Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Последња провера пред финални турнир АБА лиге: Дерби са Радничким

У четвртом колу Кошаркашке лиге Србије, Црвена звезда Телеком дочекује Раднички из Крагујевца, сутра од 18h у хали „Пионир“. Биће то последња провера за наш тим пред завршни турнир АБА лиге који је на програму следеће недеље.

Наш тим се већ три пута ове сезоне састао са екипом из Крагујевца и сва три пута је био бољи ривал. У АБА лиги, Црвена звезда је била убедљива у „Пиониру“ (88:51), док је у Крагујевцу наш тим победио са 78:73 након неизвесне завршнице. Неизвесно је било и у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа, али је поново остварена победа (82:78).

У прва три кола, Црвена звезда је остварила све три победе, док је Раднички забележио две победе (против Црнокосе и Металца) и један пораз (од Партизана).

Екипу је појачао Јован Новак из Вршца на старту домаћег такмичења који је у прве три утакмице имао јако малу минутажу. Најефикаснији играч у прве три утакмице је био Стефан Бирчевић (17 поена по мечу) који игра на позицији „четворке“, а исти играч је и најбољи тројкаш екипе са 58% погођених шутева (7/12). На истој позицији играју и Бркић, Јевтовић и Балмазовић, који имају значајно мању минутажу у односу на Бирчевића.

Бивши играч Црвене звезде Марко Мариновић је такође међу најефикаснијим играчима (16,33 поена у просеку), а истакао се у утакмици против Црнокосе када је погодио 8 тројки из 10 покушаја. Омалени плеј иначе доста форсира шут споља, али због своје грађе је такође опасан када крене у продор. Према индексним поенима, он је најбољи играч Радничког након прва три кола Лиге. Има и 10,33 асистенције по мечу, што је за сваку за похвалу.

Још један бивши играч Звезде игра значајну улогу у Радничком, а то је Сава Лешић. Лешић се одлично се снашао у систему Крагујевчана и играч је од којег се увек може очекивати двоцифрени учинак. Нарочито је опасан изван рекета, а у прве три утакмице је бележио у просеку 12,33 поена, уз 5,33 скока.

У тиму се Радничког се истичу и Никола Калинић и Стефан Јовић који су, додуше више фокусирани на одбрану (мада је Калинић постизао 12 поена у просеку у прве три утакмице), а играју на крилним позицијама. Значајну минутажу у тиму има и Душан Млађан који је у просеку бележио 9 поена у досадашња три меча, као и Милош Димић који је у просеку постизао 6,67 поена.

Црвена звезда је у досадашњем делу сезоне била више него успешна на домаћем терену, па нема разлога да тако не буде и сутра. Позивамо све навијаче да дођу на утакмицу и помогну нашем тиму да направи добру увертиру пред одлучујуће борбе у АБА лиги.

Улазнице за овај меч се од петка 18. априла могу купити на свим продајним местима Евентима. Такође, на дан утакмице улазнице ће се продавати и на благајни Пионира. Цене карата су непромењене и износе 250 (трибине), 500 (партер), 1000 (плава и бела ложа) и 1500 динара (ложа), док је за почасна места тик уз терен неопходно издвојити 5000 динара. За све оне које нису у могућности да присуствују утакмици, обезбеђен је ТВ пренос.

Црвена звезда Телеком – Раднички

субота, 19.04. 2014.

18h, Хала „Пионир“

Повезане вести

7 comments

Udar апр 19, 2014 at 18:04

Neka se stide svi koji sebe nazivaju navijacima Crvene Zvezde, kunu se u istu, nebitno da li su delije, ili sta vec, na internet stranama ste najveci, najjaci, busate se u grudi ko neki majmuni rugate se prljavim grobarima, ali za razliku od vas, oni vole svoj klub, a vi samo serete ovde na internet stranama i portalima a gledaj evo direktno , pionir polu-prazan, sram vas bilo, kada ovo pisem izrazito mislim da takozvane zvezdase iz Beograda ne ove spolje , jer i ja sam spolja na 100 km od Bg-a ali za razliku od njih kada imam vremena i sredstava ja idem u pionir jer tu momci su zasluzili podrsku, ovako delije kao bojkotuju ABA, a sto ih sada nema???

Reply
IgorNbGd апр 20, 2014 at 12:17

Juče u dvorani ako je bilo 2.500 navijača, ma ni toliko… Atmosfera kao da igraju nižerazredne seoske ekipe… Mada, nije merodavno jer je bila velika subota… Sa nekih 2.000 navijača sa severa i da dođe još 1000 simpatizera eto vam odlićno popunjena dvorana… Slaba je ovo podrška timu, a još smešnije mi je što će sada na f4 ABA da bude 7-8 hiljada ljudi, a igramo za EL… A posle će da dolaze nau EL svi ti koji bojkotuju jel tako? Da ne mračim puno… Hristos voskrese!

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT апр 19, 2014 at 17:45 Reply
Blejk апр 18, 2014 at 23:08

Desilo se ono čega smo se svi plašili, mečeve sezone na ABA F4 dočekujemo u katastrofalnoj formi. Ekipa koja je praktično bez trenera nije mogla ništa drugo ni da očekuje. Nadajmo se iznenađenju, ali realno nismo favorit čak ni sutra, a zasigurno ne protiv Cibone. O groblju da i ne govorim…

Reply
Villa апр 18, 2014 at 23:21

Nismo bili favorit ni protiv Uniksa, pa se nesto nisu bas lepo proveli u Beogradu.

Reply
... апр 19, 2014 at 16:36

Zivo me interesuje da li su indjija i blejk jedna te ista osoba, jer malo mi je nelogicno da imaju dva tako zatupljena lika.

Reply
Blejk iz Inđije апр 19, 2014 at 21:37

Evo ti plus, da bolje razmišljaš o tome što te interesuje… 😉

Reply

Leave a Comment