Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Evandro i Mićko: „Igramo dobar fudbal, jedva čekamo meč“

Evandro Gebel

Fudbaleri Crvene zvezde i stručni štab dan uoči utakmice provode u opuštenoj atmosferi simpatičnog lučkog gradića Ventspils na obali Baltičkog mora. Izabranici Roberta Prosinečkog koji je jutros obišao teren i uverio se da je u odličnom stanju, odradiće danas lakši relaksacioni trening u terminu odigravanja utakmice (18 sati) i doterati neke finese pred sutrašnji meč. Igrač od koga se mnogo očekuje u ovoj sezoni je Evandro Goebel, koji je proletos dokazao svima da „desetka“ nije slučajno završila na njegovim leđima.

– S obzirom da se trudim da savladam jezik što pre, često pričam sa saigračima na srpskom –  rekao je Evandro i nastavio.

– Prijateljske utakmice su jedno, takmičarske nešto sasvim drugo. Svi smo se uželeli fudbala, i jedva čekamo da utakmica počne. Trener nas je upoznao sa protivnikom, i po onome što smo videli i čuli, od nas će sve zavisiti. Pokazali smo u Austriji da umemo da igramo dobar fudbal, i siguran sam da ćemo to sutra uveče dokazati i našim navijačima – siguran je sjajni vezista.

Razloga za zadovoljstvo ima i lekarska ekipa našeg kluba, jer su svi prvotimci zdravi i spremni da istrče na teren stadiona „Olimpijski“. Po poslednjim najavama i vestima koje stižu iz Letonije, gotovo je sigurno da će poslednji bedem ispred Bajkovića, sutra činiti Duško Tošić i mladi Srđan Mijailović, koji je u prethodnim mečevima pokazao da je zvezdin vojnik, i da uspešno može da odgovori na sve zahteve koje pred njega postavi trener.

– Nemam tremu, naprotiv, nestrpljiv sam, i ne mogu da dočekam da meč počne. Kao tim imamo kvalitet, stabilnost i atmosferu da pokažemo sutra svima da smo prava ekipa, i da se u Beograd vratimo sa povoljnim rezultatom – izjavio je Mićko.

Za kraj ovog raporta prenosimo jedan zanimljiv podatak. Naime juče tokom leta „Aviogeneksovim“ avionom, ljubazna posada nam je saopštila da je istim avionom putovala i zlatna generacija našeg kluba 1991. godine na finale Kupa evropskih šampiona u Bari. Naravno, da poređenju u smislu važnosti utakmice nema, ali ukoliko na evropska gostovanja istim avionom budemo išli i na proleće sledeće godine, izvesna paralela se sigurno može povući.

Повезане вести

16 comments

Leave a Comment