Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић: „Не размишљамо о кош разлици“

Пред кошаркашима Црвене звезде Телеком је највеће искушење у досадашњем делу сезоне – реванш меч полуфинала Еврокупа против Уникса. Црвено-бели у понедељак путују у Русију, а пред њима је напоран пут, имајући у виду да прво лете до Москву, где ће провести неколико сати, а тек касно увече ће стићи у Казањ.

Реванш меч полуфинала Еврокупа на програму је у среду од 17 часова по нашем времену, а у том мечу изабраници Дејана Радоњића ће бранити 11 поена разлике (63:52) из прве утакмице. Као и до сада, навијачи Звезде биће у прилици да прате свој тим у директном преносу који ће обезбедити телевизија Б92.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, пред полазак екипе у Русију је похвално говорио о екипи Уникса:

– Реч је о тиму са квалитетним играчима, тиму који има добре резултате и ове и претходних сезона. Направили су тим који је показао да својим квалитетом може да игра и јаче такмичење од оног у коме се тренутно налази. То су показали и када су играли са екипама које наступају у Евролиги, на свом терену су кадри да савладају и најквалитетније европске тимове. Искуство и квалитет које поседују, заједно са чињеницом да играју на домаћем паркету, реално их ставља у позицију да имају простора да могу да нас савладају. Не смемо да размишљамо другачије него са идејом да покушамо да будемо конкурентни свих 40 минута. Не размишљамо о кош разлици, већ се фокусирамо на то да паметном игром створимо услове да на крају из меча изађемо задовољни – рекао је Дејан Радоњић пре него што је наставио:

– Екипа Уникса је на свом паркету и на страни побеђивала екипе из Евролиге. На домаћем терену су савладали Локомотиву са 28 разлике, а Лијетувос Ритас са 20. А ми смо играли против тих екипа па знамо колико су оне квалитетне. Без обзира на све, идемо у Русију да одиграмо најбоље могуће. Путујемо комплетни, једино Иван Раденовић неће бити 100 одсто спреман. Сви остали ће дати све од себе да зауставимо њихов квалитет. А тај квалитет не представља само Гаудлок који је способан да сам добија мечеве. Ту су и Еидсон, Мекки, Зизис који је играо у најбољим европским клубовима. Не треба заборавити ни Кајмакоглуа који ће сигурно бити много бољи него што је био у првом мечу у Београду. Наравно, ни остали играчи Уникса нису за потцењивање, они поседују и квалитет и искуство, а неки од њих су наступали у клубовима из самог врха европске кошарке – изјавио је стратег црвено-белих који је изнео мишљење да Звезда није фаворит:

– Резултати које су они постизали и имена играча које Уникс поседује показује да ми не можемо бити фаворити. Али, надамо се добром резултату. Евидентно је да Уникс има квалитет да побеђује евролигашке екипе са 15 разлике у гостима, а на домаћем терену још убедљивије. Из тог разлога сасвим је природно да се овако понашамо – констатовао је Радоњић. Он се затим осврнуо на чињеницу да је ово Звезди треће гостовање у Русији ове сезоне:

– Надам се да ће аклиматизација бити адекватна и да ће трећи пут бити боље него што је било претходна два пута. Постоји тај проблем дугачког путовања, временске разлике, али не размишљамо о томе, нити је то нека врста алибија. Рецимо, у Новгороду смо имали проблема, касно смо стигли и затекли смо температурну разлику од чак 30 степени у односу на Београд. Није то ни мало једноставно, али размишљамо само о ономе што нас чека на самом терену, ништа више од тога – изјавио је Радоњић. Тренер Звезде је на крају додао да се још не зна да ли ће се играч Уникса Вујукас опоравити до реванша:

– Ми имамо наш план игре, он се неће мењати без обзира на то да ли ће он играти или не. Наравно, сем мањих прилагођавања. Надам се да ћемо у току данашњег дана сазнати да ли ће он бити у саставу, али искрено, нисмо се тиме превише бавили. Имамо и ми проблема тог типа – закључио је Радоњић.

Повезане вести

3 comments

draža апр 8, 2014 at 11:54

Idemo dalje, do kraja, do finala, do trofeja,do neba……Biće pakleno sutra u Kazanju.Mnogo su opasna ekipa.Ali ljudi i mi smo pokazali KOLIKO SMO OPAKI. VIDELI SMO DA MOŽEMO.E SAD NEMA NAZAD.IDEMO SAMO HRABRO.KAO NEKAD,KAO NIKAD DO SAD.MORAMO VEROVATI U SEBE I IZAĆI NA TEREN DA POKIDAMO I DA OSTAVIMO SRCE NA TERENU.SETITE SE SAMO MINHENA KAKO JE DŽAJA REKAO DA POBEĐUJEMO I TAMO I U BEOGRADU.AJDE MOMCI DA IH GAZIMO A IZ BEOGRADA I SRBIJE DO VAS ĆE DOPIRATI HUK I ŽELJA MILIONA CIGANA.

Reply
MrKG апр 7, 2014 at 17:14

Imali smo lepu uvertiru, pobedili smo Borac gde se videlo da je opustena atmosfera, igraci deluju kao braca rodjena, cak se i Radonjic na toj utakmici malo opustio i sad je vreme da odemo i da pokazemo sve svoje kvalitete, da li ce to biti dovoljno za finale niko ne zna ali mozemo da se nadamo i da verujemo u momke, do sad nas nikada nisu izdali i ako prokockaju ovu prednost iz Beograda ne smemo da se ljutimo na njih jer je ovo neverovatan uspeh. Bravo Zvezdo, bravo Covicu. Neka zivi Zvezda……

Reply
Dragan апр 7, 2014 at 15:05

Treba motivisati ekipu pričom o njihovoj snazi,ali,realno,ovu prednost ne smemo da ispustimo.Ipak će sve najviše zavisiti od nas samih.

Reply

Leave a Comment