Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошарка

Црвено-бели дочекују ФМП

Кошаркаши Црвене звезде настављају такмичење у КЛС након завршетка Европске одисеје у полуфиналу Еврокупа. У домаћем првенству, у госте им долази екипа ФМП-а.

ФМП је регуларни део домаћег првенства завршио на 1. месту са учинком 20-6. Дуго су  гледали у леђа Црнокоси из Косјерића, али како се ближио крај сезоне екипа из Железника је приказивала све бољу игру, док је Црнокоса евидентно изгубила снагу из првог дела сезоне.

У првом колу Суперлиге су савладали Метеалац резултатом 72:61. Највећи успех ове сезоне им је полуфинале Купа Радивоја Кораћа у којем су изгубили од Мега Визуре, а у које су ушли победом над Партизаном у Пиониру.

Екипу тренира бивши кошаркаш Црвене звезде, Милан Гуровић. Што се играча тиче, највише пажње треба обратити на омаленог, али искусног плеја, Филипа Човића, који проводи највише времена на паркету и у првом колу је постигао 21 поен. Поред њега, велику опасност представља и млади бек шутер, Марко Гудурић који одлично игра ове сезоне.

Што се Црвене звезде тиче, кадровски проблеми у виду повреда Раденовића и Катића, у  комбинацији са напорним путовањем и тешким поразом у Казању, могу представљати одређенну баријеру. Али не сумњамо да ће наши кошаркаши и овај, наизглед лак задатак, а у ствари веома тежак изазов, схватити на прави начин и обезбедити нове бодове у походу ка домаћој титули. Сада су све снаге уперене ка томе и предстојећем Ф4 АБА лиге.

Наше је као и  увек само једно: да их подржимо! Још једна победа…

Црвена звезда Телеком – ФМП, субота, 17:00, хала „Пионир“

Повезане вести

1 comment

Бранимир апр 12, 2014 at 12:51

Хоће ли бити негдје каквог преноса. Баш бих волио погледати ову утакмицу.

Reply

Leave a Comment