Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Kaluđerović: „Optimista sam“

Iako je na udaru mnogih navijača, Andrija Kaluđerović je sa još više motiva ušao u novu sezonu. Spreman je da natera upravo te koji ga kritikuju, da razmisle još jednom i povuku uvrede i kritike, koje su možda i nepravedno stavljene na njegov račun. Svestan je da je zbog promašaja na derbiju okrivljen za gubitak titule, ali su i promašaji sastavni deo fudbala. Očekivanja su uvek velika.

„Od mene se očekuju golovi i to je normalno, ja sam toga itekako svestan. Trudim se da postignem gol u svakoj utakmici, od one pripremne, do najbitnije u sezoni. Tako će biti i u četvrtak, od prvog minuta ću dati sve od sebe da uhvatim loptu kako treba i da Zvezda povede. Ipak, nebitno je da li će strelac biti neko drugi ili ja. To meni nije važno, važno je da Zvezda u Beograd vrati pozitivan rezultat, a gol u Letoniji bio bi sjajna stvar“.

Žare Đurović imao je zadatak da skenira protivnika, kako mane, tako i vrline Ventsplisa. A upravo su mane te, koje mogu najviše biti od koristi napadačima.

„Rekao mi je Žare da su stoperi malo sporiji, ali jaki fizički i da bi naša prednost mogla da bude u loptama koje bi išle u prostor, iza njihovih leđa. Siguran sam da će ti biti mesta da se pobegne u pravi čas, a siguran sam da moji vezisti znaju kako i kada da pošalju loptu na pravo mesto“

Kao prednost Letonaca predstavlja se činjenica da je njihovo prvenstvo već u toku. Mada kako je pripreme organizovao Srđan Zirojević, niko ne sumnja da će ekipa biti odlično pripremljena.

Oni su u tome sigurno u prednosti, ali mi imamo bitniju prednost u suvom kvalitetu. Uprkos tome što će nam ovo biti prva prava utakmica, verujem da će doći do izražaja to što smo bolji s loptom, što smo tehnički i taktički ispred njih. Veliki sam optimista, ne samo za ovu utakmicu sa Letoncima, već mislim da ove godine imamo zaista kvalitetan tim, što će se i videti na terenu“Imamo snage… Pakleno smo radili ovih mesec dana, fizički smo maksimalno spremni i to će se videti na terenu. Na vreme smo se vratili sa priprema i ‘osvežili’ nešto laganijim treninzima u Beogradu, tako da verujem da ćemo biti ‘lagani’ u nogama na terenu. Normalno je da se ekipa ne priprema tako da u prvoj utakmici sezone bude na vrhuncu forme, ali verujem da smo svakako bolji od njih“

Повезане вести

20 comments

Leave a Comment