Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаРукомет

Звезда у Нишу тражи прву победу у плеј-офу, Перуничић за МЦЗ – Идемо на победу, морамо боље!

Рукометаши Црвене звезде против Железничара у Нишу, у 2.колу плеј-офа Супер лиге, траже прву победу после пораза у Крагујевцу.

Није кренуло очекивано, али има још 9 утакмица. Нови пораз у Крагујевцу је донео самопоуздање противнику, али екипа као што је Црвена звезда мора да победи кад је најтеже. Евидентно је да поједини играчи подлежу притиску, јер су из потпуно друге ситуације дошли до прилике да буду конкурентни за титулу шампиона, али у наредном периоду имају прилику да покажу да ли су спремни за највеће домете. Битно је да екипа игра своју игру и да преломи да ништа није завршено, а да се не игра само за себе и каријере.

Железничар је у првом колу поражен у Шапцу, од Металопластике, 26:35. После Црвене звезде, путују у Нови Сад, на ноге шампиону, а у дуелима у регуларном току шампионата Црвена звезда је славила оба пута – 29:27 у Нишу; 31:28 у Београду.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab] Тренер Црвене звезде, Ненад Перуничић самокритичан је после уводног пораза у Крагујевцу, али очекује да се екипа издигне и слави у Нишу. За МЦЗ истиче да тим има квалитет. „ У Нишу идемо на победу, али у Крагујевцу није било добро. Мислим да можемо и морамо боље, али да смо у односу на период у претходних шест, седам месеци направили велики успех и помак. Морамо да скупимо редове и да не лажемо себе. Квалитет имамо, то и даље мислим, на нама је да то и покажемо.“[/tab][/tabs]

У Нишу сигурно неће наступити Немања Нешовановић, који доста значи за енергију тима на терену. Нешовановић је искључен у Крагујевцу и одрађиваће казну против Железничара. Марко Пантелић и даље има проблема са вирусом, док мање повреде имају капитен Павлов и Анђелић. Свако од појачања је показало свој квалитет, али највећи траг је оставио Вук Лазовић, дефинитивно. Лазовић је за кратко постао узданица тима, а његово искуство у борби за трофеје може пуно да помогне. Надамо се да ће, као и његов фудбалски мјстор презимењак, водити Звезду ка новим победама. Косановић је у паду форме, што се одражава и на резултате, а проблем и по њега и по тим је штои се то догодило када је добио позив за репрезентацију. Наравно, највећа нада и даље је Војислав Брајовић, од кога сви Звездаши очекују највише и да се коначно пробуди када је најпотребније. Кајганић и Ољача имају прекотребно знање и искуство. Верујемо да од Ниша креће Звездина серија.

Црвену звезду после Железничара очекује „Вечити дерби“ у „Шумицама“. Клуб жели да се утакмица игра у понедељак 21.априла, а не на Ускрс, 20.априла. Гости и комшије то не желе, а савез уместо рукомета, игра стони тенис. По ко зна који пут, пребацивање лоптице као одговорности, па је и тв пренос упитан. А битно је да су били сложни када је требало Црвеној звезди да се одузимају бодови. Ми нисмо статисти, а српски рукомет заслужује прави савез, а не савез партије три клуба.

 Али, прво Нишлије ‘ајмо у напад ЗАЈЕДНО!

 

Плеј- оф, 2.коло

среда, 16.април 18h

Железничар – Црвена звезда

Ниш

„Чаир“

Повезане вести

2 comments

aikido апр 16, 2014 at 22:40

jbg 🙁

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 16, 2014 at 21:00

KAKVA TITULA .U DVA KOLA DVA UBEDLJIVA PORAZA OD SLABIJIH EKIPA .STVARAMO NEKAKVU EUFORIJU A EKIPA NAM JE PROSEČNA .

Reply

Leave a Comment