Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатФудбал

Анализа утакмице и играча против Чукаричког: Звезда на крилима Лазовића до победе!

Crvena zvezda - Čukarički 4:1
Crvena zvezda - Čukarički 4:1
Crvena zvezda – Čukarički 4:1

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЧУКАРИЧКИ 4:1

СТРЕЛЦИ: Лазовић у 3. и 45. и 50. из пенала, Мрђа у 56. за Црвену звезду, а Мандић у 42. минуту за Чукарички.

Стадион: Црвене звезде.

Гледалаца: 17.380. Судија: Миленко Вукадиновић (Београд).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Печник, Павићевић, Келхар, Мијаиловић (од 88. Ненадић), Ковачевић, Милијаш, Лазовић (од 79. Гогић), Нинковић (од 74. Савићевић), Касалица, Мрђа.

ЧУКАРИЧКИ: Ристић, Стојковић, Павловић, Лукас, Брежанчић, Д. Срнић, Бојић, Матић (од 83. Јанковић), С. Срнић, Стојиљковић (од 88. Секулић), Мандић (од 65. Миросављевић).

Црвена звезда је највише захваљући Дарку Лазовићу остварила још једну победу у првенству и сачувала лидерску позицију. Након дугог одсуства Звездин „бисер“ показао је сав свој раскошни таленат и хет-триком практички сам решио утакмицу и донео 13. узастопну победу.

Играчи у црвено – белим дресовима нису играли добро, противник је имао више лопту у ногама, али је на крају пресудио Дарко Лазовић и искуство Црвене звезде за убедљиву победу од 4:1 (2:1).

Историја у сусретима ова два клуба се поновила јер нису прошла ни пуна три минута, а Звезда је повела баш као и јесенас на Бановом брду када је срећа, која је овај пут била на страни Црвене звезде, погледала Чукарички који је у тој утакмици остварио тријумф. Дарко Лазовић је био у пуном трку када се оклизнуо Павловић и омогућио Лазовићу да као „брзи воз“ прође крај дефанзиваца Чукаричког и са 15 метара погоди сам десни ћошак голмана Ристића.

Darko Lazović
Darko Lazović

Када су сви очекивали рапсодију играча у црвено – белим дресовима, догодило се управо супротно. Звезда је стала, а гости су преузели посед лопте и опасно претили скоро у сваком нападу. И у таквој игри могли су домаћи играчи решити питање победника у првих 45. минута, само да је Драган Мрђа искористио две колосалне прилике које су му припремили Лазовић и Печник. Најбољи стрелац лиге је у обе ситуације лоше реаговао.

Неписано фудбалско правило уследило је у самом финишу првог дела када је Мандић искористио грешку Келхара, лако избацио из игре Павићевића, изишао сам пред Бајковића и са десетак метара послао лопту у мрежу за изједначење. Ипак, да Црвена звезда не оде на одмор са великим притиском побринуо се још једном Дарко Лазовић. Мајсторски пас Печника, који је „распарао“ одбрану гостију, послао је спољним делом копачке у даљни угао Ристића за ново вођство и ерупцију одушевљења на „Маракани„.

Друго полувреме Црвена звезде је кренула са јасном намером да што пре отклони питање победника и у томе је успела. Прво је Мрђа претрчао Лукаса који га руши, а судија Миленко Вукадиновић показује на белу тачку. Сигуран егзекутор с пенала био је Дарко Лазовић за већ тада недостижних 3:1. Лазовић је могао постићи и сва четири поготка, али је његов шут, након феноменалног паса Нинковића, Ристић одбранио, али је Мрђа одлично испратио акцију и постигао свој 15. првенствени гол.

Након високог вођства Црвена звезда је у потпуности контролисала дешавања на терену и мирно привела меч крају. На крају Црвена звезда – Чукарички 4:1.

