Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Најава: Нови Пазар – Црвена звезда

Црвена звезда гостује у Новом Пазару у оквиру дербија 24.кола Јелен Супер лиге. Очекује нас, вероватно и најбитнији меч у борби за титулу, а недеља која следи сигурно је најважнија. Утакмица се игра у ванредном термину због највећег хришћанског празника, Ускрса.

Славиша Стојановић је против Чукаричког уписао 13 узастопну победу, а црвено-беле у Новом Пазару очекује највећи испит овог пролећа. Нови Пазар је „вруће“ гостовање за сваку екипу, а Црвена звезда мора дупло боље него на претходним утакмицама да би дошла до целог плена. Некако се наставак победничке серије намеће на мечу са Пазарцима, јер би том победом Црвена звезда заиста имала пол позицију за титулу шампиона. Мечеви против Радничког из Ниша и „Вечити дерби“ су делови Звездиног мозаика за шампионску слику. Свакако највећа нада у повратак шампионске титуле је Дарко Лазовић. Хвале на његов рачун су свакодневница, а Дарко игра и боље него пре повреде. Сваки Звездаш се одмах ухвати за главу на сваки Дарков трзај или додир колена, а да је повреда далека прошлост Лазовић показује из меча у меч. Могли би да „сипамо“ епитете, али најбоље је то описао, ко други, него Роберт Просинечки –„Цепај, Лазо! Удри, Лазо! Води нас до титуле, Лазо!“, а ми ћемо додати – „нек грми јако, Лазовић Дарко!“.

 Нови Пазар

Екипа Новог Пазара је од самог почетка првенства истакла кандидатуру за врх табеле и борбу за излазак у Европу. Милана Милановића је на зимској паузи заменио бивши капитен Црвене звезде, Зоран Његуш, а клуб је наставио истим темпом. На свом стадиону нису поражени ниједном, а бодове су успели да однесу само Јагодина, Напредак и комшије. Осим Јагодинаца и Крушевљана гол су постигли само Суботичани. Довољно говори о гостопримству. У променљивој су форми овог пролећа. Стартовали су ремијем и поразом, затим забележили три узастопне победе, а у претходна три кола један реми и два пораза. У прошлом колу су поражени од Напретка 2:1, у Крушевцу. Имају искусну средину терена коју чине Дејан Русмир, Миљан Мутавџић, Иван Обровац, Кенан Рагиповић, а ту је и млади Марко Јевтовић, који је једно време провео у млађим категоријама Црвене звезде и у Сопоту. У нападу су хитри Немања Арсенијевић, Амир Кецап и искусни интернационалац Вук Сотировић, а по крилу делује и бивши млади репрезентативац Предраг Павловић, на које треба обратити пажњу.

Најбољи стрелац екипе је Немања Арсенијевић са седам погодака, којима је придодао и четири асистенције и налази се на петом месту листе стрелаца лиге. Мутавџић је постигао 4, а Кецап три гола. Прошлу сезону Нови Пазар је завршио на шестој позицији, ове године желе корак даље.Тренутно се налазе на петој позицији са 35 бодова, колико има и Јагодина на четвртом месту.

ЦЗ Н НП

„Маракана“:  3 3 0 0 11:2

Нови Пазар : 3 2 1 0   3:1

Укупно :       6  5 1 0 14:3

*Један меч у Новом Пазару је одигран у Купу

Први међусобни дуел одигран је 28.октобра 2009. године у Новом Пазару, у оквиру 1/8 финала ЛАВ Купа. Предвођени Пижоном Петровићем савладали смо домаћине голом Александра Јевтића и наставили поход ка освајању 23 националног Купа. У првенству, први меч је одигран 22.октобра 2011.године на  „Маракани“, Црвена звезда је победила 3:1. Двоструки стрелац био је Евандро, једном се у стрелце уписао Андрија Калуђеровић, док је стрелац за Нови Пазар био Милош Богуновић. Последњи међусобни дуел је одигран, такође, на „Маракани“ 20.октобра 2013. године. Головима Драгана Мрђе и Абиоле Дауде, који су били двоструки стрелци и капитена Ненада Милијаша, стрелац за Нови Пазар био је Петар Јелић, Црвена звезда је победом од 5:1 кренула у серију без пораза, коју је само на кратко прекинуо Раднички у Нишу под сумњивим околностима, а тренутно смо на квоти од 15 утакмица без пораза.

Од заједничких играча издвајамо Ненада Пуркета Стојановића, Драгана Шарца и Ђорђа Туторића. Повратник у дрес Новог Пазара је и Бојан Ђоршевић, који није одиграо ниједан једини минут у дресу Црвене звезде.

