Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Црвена звезда – Чукарички 4:1

У 23. колу Јелен Суперлиге фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички са 4:1 и тако задржали три бода предности у односу на другопласираног. Наш тим је приказао углавном веома добру игру, створио пуно шанси, те је резултат рекло би се сасвим реалан.

Сјајан је био Дарко Лазовић који је постигао три гола, а истакао се и Драган Мрђа, који је постигао један гол, а над њим је начин и пенал. Одбрана нашег тима је деловала веома сигурно готово свих 90. минута, осим у тренутку када је један пропуст искористио Чукарички и стигао до свог јединог гола.

Треба истаћи и да је наш везни ред био веома разигран, да је пуно прилика створено нападачима и да уз овакву игру Звезда свакако има велике шансе да врати трофеј шампиона на Маракану.

Црвена звезда – Чукарички 4:1 (2:1)

 

Стрелци: Лазовић у 3. и 45.  и 50. минуту, Мрђа у 56. – Мандић у 42.
Стадион:
Црвене звезде, Маракана.
Гледалаца: 11.380
Судије: Миленко Вукадиновић, Мирољуб Петковић, Иван Мркић.

Црвена звезда: Бајковић, Печник,Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Ковачевић, Лазовић, Милијаш, Нинковић, Касалица, Мрђа.

Чукарички: Ристић, Стојковић, Пјасентин, Павловић, Брежанчић, Д. Срнић, Матић, Бојић, Н. Стоиљковић, С. Срнић,  Миросављевић.

sever2

Прво полувреме

Води Звезда са 1:0 већ од 3. минута! Сјајно је Лазовић прошао по десној страни, искористио пад једног дефанзивца гостију и постигао прелеп погодак за рано вођство нашег тима!

Већ у првом нападу након гола имају прилику гости, али лопта иде поред гола.

У 7. минуту Касалица туче главом преко гола.

Успорила је Звезда, пустила Чукарички да се више отвори и приђе, како би из контре наши играчи покушали да дођу до гола као и на почетку сусрета.

Велику шансу пропустио је Мрђа у 29. минуту. Употребљив центаршут упућен је са десне стране, а из срца шеснаестерца Мрђа удара снажно, али лопта одлази преко гола.

Наш тим је показао већу иницијативу у последњим минутима што је одмах дало резултата, јер је очигледно да Звезда има доста квалитетнији тим од Чукаричког.

37. минут – још једном је у прилици био Мрђа, али брани голман гостију.

Наставља наш тим са притиском. Шутирао је сјајно Милијаш, али брани Ристић и ље лопту у корнер, да би након корнера шансу имао Касалица, али није успео да упути ударац у гол са друге стативе.

Након грешке наше одбране Мандић успева да постигне гол за госте који долазе до изједначења. Пуно прилика је имао наш тим, али из једног напада који није „мирисао“ на нешто посебно, Чукарички изједначује искључиво због грешке наше одбране.

Није дуго трајао нерешен резултат. Лазовић је искористио дбар пас Печника и постиже још један гол, 2:1!

sever

Друго полувреме

Одмах шанса за Звезду на почетку другог полувремена, али ни из три шута нису успели наши играчи да постигну гол.

Лазовић постиже хет-трик! Срушен је Мрђа након продора са леве стране, судија свира пенал а Дарко Лазовић је сигуран извођач најстроже казне.

Фантастичан шут Милијаша са око 30 метара из слободног ударца, али уз помоћ пречке брани Ристић своју мрежу.

56. минут – 4:1! Мрђа је наставио серију голова! Овај пут је дошао до лопте након што је реаговала одбрана Чукаричког и главом постигао свој 15. гол у сезони.

Касалица је лепо пробио по левој страни, али није успео да упути ударац ка голу.

У 79. минуту Гогић мења Дарка Лазовића који је испраћен аплаузом. Нешто раније у игру је ушао Вукан Савићевић.

У 88. минуту Љубо Ненадић улази у игру, мења Мијаиловића.

Повезане вести

48 comments

aleksa djordjevic апр 19, 2014 at 09:17

:oops

Reply
Никола '89. апр 13, 2014 at 12:28

17380 је био званични број гледалаца, не 11380. Поткрала се грешкица.

Reply
Бранимир апр 13, 2014 at 14:13

Чија?

Reply
Никола '89. апр 13, 2014 at 16:46

Аутора овог текста.

