Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Радоњић: „Играли смо добро свих 40 минута“

Нова победа за црвено-беле у домаћем првенству. Кошаркаши Црвене звезде Телеком славили су у другом колу над ФМП-ом резултатом 83:67. Изабраници Дејана Радоњића су од самог почетка наметнули свој ритам игре и направили предност коју су до краја дуела само увећавали.

Утакмица против ФМП-а била је одлична прилика за Ребића, Липовија и Митровића да добију већу минутажу, а они су ту прилику искористили. Ребић је имао учинак од 9 поена и две асистенције, Митровић три поена, шест скокова и пет асистенција, док је Липовиј забележио 9 поена, уз три скока и две асистенције. Сем њих,у редовима црвено-белих расположени су такође били и Марјановић (14 поена и 7 скокова), Џенкинс (12 поена и два скока) и Нелсон (12 поена, пет асистенција, четири скока и две украдене лопте).

Лука Митровић је након утакмице изјавио да су црвено-бели знали да их очекује тежак меч:

– И то због тога што смо били практично десетковани, нисмо могли да рачунамо на Раденовића, Катића и Тејића. Такође, морали смо да пребацимо фокус са пораза од Уникса на нашу лигу и на предстојећи Фајнал фор АБА лиге. Екипа ФМП-а поседује квалитет, а то су показали освајањем првог места у првом делу домаћег шампионата. Они су млад, талентован тим, који игра доста брзо са доста шутева. Знали смо да морамо да играмо доста агресивно у одбрани и да морамо да постижемо неке лаке поене како бисмо остварили резултат. То смо у већем делу меча и урадили и забележили ову важну победу – изјавио је Митровић.

И тренер Звезде, Дејан Радоњић, истакао је да припрема за меч са ФМП-ом није била једноставна:

– А то због изласка из европског такмичења и напорног повратка из Русије. У том мечу нам се и повредило пар играча, а и желели смо да Тејић наступи на завршном турниру јуниорског првенста у Нишу. Спремали смо се без много простора за маневар. Драгићевић је такође био неизвестан што је представљало проблем. Ипак, озбиљно смо приступили мечу, играли смо добро свих 40 минута, а и шут нас је служио – констатовао је Радоњић, који је потом прокоментарисао екипу ФМП-а:

– Они су заиста талентована екипа што су показали и током године, као и добрим стартом који су забележили у Суперлиги против Металца – изјавио је тренер црвено-белих пре него што је додао:

– Освојили смо нове бодове, а сад морамо да се бринемо о ономе што нас чека. Морамо да убацујемо повређене играче полако у ритам, да их опоравимо како би били спремни и на Фајнал фору, али и на неком мечу пре завршног такмичења АБА лиге како бисмо тада одиграли најбоље могуће – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

cz апр 12, 2014 at 23:00

Ma da,igra dobro svih 40 min. protiv duplo slabijeg protivnika,tada idu i trojke i sve a cim je bitnija utakmica i tezi protivnik,svima se gace tresu i to krece od trenera koji na njih prenosi svoju nervozu,u to sam ubijedjen.Covjek koji nema napada,gdje imamo samo akcije za centre i po neki prodor,gdje nema organizovane igre i akcija za kraj,gdje se samo Katic i Bobi forsiraju dok su ostali totalno zaboravljeni i izgleda imaju zadatak da samo njima daju lopte,dok drzi Katica u igri iako mu ne ide,a Bobi na klupi,koji nema napad na kombinovanu odbranu,koji ne znam dve recenice sklopiti itd.Vidjecemo te u finalu Aba lige i bolje ti je da poradis na tom napadu i na formi pojedinih igraca,tacnije citavog tima

Reply

Leave a Comment