 Торцида Санџак и Екстреми

У овосезонским најавама имали смо прилику да се упознамо са навијачким групама и навијачима наших противника. Град Нови Пазар свакако заслужује стандардног и стабилног прволигаша, али навијачке групе које бодре фудбалски клуб нису се показале у најбољем навијачком светлу. Френетична атмосфера зачињена пиротехником и фанатичним навијањем, што је донекле и последица темперамента, је и одлика, али у Новом Пазару су често морали да се ограђују од поступака неких група и појединаца.

Осамдесетих година Нови Пазар је био стандардан друголигаш, пар пута на прагу Прве лиге Југославије. Навијачи су се звали „Пазарци“, али то нису били, како се наводи, прави навијачи. Стадион је као и увек био добро попуњен, а прва организована навијачка група се звала „Blue Hunters”, настала 1984. Док се навијачка организација широм Југославије формирала, и у Новом Пазару су настајале групе – “Fighters”, „Pirates”, “Eagles” “Blue Girls”, “Blue Warriors”. Данас постоје три организоване навијачке групе навијача ФК Нови Пазар – Торцида Санџак, Екстреми и Ултра Азуро. Торцида Санџак основана је 1989. године и најбројнија навијачка група. Све раније постојеће групе формирале су Торциду Санџак. 1998. године настала је група Ултра Азуро, а 2004. Екстреми. Дуго је тињала нетрепељивост између Торциде и Екстрема која је кулминирала великким нередима 2012. године, али је посредством братске навијачке групе Торциде, навијача Фенербахчеа из Инстамбула, дошло до помирења. Последњи у низу инцидената, навијачи Новог Пазара направили су у Крушевцу, протеклог викенда, чиме је било доведено у питање да ли ће се утакмица играти пред публиком. На крају, дисциплинска комисија је одредила казну за гостујуће утакмице.

Као што смо напоменули, навијачи Новог Пазара су у братским односима са навијачима турског великана, Фенербахчеа из Инстамбула.

Градски стадион

Дом фудбалера Новог Пазара је Градски стадион. Комплетно је реконструисан у периоду 2011-2012. године и тренутног је капацитета 12.000 места. Када се реконструкција заврши, капацитет стадиона биће 15.000 места и наћи ће се у самом врху стадиона у Србији. Сјајно здање за град Нови Пазар је отворено управо утакмицом против Црвене звезде, 14.априла 2012.године, резултат је био 0:0. То је био први првенствени дуел Црвене звезде и Новог Пазара, у Новом Пазару.

Дауда и Нинковић

Што се нападача тиче, он још увек није у тренажном процесу тако да неће бити у  конкуренцији за овај меч. Са друге стране, малерозни Нинковић је још једном показао колико значи овој екипи и колико му је стало до титуле. Упркос фрактури носа, играће у Новом Пазару и то без заштитне маске, на свој захтев.

Црвена звезда четврти пут гостује у Новом Пазару, а други пут за време највећег хришћанског празника. Први пут као лидер, али подршка навијача ће изостати и овог пута. Навијачи Црвене звезде су добили 400 карата, али до сада, још увек није познато да ли ће црвено-бели имати подршку на најнезгоднијем гостовању и у најбитнијем мечу.

7!

Нови Пазар – Црвена звезда, четвртак 17.април 2014. 16:00h , Јелен Супер лига 24. коло 2013/2014, стадион : „Градски“, Нови Пазар.

Повезане вести

11 comments

Црна Гора ЦЗВ апр 16, 2014 at 20:17

Mene najvise brine licenca! Sto se utakmice tice bice zategnuto,dako im damo dva komada na brzinu u prvom pol. i tako rijesimo pitanje pobjednika.Ocemo titulu! Poz iz C.Gore!

Reply
Ryber Palunko апр 16, 2014 at 18:05

Šteta što ne igramo u subotu jer smo, vjerovali ili ne, sve prvenstvene utakmice koje smo igrali subotom – pobijedili! Onih pet mečeva koje nismo pobijedili, sve smo odigarli u nedjelju (uz još dve pobjede nedjeljom: Spartak i Rad). Ipak, sutra je četvrtak, pa da vidimo kako igramo četvrtkom 😀

P.S.
Ovo mi sad pade na pamet, pa nek’ me neko ispravi, ako ipak nije tačno. Inače, baš zanimljivo.