Reply
Goran137 апр 13, 2014 at 05:33

Bravo za sve momke fantastican mec a posebno bravo za Lazovica pravio je danas malu decu na terenu 😀 Jos da grobinjosi ne dadose onaj gol u nadoknadi prvog poluvremena u Ivanjici (neverovatno da uvek tako postizu golove u zadnjim minutama) slavilo bi se naveliko…Isto tako za Mrdju pricaju da nije zasluzio da bude prvi strelac lige itd. a decko razbija 13 golova u prvenstvu,1 u kupu,4 na prijateljskim utamicama=18 komada 🙂 I jos nije prosao pripreme sa Zvezdom na pocetku sezone,pa je posle dosao tek posle nekoliko odigranih kola u prvenstvu i nije odigrao jos 4-5 utakmica u prvenstvu,nijednu od 4 utakmice u Evropi i jos nekoliko utakmica na zadnjim pripremama i prijateljskih je propustio,da je odigrao sve do sada bi presao kvotu 25 🙂 I mnogo je bitno da postizemo golove kao danas jer smo posle proslog kola imali gol razliku +1 i 4 vise data gola od grobinjosa a sada +3 i 7 vise datih golova,samo nastaviti u ovom ritmu jer u slucaju da oni cak i ne kiksnu nigde do kraja a mi izgubimo npr u derbiju ne vise od 1:0 (sto naravno ne bi voleo samo kalkulisem) opet bi mi bili prvi zbog bolje gol razlike,ako bi izjednacili gol razliku opet mi prvi zbog vise datih golova,tako da je jako bitno da na Marakani krnemo ovako svakom po 4-5 komada 🙂 Veliki pritisak je na nama uoci Pazara ali ako pobedimo onda je ogroman pritisak na groblju jer gostuju u Krusevcu i ako tu izgube bodove a mi pobedimo Radnicki onda je 90% sve zavrseno,napred Zvezdo!

Reply
Dejan CZ апр 13, 2014 at 12:34

Mislim da je Mrdja postigao 15 u prvenstvu

Reply
Goran137 апр 13, 2014 at 15:54

Na utakmica.rs i jelenfootball.rs pise 13 a sada videh na sportal rs da je 15 u pravu si na nekim sajtovima izgleda dodaju nove podatke za 2-3 nedelje 🙂

Reply
Dejan CZ апр 12, 2014 at 23:49

Odlicno, jos jedna ubedljiva pobeda. Laza pokazuje svoj veliki kvalitet. Mrdja nastavlja da trpa golove. Milijas u poslednja 3 meca uz Lazovica mozda i najkonstantniji. Da udje ona iz slobodnjaka. Odbrana mnogo sigurnija nego jesenas. Nadam se da cemo i Novi Pazar pobediti i onda je titula mnogo blize.

Reply
moravac апр 12, 2014 at 23:27

Darko Lazovic ima 23.godine.Vec je zreo igrac i tri klase je iznad svih u TSL. Da je kojim slucajem(Ne dao Bog) u Mamicevim rukama,ne bi promenio sredinu bez 30.miliona evra. Ako je Jojic otisao u BD, Lazovic je igrac za Real Madrid!!! Ukoliko selektor zaista zeli najbolje sto imamo u drzavnom timu mora biti mesta za Lazovica,Ninkovica i Mrdju. Ako hrvati igraju na mundijalu sa igracima preko 30.godina,ne vidim razloga da se kod nas otpisuju igraci poput rodjenog gol igraca kakav je Dragan Mrdja. Drugi Lazovicev gol nije dugo vidjen na ex-yu prostorima. Spoljnim felshom u suprotni ugao. To mogu i znaju samo majstori fudbala. Svako ko nije otrovan mrznjom i kompleksima,cisto i jasno vidi da Zvezda igra fudbal evropske klase.Bice tesko zadrzati ovaj sastav za kvalifikacije LS ali se nadam da ce Uprava uciniti sve da to uspe. I igraci trebaju biti svesni da ce im igranje u LS visestruko podici cenu na fudbalskom trzistu. Sve u svemu, vece i utakmica za uzivanje svih koji vole fudbal,iskreno i cista srca. Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Fornicator апр 13, 2014 at 22:41