Црвена звезде је овог пролећа још једном показала два већ виђена лица. Прво, оно лошије у првих 45. минута и своје „право лице“ у других 45. минута. Осцилације су нешто што се догађа у фудбалу и сви имају право на лош дан, али код црвено – белих једини проблем је у приступу утакмици. Када сви играчи не уђу 100% у утакмици Црвена звезда против свих тимова у првенству има и имати ће проблема, док у супротном случају ретко тко може уопште да јој парира.

Срећом из утакмице у утакмицу неко бљесне и донесе превагу која повуче остатак тима, дође се до вођства и веру у сопствене могућности. Време је да играчи Црвене звезде почну играти свих 90. минута, да коначно видимо које су горње границе овог тима којих очито ни они сами нису свесни.

Slaviša Stojanović
Slaviša Stojanović

Првих 45. минута тешко је уопште анализирати јер је било доста нервозе, лоших постављања, кретања и изгубљених дуела. Ако би требали гледати за пример како не треба играти, првих 45. минута је најбољи пример како линије тиме не функционишу, како се лоше поставља у фази одбране и на крају како Црвена звезда не игра са 100% својих могућности.

Друго полувреме је с друге стране за пример како изгледа један озбиљан тим који у сваком тренутку зна шта жели и уз лошије партије неких појединаца, уз прави приступ успева исправити све грешке и доћи до лагане победе.

Појединачан учинак играча и тренера:

Бајковић: Није имао много посла, тако да већину утакмице можемо слободно рећи да је неоцењен. Код гола направио је све „школски“, али није успео спречити нападача гостију да постигне погодак.

Печник: Све боље се сналази на позицији десног бека, мада у одбрани у постављању и даље „шкрипи“. Често се у фази одбране не зна кретати и како затварати простор, али зато одлично користи своју агресивнот кроз пресинг на противника. Утакмицу против Чукаричког одиграо је добро, одлично се прикључивао нападу и помагао Лазовићу који је добио додатни простор и искористио све „рупе“ у одбрани противника. Нејц Печник је управо идеално упослио Лазовића за његов други гол и уписао асистеницју. Такођер је имао пар запеженијих продора по десној страни и одличних проигравања. Однос према игри и приступ свих 90. минута за пример.

Павићевић: Одлично чита игру, добро се поставља и са Келхаром је донео потребну чврстину у задњу линију. Одиграо је добру утакмицу, са једном замерком код гола противника када се лоше поставио након грешке Келхара и дозволио противничком играчу да га лако избаци из игре. Грешка се догодила код постављања где је затварао леђа Келхару, уместо да је затворио простор у средини и у најгорем случају отежао ситуацију Мандићу којег би усмерио на десну страну. Остатак утакмице одиграо је на високом нивоу.

Savo Pavićević
Savo Pavićević

Келхар: Да није било грешке код гола противника вероватно би добио високу оцену. Лоше постављање, лоше кретање и лоша процена лопте коштале су Звезду олако примљеног гола. Ипак, све друго је било доста добро и тешко можемо дати праву замерку на двојицу стопера који раде велики посао овог пролећа.

Мијаиловић: У потпуности је зауставио Срнића на левој страни и самим тиме решио одбрану већих проблема у овој утакмици. Одиграо је одговорно, борбено и практично без грешке. Имао је прави приступ утакмици и слободно можемо рећи да је у фази одбране одрадио највећи део посла. Управо због тог дела је мање учествовао у фази напада.

Ковачевић: Лоше је ушао у утакмицу што се најбоље видело код поседа лопте противника. Без правог приступа далеко је стајао од играча и лопте, није успевао да његова борбеност и одлично кретање дође до изражаја па је самим тиме један од ретких који је заслужио критику за првих 45. минута. Друго полувреме неки други играч уз много боље постављање и кретње на терену.

Милијаш: Капитен Црвене звезде је постао за пример свим играчима. Борбеност, жеља и прави приступ утакмици су оно што је почело красити Ненада Милијаша. У таквој игри управо је он постао покретачка снага тима када му не иде и када је потребан вођа на терену. Добро се кретао, носио игру Звезде и добро користио своје предности и све боље скрива све своје мане. Ненад Милијаш каквог је уживање гледати.

