Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Мега Визура – Црвена звезда 76:89

3. коло Супер лиге Србије

Мега Визура – Црвена звезда Телеком

Хала спортова Београд

Гледалаца: 1 500

Судије: Белошевић, Војиновић, Стефановић

Мега Визура – Црвена звезда Телеком 76:89 (18:26, 28:20, 13:22, 17:21)

Мега Визура: Рељић, Крстић 9, Дангубић 13, Аврамовић 2, Луковић, Величковић 17 (7ск), Миљеновић 10 (5ас), Јокић 10 (5ас, 4ск), Варда 15 (5ск), Бојић, Миловановић, Јарамаз.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић 10 (6ск), Лазић 8, Блажич 6 (4ск), Симоновић 2, Марјановић 21 (15ск), Тејић, Нелсон 14 (9ас, 4ск, 4ул), Џенкинс 14, Липовиј 2, Стојановић, Драгићевић 12.

На старту утакмице посебно су се истакли Звездини високи играчи. Марјановић је веома брзо постигао пет поена (кош уз фаул Варде и закуцавање), имао неколико ухваћених лопти и сјајно изблокирао Варду, док је Лука Митровић погодио након дефанзивног скока и натерао Милојевића да затажи минут одмора, при резултату 7:0 за Звезду, на нешто више од седам минута до краја прве четвртине. Гости су коначно успели да погоде, преко Ратка Варде, али је Звезда играла одлично и већ до шестог минута постигла 16 поена. Највише проблема правио је нашим играчима Ратко Варда, који је уз Новицу Величковића био најмотивисанији. Запажену минутажу добио је Бранко Лазић, који је погодио и две тројке за наш тим.

Предност од седам поена Звезда је вратила тројком Џенкинса (21:14), а сви наши играчи су на самом почетку меча били расположени у шуту споља. Први део игре завршио је Тадија Драгићевић, са пет везаних поена.

На крају веома ефикасних првих десет минута, било је 26:18 за наш тим. Боби је био сјајан, са 5 поена, 6 скокова и 2 блокаде, Лазић је убацио 6 поена (2/3 за три), Тадија и Митровић по 5.

Звезда је имала солидну подршку навијача, пре свега „екипе“ са Новог Београда.

У другом делу, Звезда је преко Џенкинса дошла и до максималних +10 (28:18), али је у два напада, Мега серијом од 6:0 ухватила прикључак. Прекинуо ју је Демаркус Нелсон, сјајним закуцавањем. Међутим, Мега је по ко зна који пут од почетка дошла до поена уз фаул и преко Дангубића смањила на 27:30, а након сјајног продора Миљеновића поред Лазића и на 29:30, па је Радоњић морао да затражи тајм-аут, услед серије домаћих од 11:2 за свега два минута.

Тадија је наставио са сјајном игром и погодио тројку за нову предност црвено-белих, да би на половини другог дела, Лазић погодио своју трећу, а Звездину седму тројку, за нових +6 (35:29). Међутим, Дангубић је поновом кошем УЗ ФАУЛ донео свом тиму изједначење, да би поенима Јокића домаћи први пут повели (38:37), на четири минута до краја полувремена, да би нешто касније Величковић тројком донео својој екипи и +2 (41:39)

Дангубић је промашио чист шут за три поена и предност свог тима од пет поена, али Лука Митровић на другој страни није. Вратио је предност свом тиму, да би Боби Марјановић на 35 секунди пре краја првог полувремена донео Звезди +3 (46:43). Ипак, Миљеновић је погодио тројку до краја овог дела игре и донео изједначење и коначних 46:46 након 20 минута.

Боби Марјановић је био фантастичан, за 18:24 на паркету постигао је 13 поена, уз 12 скокова, 7 претрпљених фаулова и 2 блокаде, за идекс 30! Митровић, Драгићевић и Лазић убацили су по 8 поена.

На старту треће четвртине, Звезда је са две брзе тројке, преко Драгићевића и Нелсона дошла до солидне предности, од шест поена (52:46), па је Милојевић морао да затражи тајм-аут. Међутим, и након тога, његови играчи нису имали превише решења, па је Звезда опет отишла на опипљивих +9 (57:48), након закуцавања Липовија, који је први пут ушао у игру, и нове мини-серије Бобија Марјановића.