U pravu si za Lazu, zaista odskače u ligi i mislim da mu je cena već oko 2-3 miliona, možda čak i više. Što se tiče Nineta i Mrđe, sjajni su i samo neka tako nastave, ali za reprezentaciju realno nisu. Jedno je naša liga gde fizičku nespremnost možeš nadoknaditi potezom i klasom a sasvim drugo kad izađeš na crtu najjačim reprezentacijama – video si Belgijance na Marakani šta su nam uradili, džaba ti sve kad si duplo sporiji od protivnika. Nadajmo se u upravu da izbegnemo kaznu UEFE zbog dugovanja i da nađu pare za 5-6 pojačanja, pa na leto, zašto da ne sanjamo i o grupnoj fazi Lige Evrope…

Reply
MOJICSTE апр 12, 2014 at 23:23

Igrali su koliko je bilo potrebno sto se i vidi.Al nmg da ne prokomentarisem igru ACE OVACEVICA,decko u 90+3 min spprinta ssa jedne strane na drugu pa nazad za igracem koji nije uopste njegov i to kao da je poceo mec,kao gatuzoo ::DD

Reply
Delija mp апр 12, 2014 at 23:19

Koliko je njih samo pljuvalo Stojanovica i Radonjica,ja sam ubedjen da osvajamo titulu,ako budemo igrali kao poslenjih par utakmica tesko da neko moze da nam uzme bodove.Parrtizan ce da kiksne siguran sam u to do derbija.Samo napred,puna podrska svima.Samo da bude sve ok sa licenciranjem,procitao danas u novimama,samo to ne,kada imamo najjaci tim u poslednjih nekoliko godina.

Reply
Lazaris апр 12, 2014 at 22:56

Razmisljam pre neki dan kako bi bilo dobro da Pazarci naprave incident da bi igrali pred praznim tribinama,i ono se stvarno desi tako.

Reply
Goran137 апр 13, 2014 at 05:06

Napravili su incident ali na gostujucem terenu,ko ti kaze da ce igrati pred praznim tribinama?

Reply
Црна Гора ЦЗВ апр 12, 2014 at 22:36

Odavno nismo ovako dobro igrali,bravo Stojanovicu!

Reply
Звезда шампион! апр 12, 2014 at 22:31

Браво Звездо ❗ Титула је близу ❗

Reply
Aleksandar-MKD апр 12, 2014 at 22:13

Bravo momci, cestitke za rezultat i igru.
Imamo kvalitetne tehnicki dobro potkovane igrace, megutim kad na tehniku se doda pozrtvovanje i dobro trcanje onda nam niko nista i ne moze.
Dobro se odmorite i spremite za Novi Pazar, jer je to jedno od tezih gostovanja gde mora da se izora teren.
Srecno, Zvezda Sampion !!!

Reply
V Majstorovic апр 12, 2014 at 21:39

Odlicna partija, momci su otkinuli, Vozdovac je primo 5 komada, Cuka 4 a mogla je i vise. Zelim da pohvalim Lazovica, neverovatne stvari je radio danas i dokazao da je najbolji igrac u ligi, nema mu ravnog. Koliko sam upucen, danas su ga pratili skauti i imali su sta da vide. Laza opusteno moze da igra u nekoj od 5 najjacih liga i nikako ne bi smeli da ga prodamo za sitne novce. Nista ispod 10 miliona ne dolazi u obzir. Sledeci mec je izuzetno bitan, mozda i presudan u borbi za titulu. Treba se pripremiti maksimalno i bez pritiska uci u taj duel i lagano ga dobiti. Tvrdim da imamo takav napadacki potencijal da svakoj ekipi mozemo da damo najmanje 3 gola, pa i Partizanu.

Reply
Rade Delija апр 13, 2014 at 11:04

Pa naravno da svima možemo dati 3 komada. Naročito groblju možemo uvaliti 3 komada šta su pa oni bolji od ostalih.

