Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Радоњић: „Недостају нам Катић и Раденовић“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком су у трећем колу Суперлиге гостовали Мега Визури и остварили и трећу победу (89:76). Изабраници Дејана Радоњића су славили у Хали спортова на Новом Београду, ношени песмом навијача који су били у прилици да гледа занимљиву и динамичну утакмицу.

Звезду је до новог тријумфа носио сјајни Бобан Марјановић, са учинком од 21 поена, 15 скокова и чак 37 индексних поена! Истакли су се још и Нелсон (14 поена, 9 асистенција, четири украдене лопте и четири скока) и Митровић (10 поена, шест скокова и две асистенције).

Борбени бек Јака Блажич на овој утакмици постигао је шест поена, уз четири скока и три асистенције. Словеначки кошаркаш је истакао да је ова утакмица имала веома велики значај за екипу:

– Ово је била четврта утакмица коју смо одиграли ове сезоне против Мега Визуре и свака претходна је била неизвесна, на пар лопти. Успели смо и овог пута да победимо, сада идемо даље, већ у суботу нас очекује нова утакмица коју играмо против Радничког у Пиониру – изјавио је Блажич.

Дејан Радоњић је истакао да је свака утакмица са Мега Визуром ове сезоне била интересантна:

– Али, и неизвесна. Мислим да смо све утакмице против њих добили тешко. Били смо јако опрезни пред овај меч, с обзиром на проблеме које смо имали. Мега Визури је недостајао Мицић који је јако битан за њихову игру. Ми смо и даље под утиском елиминације из Европе, као и комплексних повреда Катића и Раденовића. Али, на тренинзима смо се трудили да извучемо тренутни максимум, а на овој утакмици да одиграмо најбоље могуће и концентрисано – рекао је тренер Звезде пре него што је наставио:

– То смо успели на почетку меча, али је друга четвртина била потпуно супротна. Ипак, до краја смо успели да исконтролишемо резултат и освојимо бодове. Са новим бодовима сам задовољан, са неким другим стварима нисам. Надам се да ћемо што пре поново бити комплетни, да већ у мечу против Радничког почнемо да припремамо неке ситуације за полуфинални меч АБА лиге против Цибоне – истакао је Радоњић који је потом детаљније прокоментарисао стање повређених играча:

– Неизвесно је да се одреди када ће се Катић и Раденовић вратити у тренажни процес. Медицинска служба клуба даје све од себе, а у наредних неколико дана ће нам саопштити када ће Катић и Раденовић кренути са тренинзима. Сигурно је да нам недостају. Звезда ове године игра тимски и сваки играч нам је битан. А нису само Катић и Раденовић у проблему, Драгићевић је био неколико дана без тренинга, а Тејић се вратио ровит са јуниорског шампионата. Надам се да ће се што пре вратити у екипу јер ће им требати и неко време да достигну праву форму, пошто је немогуће да одмах после паузе буду у најбољем статусу – изјавио је стратег црвено-белих.

Повезане вести

2 comments

nelee апр 17, 2014 at 14:12

Jedan je Radonjic Dejan… 🙂

Reply
Japaja апр 17, 2014 at 21:11

Jedan, što jes’, jes’. Takvih neznalica je malo.

Reply

Leave a Comment