Нинковић: „Изгорео“ је у жељи у првих 45. минута где га је превелика нервоза спречила да покаже све што зна. Превише времена и снаге је губио нерационалним кретањима, потезима и дозволио је да га води само срце. Добио је ударац од Стојковића који га је још више унервозио, али је успео у полувремену да се смири и остатак утакмице одигра на свом нивоу.

Касалица: Пружену шансу није искористио у правом смислу, иако је често истицао да је нападач, а не крило, управо је на овој утакмици показао да су му честе промене позиција утицале на кретање на терену. Превише се отварао у ширину, далеко је био од лопте и није осећао простор. Скоро по правилу ову утакмицу био је далеко од свих акција које су претходиле голу. Чак је изостала и агресивност на задњу линију с којом зна сам покренути читав тим.

Nenad Milijaš
Nenad Milijaš

Мрђа: Навикао нас је Драган Мрђа на голове, па када промаши две колосалне шансе као у првом полувремену сви се „хватамо за главу“. Звездин најбољи стрелац и ову утакмицу се „искупио“ за промашаје, изборио једанестерац и успео се на крају уписати у листу стрелаца. Одлично се креће, увек је у шанси и мишљења сам да Црвена звезда у њему и Дауди коначно има прави нападачи тандем.

Још су играли:

Од 74. минута уместо Нинковића, Савићевић: У пар наврата је показао да је мајстор фудбала, али и даље му недостаје део у коме би скренуо пажњу на себе да сви могу рећи: „Да, овај мали мора да игра!“ Преглед игре има одличан, добро се креће и има мирноћу у пасу, али му недостаје енергија с којом би променио ритам утакмице и скренуо пажњу на себе. Недостаје му енергија и приступ који је имао код Роберта Просинечког на припремама у Словенији.

Од 79. минута уместо Лазовића, Гогић: Унео је мирноћу у средину терена, смирио пас и успорио игру. Није имао запaженију улогу у овoj утакмици, али сигурно један од важнијих играча у овом тиму.

Од 88. минута уместо Мијаиловића, Ненадић: За кратко време проведено у игри остаје неоцењен.

Тренер Славиша Стојановић: Добро је поставио утакмицу и тактичке замисли које су се најбоље видјеле када је Звезда почела играти фудбал, али оно што и даље брине су замене. Славиша Стојановић има све да буде велики тренер и постави неке нове стандарде на „Маракани“ и једино што му још недостаје је осећај за измене.

Утакмицу је добро поставио, мада је улазак играча био катастрофалан, исправио је грешке из неких претходних сусрета и Звезда све боље изгледа на терену. Све похвале ћу упутити на адресу Славише Стојановића и једну замерку. А тa замерка је за измене, где нема осећај коју позицију покрити, кога заменити и када. Зар је могуће да је Дауду заменио против Вождовца у 62. минуту када је нападач Звезде играо одличну утакмицу, а Касалицу који је одиграо једну од својих најлошијих партија није заменио код резултата 4:1 и увео у игру Ракића?

Такође питање је колико би чекали до прве измене да се Нинковић није повредио. Мада сада те ситуације изгледају безазлено, врло су битан део игре. Али, нека то буду једине и највеће грешке у Звездиним победама.

Следи Нови Пазар где ће Црвена звезда на једном од најтежих гостовања показати да је далеко најбољи тим у земљи и да ће играчи у црвено – дресовима уписати и 14. узастопни тријумф.

