Moja Crvena Zvezda
АнализеСвета

Šta da očekujemo, čemu da se nadamo?!

Iskustvo mi nameće da iako ovaj tekst kucam u smiraj dana koji prethodi “onom“ danu, znam da noćas neću spavati! Nema spavanja zato što sutra igra Zvezda. Tekst čitate 28. jula, u iščekivanju prve utakmice ove sezone, i pošto na taj dan obično i nema nekih naročitih vesti, rešio sam da sa vama podelim svoja očekivanja, želje, strepnje. Pre svega, znamo da nastupamo sa odbranom bez klasičnog štopera, što je fenomen sam po sebi. Istina je da pojedinim igračima celokupna Zvezdaška javnost nije bila zadovoljna, naša realnost nam se nameće. Neizbežno je da će Reljić otići na levog beka. Sa moje tačke gledišta, a uzimajući u obzir, da se po mom mišljenju Tošić nije snašao na poziciji štopera u mnogim situacijama, ne bi me začudilo da tandem štopera budu Mikić i Mijailović, da Tošić ode na svoju matičnu poziciju, a da desno bude mali Stojković. Sredina terena je više nego jasno rezervisana za Kovačevića, Dimitrijevića i Evandra. Po bokovima će delovati Borha i Lazović, i ne bi me iznenadilo da se rotiraju na tim ofanzivnim pozicijama. U špicu očekujem Kaluđerovića, mada ne sumnjam da će i Mezenga osetiti teren, a to će verovatno zavisiti od toga kako se rezultat bude razvijao.

Lično priželjkujem, da ne kažem “predviđam“, rezultat 0-2 u našu korist, jer gledajući skraćene snimke našeg protivnika, nisam stekao utisak da su skloni da izvedu neku genijalnu akciju koja bi izradila našu odbranu u tolikoj meri da mi pored televizora padamo u nesvest. Na kraju krajeva, tu je i Bajko “Mačka“, pa na toj golmanskoj poziciji možemo biti mirni, prvi put posle nekoliko godina. Sigurno je da će naši igrači krenuti opreznije, ali svakako očekujem loptu u nogama i prepoznatljivu dominaciju u tom smislu. Rezultat toga neće biti samo dominantan posed lopte, već i praktično oslikan u potpunoj inferiornosti protivničke ekipe. Ono čega bi trebalo da se pričuvamo  su prekršaji koji mogu da rezultiraju nekim centriranjem sa strane, jer je očigledno da u nedostatku ideje, dosta ubacuju loptu u šesnaesterac u nadi da će je neko skrenuti u gol, ili da će pasti u pet metara, pa šta bude. O sredini terena našeg tima ne treba previše trošiti reči, ali ni tim istim ćutanjem ne natovariti breme koje moraju da vuku na svojim leđima. Neka budu skoncentrisani, i ne sumnjam da će to sve biti onako kako svi mi priželjkujemo.

Na kraju, ne i najmanje bitan detalj je ne potceniti protivnika. Uprkos realnoj situaciji i odnosu snaga, i našim skromnim očekivanjima da ih otkinemo od života, treba udahnuti duboko i biti zadovoljan bilo kakvom pobedom. Treba da budemo iskreni prema sebi da su nas prethodne godine, pre svega poslednje kvalifikacije ostavile u neverici sa gorkim ukusom koji će nas pratiti sve dok na Marakani ponovo ne padne jedan evropski velikan. Da bi stigli do priče o još jednoj “utakmici milenijuma“, treba da prođemo našeg današnjeg protivnika. Istina je i ta, da od kada je Robi na klupi, ništa više nije kao što je bilo, i da nas vodi čovek koji nam je svojim radom indirektno rekao: “Verujte mi“. Ja mu verujem. Dakle, očekujem da bude i grešaka u dodavanju, i propusta u odbrani, ali i loptu koja ide od noge do noge, akcije od kojih se vrti u glavi, trčanje dok ovi preko puta ne popadaju, i pobedu, bilo kakvu, jer je početak sezone. Nadam se da ćete se zavaliti u svoje fotelje i uživati u našoj igri i verovati u naše igrače, zato što Robijeva Zvezda, i ove godine igra totalno drugačije od drugih, garantujem!

P.S. Nadam se da ste rezervisali karte i da se vidimo 4. avgusta na Marakani! Zvezda je život….

 

 

 

Повезане вести

17 comments

Leave a Comment