Рађен 1, Ивошевић 1, Кљајевић 1, Вукчевић, Аврамовић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић 1, Вапенски, Прлаиновић 3, Ман 1, Драксимовић,Милићевић. Тренер: Савић.

РАДНИЧКИ КОН ТИКИ: Радић, Бурић 1, Б. Поповић, Королија, Ћирковић 1, Миличић, Ћирић 1, Басара 1, Злоковић 1, Ф. Филиповић 1, Марковић, Ђ. Филиповић 2 С. Поповић, Вуксановић 3. Тренер: Стевановић.

Повезане вести

7 comments

otpisani101 апр 25, 2014 at 23:50

nemam reci za srce junacko vaterpolista…vi ste ponos crvene zvezde,vi se borite za klub do poslednje sekunde…tako se voli crvena zvezda…bravo majstori,bravo sampioni…eee da su kosarkasi maaa bar polovinu hrabri kao vi,igrali bi finale aba lige…malo je reci hvale za svu srecu i sve lepe trenutke koje su nam podarili vaterpolisti…

Reply
milenko апр 25, 2014 at 22:46

BRAVO SAMPIONI. IDEMO DALJE NAPRED ZVEZDO

Reply
mariachi апр 25, 2014 at 22:45

Champs!

Reply
БруталноРеалан апр 25, 2014 at 22:39

Стварно немам речи за ове момке. Нисам имао снаге да останем још један дан да испратим и ватерполо. Велики шампиони и господа и једни и други, мушка борба до коске. Медаље и константни успеси се нижу искључиво на здравој основи. Резултате ове друге основе смо видели на кошаркашком Ф4у. Сваком по заслузи, молим лепо.

Reply
ds апр 25, 2014 at 21:57

Jedini koji zaista vrijede i uz koje smo se radovali

Reply
Бранимир апр 27, 2014 at 14:35

Нису једини, срећом.

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 25, 2014 at 20:14

HOĆEMO TITULU ŠAMPIONI NAŠI ZGAZITE IH SVE ŽIVELA ZVEZDA

Reply

Leave a Comment