Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЕвропска такмичењаКлупска дешавањаОдбојкаТрансфери

Након одличне сезоне – нови одласци

Одбојкашки клуб Црвене звезде, и ове сезоне оправдао је сва очекивања. Момци су одбранили све три круне, Куп Србије, Суперкуп и првенство. 

Треба напоменути да је почетком прошле сезоне дошло до неколико измена. Највећу од њих представљао је одлазак дотадашњег капитена Михајла Митића. Команду над екипом преузео је Душан Петковић. Поред Митића, екипу наших шампиона напустили су и Милан Ћелић и Немања Јаковљевић. Тада су се у сениорској селекцији нашли Никола Стоковић, Ђорђе Боровичанин, Рашко Јовановић, Никола Јовановић и Алекса Брковић.

Када је реч о Суперкупу, који се први играо, Црвена звезда савладала је Раднички из Крагујевца резултатом 3:2, и тако обезбедила први трофеј у овој сезони, још у октобру претходне године. 

Што се тиче Купа Србије, црвено-белима, савладане препреке до трофеја, представљале су екипе Јединства, Војводине, затим Партизана Визуре, и коначно – Рибнице. 23. фебруара, одбрањена је и друга титула у овој сезони.

Првенствени део, за наше момке прошао је без већих проблема. Од 18 одиграних мечева, наш тим забележио је само један пораз, од вечитог ривала, али је следећи меч ова два тима представљао праву прилику за „наплаћивање дугова“, што је и учињено. Тако је Звезда, са 17 победа, једним поразом, сет количником 51:9 и поен количником 1497:1216, обезбедила прво место пред почетак плеј-офа. У истом, Звезда је забележила две победе над Младим Радником у четвртфиналу, три победе над Радничким из Крагујевца у полуфиналу, и три победе и један пораз у финалу, над екипом Војводине НС семе, одбранивши тако и трећи трофеј.

Што се тиче Европе, иако без трофеја, Звезда је остварила велики успех. Као што је познато, из финансијских и других разлога, црвено-бели нису учествовали у ЛШ ове сезоне, али су остварили велики успех у Челенџ купу, дошавши до четвртине финала. У другом колу, савладали су екипу Хурикани Лоима из Финске. Затим су у шеснаестини финала, после невероватног преокрета, „прошли“ екипу из Румуније, Волеј Залау. У осмини финала, савладан је француски Шомон, након чега је нашем тиму „запао“, такође француски тим, Нант. У четвртфиналу, против поменутог тима, Звезда је показала да има добар тим, али нажалост, није успела да прође даље. Ипак, ово представља, поред одбрањена три трофеја, изузетан успех.

Након успешне сезоне, поново долази до растанака. Тим је, после осам сезона, напустио тренер Душко Николић, који ће крајем лета почети да води, ни мање ни више, него Звездиног супарника из осмине финала Купа Изазивача, екипу Шомона. 

Затим, Звезда поново остаје без капитена, јер тим напушта и Душан Петковић. Поред њега, из Звезде одлазе и Филип Вујић, и Милан Перић

Остаје нам само да људима који напуштају клуб пожелимо срећу у даљим каријерама, као и да лепо дочекамо новајлије, које ће, уз „староседеоце“, покушати и наредне године да обрадују звездашку јавност новим трофејима.

Повезане вести

1 comment

Denis апр 25, 2014 at 23:52

E jbg, da se ne ospu skroz. Oni nam bar donose titule svake godine.

Reply

Leave a Comment