„...ЦРВЕНО БЕЛИ, АЈМО У НАПАД ЗАЈЕДНО…

Delija na utakmici sa Čukaričkim
Delija na utakmici sa Čukaričkim

Повезане вести

12 comments

SC апр 14, 2014 at 19:30

Моје мишљење, али само што се тиче одбране…
Одбрана јест сигурнија него на јесен и очигледно је да примамо мање голова, али по мени је и ова одбрана слаба, нама је срећа што имамо добар везни ред, а и павићевић и келхар су веома несигурни, имају преко 30 година а код чистих ситуација не знају реаговат. Али срећа је што Партизан исто слаб у нападу, него много се више бојим Воше у задњем колу… И ако дођемо до титуле у квалификацијама само мало озбиљнија екипа ће нас напунит са 3,4 комада

Reply
Fornicator апр 14, 2014 at 22:24

Ja mislim da neće odlučivati poslednje kolo i utakmica u Novom Sadu, a i ako bude tako, pa izginućemo za ta tri boda valjda. Ovo za odbranu si u pravu, ali krpimo se nekako i ipak je to za nijansu bolje nego što je bilo. O kvalifikacijama za evro kupove ne treba ni trošiti reči, proći jedno kolo bi bio veliki uspeh, tako da je cilj – titula, titula i samo titula.

Reply
Djan CZ апр 15, 2014 at 15:48

Sada na RSB procitam njihovu analizu i covk nahvalio Kelhara, a kao Pavicevic los bio. Pa Kelhar je direktan krivac za gol. Ono mu se nije smelo dogoditi, a covek njaga pravda i krivi Savu. Po meni to nikako nije zdrav razum i shvatanje fudbala.

Reply
ds апр 14, 2014 at 19:16

Ljudi,ko nam je kritican sa zutim kartonima? Ugl za derbi nadam se da ce svi biti spremni i da nam to nece prestavljati prepreku.Protiv pazara ce ih sigurno biti ali bolje i na toj utakmici pa da propusti radnicki na Mari nego derbi.Mislim na sve ahahah 😀

Reply
Marko апр 14, 2014 at 16:44

Sve vise sam siguran da imamo sampionski tim,iz utakmice u utakmicu to djeluje dosta bolje i sigurnije bar se meni tako cini.Jedino na cemu bih volio da poradimo jos a to je koncentracija,dozvoljavamo sebi pad u igri nakon datog gola i onda dosta dugo trpimo napad protivnika iz cega oni uvijek daju gol.Ne trebamo ni stajati ako prvi damo gol,eto to je jedina stvar.Moramo imati i u vidu da svi timovi daju maksimum protiv Zvezde pa mozda i partizana,da bi se dokazali i uzdigli,gledam Vojvodinu gubi od Rada,pa ni taj Novi pazar nije nepobjediv ali isto tako znam da ce protiv nas igrati kao da im do zivota zavisi.Idemo pa sta bude bice,jedno je sigurno sa ovom pobjedom otisli bi na lavor sa 3 boda prednosti i ako bi se tamo pobjedilo titula je nasa.Ali treba se gledati svaka sledeca utakmica,a ne razmisljati o derbiju.Bice izuzetno tesko,lavoska borba nas ceka i nadam se da oni divljaci nece napraviti neku scenu.Moje misljenje je da trebamo poceti s jednim napadacem,Mrdjom,time dobijamo jos jednog igraca u sredini jer smatram da ce tu najvise rata biti i da ne bi smjeli dozvoliti da se kroz sredini prosetaju pa da sav pritisak ide na odbranu.

Reply
Dejan CZ апр 14, 2014 at 13:45

Zao mi je Ninkovica sto je opet doziveo povredu. Lazovic, pa onda Milijas najkonstantniji u poslednje vreme. Sto se odbrane tice Pavicevic je daleko sigurniji od Kelhara koji je vec krivac za dva gola, ove polusezone ali koji nas na svu srecu nisu kostali. Nadam se da ce u naredna dva meca biti daleko sigurniji jer naredna dva meca su mozda i presudna u borbi za titulu. Ipak u svakom slucaju odbrana je sigurnija nego sto smo je imali u jesenjem delu, uliva neko samopouzdanje saigracima i to se vidi.