Уследио је неспортски фаул домаћег тим, након којег је Звезда дошла још једног до двоцифрене предности (61:51), на четири минута до краја трећег дела, уз промашај Тадије за +13.

У наставку је виђена велика борба, све до почетка другог полувремена када је уследила фуриозна серија црвено-белих. Трећу деоницу отворили су тројкама Драгићевић и Нелсон и додатно дали елана својим саиграчима. Одбрана чете тренера Радоњића је личила на ону из већег дела сезоне па је Мега Визура за седам минута игре дала само пет поена. На другој страни су се ређали лаки поени и прецизни шутеви па су кошаркаши Звезде поново на свом конту имали двоцифрено вођство (61:51).

Домаћин је мини серијом 6:1 успео да приђе на пет поена заостатка, али је почетком последње деонице заблистао Демаркус Нелсон. Сјајни Американац је прво погодио тројку, затим атрактивно закуцао након украдене лопте, а потом је његов сунардоник Чарлс Џенкинс погодио уз фаул и Звезда је на шест и по минута пре краја имала недостижних 15 поена предности (77:62).

До краја утакмице одбрана црвено-белих кошаркаша је одлично функционисала и Мега Визура ни у једном тренутку није могла да угрози вођство ривала.
 

Повезане вести

3 comments

Звезда шампион! апр 16, 2014 at 22:30

Лакши тренинг…

Reply
Stefan апр 16, 2014 at 22:25

Bez vecih problema jer se opet radi o losijem protivniku,i jos uvijek imamo tu jednu praznu cetvrtinu.Sto se igraca tice mislim da imamo tim dovoljan za osvajanje i Aba lige i domaceg prvenstva,ali meni idalje trener i njegove odluke,vodjenje tima,onaj napad ne idu u glavu.On ima sve da bi stali u njegovu odbranu,20 pobjeda samo 4 poraza,osvajanje Kupa (uz veliku muku) itd. Uredu je sve to,ali kad pogledas Aba ligu tu nam niko nije mogao parirati jer je ocigledno da imamo i kvalitetniji tim i pojedince.Ne znam zasto ali mi covjek ne ulijeva povjerenje i imam razloga za to,necu da ga pljujem dajem mu kojekave nadimke za one njegove grimase ali to je moje misljenje pa vidjecemo da li grijesim.Ali ovo moram reci posto je to jedan od najvecih razloga zasto mislim da nije dovoljno dobar,a to je nas napad.Bezbroj utakmica je bilo gdje smo se sa njim mucili,trebalo bi mi odsta vremena da to napisem ali cu se osvrnuti na vecerasnju.U 2/4 akcije su bile samo za Bobija (kao i tokom citave sezone) cupam sebi kosu sa glave kada vidim takav napad tokom citavih 10 min. jednom uspije drugi put ne.Ja ne znam da li se to samo meni cini ali time je ostatak ekipe bukvalno iskljucen kada stalno dobijaju upute da igraju na centra pa cak i ako ne ide opet im se govori.Prvenstveno mislim na Jaku koji je bogami vec duze vrijeme u blagom padu forme,Djenka varira iz utakmice u utakmicu.Pocetkom drugog poluvremena stalo se sa tim loptama za Bobija tu se vec i Jaka probudio a i Djenka,i ne samo oni vec i Nelson.Igra i sam napad bili su raznovrsniji,bolji i ljepsi za oci.Ima toga jos,kao i do sada ostajem pri svom misljenju,ne mijenjam ga, opet kazem mozda grijesim ali kada sve uzmem u obzir i dobro posmatram igru pogotovo u zadnje vrijeme malo nam je vremena ostalo da se to moze podici na visi nivo kakav moze sigurno da bude

Reply
Iznogud апр 16, 2014 at 21:48

Kako smo igrali bez Katica i Radenovic ja sam zadovljan, jer ipak smo bili oslabljeni pod kosem, ali je zato Bobi idominirao i doneo pobedu. Samo napred.

Reply

Leave a Comment