Reply
jagodina navija za zvezdu! апр 17, 2014 at 11:24

Cini mi se da smo izgubili derbi kada Delije nisu zelele da dodju na Veliku subotu..
A prosle sezone smo dobili Jagodinu u cetvrtak 🙂

Reply
Miki апр 16, 2014 at 15:51

Pricao sam sa Dzonijem Mijailovicem(inace mojim drugarom) posle Cuke i pitam ga kako cemo sad u pazar, bice zajebano?! Kaze on meni, ma ne zajebavaj zgazicemo ih, pa onda i grobare na jna da ucutkamo da ne s*** vise!!! Toliko mi je samopouzdanja ulio da sam siguran da uzimamo titulu!! Gazi Zvezdo sve u nizu titula je tako blizu!!!

Reply
БруталноРеалан апр 16, 2014 at 15:16

Кол’ко знам, клуб не организује наш одлазак ни на једно гостовање. То значи нема пратње, спровођења до стадиона, враћања и чега све не. Друго, занима ме ко сутра мени или било коме другом може да забрани улаз са картом? Ко? Ниједан суд не може да аминује ово. Правна држава, Јевропа, људска права?
Јесте фразетина, али ово има само код нас.

Reply
Marko апр 16, 2014 at 15:32

Brate,ne znam sta da ti kazem ja sam ogorcen.Vazno da mogu truci doci i da za njih karti ima,prvo prazne tribine pa sutradan pune,pa jednom ice delija a dns citam da nece CIRKUS i nista drugo.Radi se na tome da nam se uzmu tri boda,da patlidzan opet primakne,da se stvori pritisak i ko zna sta jos.Sto se igre,i tima tice sve je na nasoj strani ali jedino cega se plasim za igrace je atmosfera koja ce ih docekati i da li ce se snaci jer do sada gdje god da smo otilsi kao da smo domacini,ugl bice lavovska borba.

Reply
Marko апр 16, 2014 at 15:12

Mene ne brinu njihovi igraci,mi moramo imati u vidu da svaka ekipa protiv Zvezde igra kao da im od zivota zavisi,da bi se uzdigli i tome slicno.Tako ce i oni,ovo je najteze gostovanje ali mi ako budemo igrali onako kako znamo,sa velikom borbom,jasnim ciljem i dobrom taktikom pobjedicemo.Jedina stvar koja me plasi su ti neredi koji ce biti na tribinama,zabrana nasim navijacima da dodju e mislim da ce se tu igraci pogubiti,u svakom slucaju idemo na pobjedu pa sta bude bice,poraz se izbjeci mora

Reply
Звезда шампион! апр 16, 2014 at 14:58

Ако будемо играли као што знамо Пазарци немају шансе ❗ Неће ненормални муџахедини са трибина играти против нас, наши играчи немају чега да се плаше.

Reply
Njerfe апр 16, 2014 at 14:33

Ljudi ovo je smesno koliko se govori o ovom gostovanju, kako se kreira vestacki pritisak. Govorimo o prosecnoj ekipi Pazara koja kod kuce bodove osvaja na pritisak, tako sto kriju lopte, ne kvase los teren, decaci sto skupljaju lopte su tu ili ispare u zavisnosti od rezultata. Ocekujem njihova izlezavanje od prvog minuta i pretnje sudiji ali to nece uroditi plodom. Mnogo smo jaci i kao tim i pojedinacno. Bolji smo takticki, tehnicki, fizicki, mentalno, ma nemaju sta da traze protiv nasih momako. Verujmo u nase momke i rasteretimo ih, cemu ove tenzije i price „najteze gostovanje“, „niko ne moze da pobedi u Pazaru“, „ako Zvezda pregrmi ovo gostovanje“…nema potrebe za tim…Zgazi ih Zvezdo!!!

Reply
ФиЛоМаН апр 16, 2014 at 20:03

Да смо бољи јесмо. Да имамо пуно квалитетнији тим имамо, али да ће бити лако неће. Прво због терена који је и овако катастрофа, а тек због овог времена. Друго, болесни муслимани су управо то, али умеју да наметну притисак екипи која гостује и јако је тешко искључити се из те „атмосфере“ коју они праве. Ипак верујем у концентрацију и прибраност наших играча, али због проблема са лиценцом све мање ми изгледа да ли ће бити битно јесмо ли били први или не, чисто да одржимо традицију и останемо трофејнице СД.

Храбро заиграј, редом гази све, запамтиће свако доборо цигане!

Reply
IgorNbGd апр 17, 2014 at 11:33

Ja sam sanjao da smo izgubili 3-1… Daj Bože da bude obrnuto… 😛

Reply

Leave a Comment