Reply
DeckyStrasni апр 12, 2014 at 21:27

ako niste uspeli da gledate utakmicu ja snimio golove
samo je preko neta pa nije u hd-u 🙄
http://youtu.be/DrEOTlLoPEo

Reply
ACA апр 12, 2014 at 21:16

Svaka cast momcima na zasluzenoj pobedi. Odbrana sigurno skoro celu utakmicu, sem primljenog gola. Definitivno su Pavicevic i Kelhar doneli cvrstinu. Pecnik sjajaj na beku, privikao se na tu poziciju, izuzetno dobar u ofanzivi. Vezni red kreativan, dosta sansi. Kapiten me odusevljava borbenoscu, a sta reci za Lazovica. Fantastican, ako ce neko da presudi u derbiju, to je Darko! Mrdja odlican, ali je mogao da da bar jos jedan gol. Takodje mislim da je Stojanovic mogao da pruzi sansu Rakicu. Rastemo iz meca u mec, ali tek nas ocekuju teski mecevil. U Pazaru je realno najteze gostovati, ali verujem da dobijamo i to. Jos sedam pobeda i titula!

Reply
Marko апр 12, 2014 at 21:09

Jos 8 utakmica do cilja,smatram da tima boljeg nismo imali tokom ovih susnih godina.Vezali smo 13 pobjeda,ima tu gresaka prvenstveno to sto stajemo kad damo gol, naravno da sve ne moze biti idealno ali na ove tri tekme koje nas cekaju gostovanje pazaru,pa radnicki nis kuci i derbi mjesta greskama ne smije biti,i igrati se na vrhusnkom nivou treba svih 90 min. nadam se da cemo to ostavariti.Ocekujem pobjedu u parazu ma i sa jednim golom samo da pobjedimo,inace je to najgore gostovanja pa bi neko rekao valja i nerjeseno ali svakako treba ici na pobjedu,i radnicki nije naivan ali igramo na Mari pa se uzadam u tri boda a derbi ce definitivno odlucivati pobjednika,opet tole namjesta da se te bitne utakmice igraju u lavoru ali sta je tu je,nadam se da cemo do derbija zadrzati prednost,cekati neki njihov kiks mada i oni ce morati pobedjivati pa sta bude bice,nikad vise nisam vjerovao nego sada i velika bi steta bila da titulu ne donesu na Maru Nine,Lazovic i ostatak tima.AJDE JOS PREBRODITE I OVE TRI UTAKMICE I DA NAPOKON SLAVIMO, NASU PODRSKU IMATE

Reply
Goran137 апр 13, 2014 at 05:13

Druze ima jos 7 utakmica do kraja 🙂

Reply
Marko апр 13, 2014 at 10:17

Primjetio sam odma da sam pogresno napisao ahahaha,za mene su to jos tri jer ako uspijemo dobiti novi pazar,radnicki i partizan TITULA JE NASA

Reply
Goran137 апр 13, 2014 at 16:05

🙂 Pa ako dobijemo sve tri te utakmice normalno da bi titula bila nasa jer bi bilo +6 i bolja gol razlika na 4 kola do kraja,sto bi znacilo da bi mogli odigrati 3 neresene i 1 pobedu u zadnja 4 kola i opet bi bili prvi 🙂 Samo da Partizan kiksne 1 Jagodina ili Napredak (sto je realnije) pre derbija a mi dobijemo obe i bilo bi +5 ili +6 pre derbija,znaci 5 utakmica do kraja,onda bi mi mogli da kiksnemo 2 ili 3 puta do kraja i bili bi opet prvi,a tesko da bi mi kiksali 2-3 puta u 5 utakmica 🙂 Videcemo,pomozi Boze!

Reply
Stefan апр 12, 2014 at 21:02

Ne razumem što uvek moramo da primimo gol pa da krenemo dai gramo kako treba? Zašto da se pretvaramo u crnobelu bratiju koja se brani od Javora…kad smo već kod toga, gledam ih danas, mučeni Javor ne može da se dovuče do šesnaesterca, bruka ko je nama dao 4 gola u prvom delu sezone! Drago mi je da je Milijaš konačno vezao dve dobre utakmice, još samo da se oslobodimo lobija raje božovića pa da na golu gledamo najperspektivnijeg srpskog golmana Rajkovića a ne onu havariju…ko da je Nojer ili Kasiljas pa nam Rajko propada na klupi…

Reply
Црна Гора ЦЗВ апр 12, 2014 at 22:35

Tvoj komentar je havarija!

Reply
Stefan апр 12, 2014 at 23:45

Nisam te ništa pitao, ako si se osećao prozvanim time što sam rekao da rajo božović dovodi havarisane igrače iz tvoje takozvane države, to me ne zanima. Ovde si gost, na srpskom forumu, zato biraj reči.