Reply
delija_101 апр 14, 2014 at 13:04

Greska u tekstu gde pise ima i imati ce problema. Ne moze se mesati infinitiv i buduce vreme.

Reply
ФиЛоМаН апр 14, 2014 at 12:14

Морам да кажем да сам задовољан. Из меча у меч смо све бољи што се и да приметити. Стојановић је добар тренер и верујем да ће до краја то и доказати, ако већ и није. Задње две утакмице кући одлично одигране. У последње време нам је реализација одлична што говори и податак да кући у просеку дајемо три гола. Нинковић велики мајстор и жао ми је што вероватно неће конкурисати против Пазара да се не би ризиковало, што је по мени сасвим у реду. Игра и тактика одлично за сада. Још 7 финала, па да сви славимо једно 3 дана без престанка. Ј*** не вади!
Примећујем неке проблеме на сајту, ваљда ћете их отклонити и склоните овог педерчића бибера више, не контам што код сваке вести отваре песме дотичне особе.

Reply
Црна Гора ЦЗВ апр 14, 2014 at 11:50

Igramo dobro i sigurno,nema vise one treme i srljanja.Ocekujemj novu pobjedu u Pazaru jer smo najaci,iako je ovo najteze gostovanje u ligi.Tu da osvojimo tri boda i uvecacemo drasticno sanse za titulu.Vjerovatno igramo prije partizana i ako dobijemo bicemo na +6 i nametnucemo im veliki pritisak protiv Jagodine.Zato je mnogo bitno da dobijemo Pazar.Sve pohvale za Stojanovica,i kad su htjeli da ga maknu posle poraza od Vozdovca i Cukarickog govorio sam da je bolji od Robija, Sa Pinta i Jankovica zajedno.Unaprijedo je igru dosta.

Reply
milos апр 14, 2014 at 11:37

Odavno se sa tobom slazem u analizama, jos od vremena kada ti je vecina zamerala…Tako je i ovaj put, ali sa jednom velikom razlikom kod jednog igraca – Mijailovica. Ovo mu je bila jedna od najlosijih utakmica, imao je pregrst gresaka i oslonio se iskljucivo na silu i defanzivnu igru. Sto se njega tice,spreman sam da odgledamo zajedno utakmicu od pocetka i da se i sam uveris u moje tvrdnje. Sve najbolje

Reply
milos апр 17, 2014 at 11:45

Opte je zdrav razum pobedio – vi ljudi nemate pojma o fudbalu i menjate misljenje kako dune vetar.

Reply
MilanCe апр 14, 2014 at 10:15

Volim da citam ove analize, izuzetno su objektivne i mogu da posluze i timu. Mislim da je tim sazreo, da su svi momci posveceni i usmereni ka jednom cilju. Prioritet je titula a do nje se dolazi osvajanjem bodova, uparavo zato mislim da trener vrsi izmene u poslednjih 20 minuta jer jednostavno zna sta je fudbal i da sve moze da se preokrene za par minuta-neplanirana povreda, iskljucenje igraca, lako primljen gol itd…Uveren sam da covek sve radi s debelim razlogom. Ninkovica je zamenio zbog povrede i uveo Vukana da bi kupio minute i iskustvo za sledecu sezonu; Lazovic je zamenjen da se ne bi rizikovalo sa eventualnom povredom a Gogic je doneo potpunu stabilnost na sredini terena; a poslednju izmenu je cuvao do poslednjih par minuta da nista ne bi rizikovao i da povuce rovitog Mijailovica. Kasalica je zasluzio da odigra celu utakmicu kada smo imali ovakav rezultat, jer momak ne dobija priliku ili je dobija na kasicicu. Treba da podrzimo ceo tim do kraja sezone, zasluzili su to. Konacno imamo pozitivan pristup i pricu u i oko tima. Samo hrabro protiv N. Pazara i osvajamo tri boda. 😛

Reply

Leave a Comment