Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Тријумф рагбиста Звезде у првом вечитом дербију

Рагби 13 екипа Црвене звезде савладала је Партизан резултатом 28:12 у првом прволигашком дербију у историји. Попут својих колега, који су пре извесног времена славили у првом дербију у рагбију 15, то су овога пута урадили и црвено-бели у тринаестици уз напомену да је педесетих година минулог века играно неколико дербија у нижем рангу такмичења.

Црвено-бели су боље отворили утакмицу и повели са 4:0. Ипак, екипа Партизана, која је важила за аутсајдера пре овог меча, успела је да преокрене на 12:4 и тим резултатом се отишло на одмор. Испоставило се да је то било све што је Партизан успео да уради у дербију, јер је Звезда потпуно надиграла своје ривале у другом делу меча. Црвено-бели су најпре пришли на 10:12, затим потпуно преокренули ток игре у своју корист и стигли до предности од 16:12, не дозволивши противничкој екипи да било шта уради до краја утакмице која је завршена победом Звезде од 28:12. Најбољи у црвено-белом табору били су Војислав Дедић, Владица Николић и Милош Зоговић.

Партизан – Црвена звезда  12:28 (12:4)

Терен Војне академије. Гледалаца: 500. Судија: Радослав Новаковић. Стрелци за Партизан: Јашари 8 и Петковић 4, а за Црвену звезду: Војислав Дедић 8, Штрбац, Милановић, Васиљевић, Манак и Томић по 4. Жути картон: Стефан Јовановић (Црвена звезда). Црвени картон: Стефан Јовановић (Црвена звезда).

Партизан: Илић, Станишић, Марковић, Петковић, Ковач, Бибић, Јашари, Стојковић, Миленковић, Милутиновић, Србљанин, Додић, Јанковић, Ћирковић, Чарапић, Достанић, Раденковић.

Црвена звезда: Зоговић, Штрбац, Васиљевић, Милановић, Ченгај, Пулен, Војислав Дедић, Костадиновић, Владислав Дедић, Манак, Јовановић, Томић, Николић, Срећковић, Вулић, Жујић, Ђурић.

Црвена звезда се овом победом учврстила на другом месту првенствене табеле са шест освојених бодова иза вишеструког шампиона екипе Дорћола.

 

Повезане вести

Leave a Comment