Reply
nebo sever апр 13, 2014 at 02:44

Da ali oni su onda imali igraca top klase Ifeanija Onjila 😆

Reply
Црна Гора ЦЗВ апр 13, 2014 at 09:26

Nisam ja gost na srpskom forumu nego domacin jer sam Srbin.Uvrijedilo me je to sto si Bajka nazvao havarijom i nemoj ti meni da govoris da biram rijeci jer mogu da ti dodjem u centar tvog grada da ti pokazem ko treba da bira rijeci,balavac jedan.

Reply
Stefan апр 13, 2014 at 10:48

Prvo mora da imaš 80 i kusur godina ako sam za tebe balavac drugo Bajko i jeste havarija treće nije problem da ti dam adresu da vidim kome ćeš ti šta da pokazuješ, milogorčiću jedan raspali!

Бранимир апр 13, 2014 at 11:15

Да знаш, нека си му рекао. Ипак, у овом неразумијевању сви много гријешимо. Србијанци мисле да су центар српства. Хајде, нека их, али мисле и да су једини. Томе им често повлађују ови прекодринци који говоре о матици. Па тако и Црна Гора која није што је некад била. Ипак, брате, пусти центар града и шамаре. Има и других васпитних метода. Образовање. Стефан је млад, научиће. Видиш како има лијепо име. Краљевско. Не би. ваљда, ударио на Србина.

Marko апр 12, 2014 at 20:41

Treneru daj sansu i Rakicu,nista te ne kosta,malo odmoriti Mrdju i ne rizikovati da se povrijedi jer nas ceka najteze gostovanje

Reply
Aleksandar Kotor апр 12, 2014 at 20:34

Samo 11 hiljada na Marakani?

Reply
Marko апр 12, 2014 at 20:39

ako sam ja dobro cuo komentator je rekao nesto vise od 17 000

Reply
Aleksandar Kotor апр 12, 2014 at 20:44

Ovde pise 11.380

Reply
Marko апр 12, 2014 at 21:11

Ne vjerujem, i meni se na oko ucinilo da ima vise,sjever je bio dosta dobro popunjen al ajd znaj

Reply
IvanCg апр 12, 2014 at 21:47

Mislim da je 17380 🙂

JA апр 13, 2014 at 02:43

17.380, a ne 11.380. Sad sam proverio na sajtu FK CZ.

Reply
Goran137 апр 13, 2014 at 05:16

17.380

Reply
ds апр 12, 2014 at 20:21

joj Zvezdo samo kad bi dva poluvremena dobra spojila,gdje bi nam kraj bio?

Reply
demax75 апр 12, 2014 at 20:10

Sada gazi,do ponizenja!

Reply
cz апр 12, 2014 at 19:45

JESAM REKAO? stali,tako nam i treba samo sam ovo cekao.Dosta mi je vise gledati ovo da poslje gola stajemo,sta ce tek sada biti u drugom poluvremenu jbt sami sebi stetimo,jer moze mnogo vise a nikako to da pokazemo i uradimo

Reply
dejca апр 12, 2014 at 19:45

Mentalitet nam je takav!!! Poveli smo i stali… A to se ne leci 🙁

Reply
cz апр 12, 2014 at 19:35

Igrajte jace,zasto se braniti na Marakani? Rezultat nije siguran,ni cukaricki nije naivan protivnik vec 15 minuta gledam loptu u njihovom posjedu,njihove napade i strijepim za gol u nasoj mrezi,ljudi jos jedno poluvrijeme nas ceka

Reply
ds апр 12, 2014 at 19:23

Iz prve prave sanse gol i to je dobro,ali opet mi nije jasno po ko zna koji put zasto se poslje gola staje,zasto se povlacimo a tek je 20 min. prvog poluvremena ovako trpimo pritisak i rizikujemo, meni je to nelogicno,kao i ove duge lopte zasto je ne spuste i odigraju neku akciju?Milijas cim je primi odma baca do Mrdje i naravno uvijek netacni pasovi

Reply
Realan82 апр 12, 2014 at 18:44

Zasto ne igra petkovic? Da li Pecnik ima zagarantovanu minutazu? Kakav ugovor ima Pecnik tj da li imamo nesto od njegove prodaje?

Reply
spawn апр 12, 2014 at 19:20

ima ugovor na godinu dana tako da nemamo nista od njegove prodaje

Reply

Leave a Comment