Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Сјајна Звезда дозволила скупоценом Униксу четири поена у последњој четвртини, у Русију по финале Eврокупа!

У фантастичном амбијенту у београдској Арени, Црвена звезда Телеком савладала је скупоцени руски Уникс, фуриозном последњом четвртином и однела велики капитал на реванш у Русији.

На крају, Звезда – Уникс 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4).

Блажич је постигао 15 поена, Катић 14, а Нелсон и Драгићевић по 10. Тадија је ухватио и 11 лопти, а Боби 10.

poluvreme

Прву четвртину добили су гости, највише захваљујући Гудлоку на старту и Вујукасу у финишу овог дела игре. Након неизвесног старта и фантастичне атмосфере на почетку меча, гости су управо преко Грка дошли до озбиљније предности, која је износила и +6 (18:12). Блажич и Марјановић били су одлични у црвено-белом дресу, а у финишу је Џенкинс смањио предност гостију на 18:15.

Нелсон и Катић на старту су продужили серију Звезде на 7:0 и наш тим је поново водио (19:18). Треба истаћи да је паркет због повреде напустио Вујукас. Звездина сјајна серија (13:1) настављена је до половине друге четвртине, када је при резултату 25:19 Гудлок постигао пет везаних поена и смањио предност нашег тима на пола коша. Звезда је за 15 минута имала више офанзивних него дефанзивних скокова! Гости су на серију Звезде одговорили својом, од 12:3 и поново повели. Ипак, Блажич је погодио пет узастопних поена и прву Звездину тројку, за предност Звезде 35:33. Тим резултатом завршено је прво полувреме.

У трећу четвртину обе екипе ушле су веома ангажовано, играло се са чврстим одбранама и малим бројем поена. Боби Марјановић дошао је веома брзо до двоцифреног броја поена, а Блажич наставио да погађа. Звезда је преко Катића и Драгићевића дошла до +9 (48:39), а серију је прекинуо Гаудлок, након очигледне грешке у корацима једног од његових саиграча. На 01:36, при +4 за Звезду, Радоњић је затражио тајм-аут. До краја, виђени су поени на обе стране, па је након 30 минута резултат на семафору био 50:48.

У четвртој четвртини видели смо веома мало поена, а гости нису постигли кош ОСАМ минута! За то време, Тадија и Рашко су погодили по једном и донели нашем тиму +7, а гости просто нису имали решења у нападу. Након неколико промашаја и грешака на обе стране, Џенкинс је погодио за три поена и донео Звезди максималних +10! Руси нису постигли кош више од осам минута, до тројке Гаудлока. До краја меча, наш тим је сачувао предност коју је стицао током 40 минута и дошао до веома битне победе у првом мечу полуфиналу Еврокупа!

IMG_2490Полуфинале Еврокупа, први меч

Црвена звезда ТелекомУникс Казањ 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4)

Хала: Комбанк арена

Гледалаца: 22 736

Судије: Лотермозер, Пизаро, Нуран

Црвена звезда Телеком: Ребић, Митровић, Лазић 2, Блажич 15 (5/7 за 2, 1/6 за 3), Симоновић, Марјановић 3 (1/8 за 3), 10ск, Раденовић, Катић 14 (6/9 за два), Тејић, Нелсон 9 (3/9 за 2), 6ск, 2 ас, Џенкинс 10 (3/7 за 2), Драгићевић 10 (2/3 за 2, 2/3 за 3), 11ск. Тренер: Дејан Радоњић

Уникс Казањ: Мекки 5, Зизис 2, Харангоди, Сергејев, Веременко 7, Вујукас 6, Соколов 2, Кајмакоглу 5, Гаудлок 18, Еидсон 7, Курбанов, Шелекето. Тренер: Андреа Тринкијери

Публика је поздравила Милана Гуровића, Игора Ракочевић, Николу Лазетића, освајаче КПК из 1974. године, фудбалере, ватерполисте, рукометаше, кошаркашице…

Moжда и највеће овације добио је најбољи тенисер света, Новак Ђоковић!

nole

Прва четвртина (15:18)

Звезда је ушла у меч у петорци Нелсон, Лазић, Блажич, Раденовић, Марјановић.

Прве поене постигли су гости, а Звезда је изједначила преко Јаке Блажича. Гаудлок је био веома расположен на старту меча и показао да ће правити највише проблема нашем тиму.

Незампамћена атмосфера на једном спортском догађају. Цела хала буквално слави сваки кош као гол!

На поене Блажича надовезао се Боби Марјановић и Звезда је на половини првог дела имала предност од пола коша (7:6). Гудлок је наставио да игра практично сам и одржавао је Уникс у игри. Веома јаке одбране смо видели на обе стране на самом старту меча.

Прву већу предност гости су стекли поенима Вујукаса, за 12:9. Исти играч донео је гостима и +4, закуцавањем, на истеку осмог минута, да би Тадија узвратио након офанзивног скока. Ипак, поново Вујукас, у самом финишу прве четвртине, доноси гостима максималних +6 (18:12). Ипак, Џенкинс је успео да погоди уз фаул и смањи на 18:15, за крај првог дела.

Друга четвртина (20:15)

На старту другог дела, Звезда је кренула у петорци Нелсон, Џенкинс, Симоновић, Драгићевић, Катић.

Прве поене постигао је Нелсон, за серију Звезде 5:0, да би је Катић продужио и вратио Звезди предност од пола коша (19:18). Тринкјери је морао да затражи минут одмора. Пех за његов тим био је и излазак Вујукаса, због повреде. Наш тим је пропустио шансу да поведе убедљивије, али ни гости нису погодили, па је Џенкинс још једном промешао одбрану Уникса и донео свом тиму +3. Серију црвено-белих могао је да прекине Веременко, након намерног фаула Нелсона, и учинио је то, погодивши једно од два слободна бацања. Руси затим нису погодили из додатног напада, а после неколико офанзивних скокова, Тадија је поентирао за +4.

На велики притисак публике, гости нису могли да одговоре, па је Нелсон погодио уз фаул и Звездина серија продужена је на 13:1, за великих 25:19 на 06:32 до полувремена! Ипак, коначно је погодио Гаудлок, два пута заредом, и прекинуо агонију свог тиму дугу више од пет минута. Радоњић је затражио тајм-аут при вођству нашег тима од пола коша (25:24), на половини другог дела.

Нелсон је у наредном нападу промашио своје друго слободно бацање вечерас, па су гости имали шансу да изједначе или поведу. Нерешен резултат донео је Соколов. Звезда је била сјајна у офанзивном скоку и имала већи број скокова у нападу него у одбрани у 16. минуту. У том тренутку је Нелсон вратио Звезди кош предности, али је Кајмакоглу тројком вратио минимално вођство свом тиму.

Уникс је имао серију од 12:3 и вођство резултатом 31:28 на 02:48 до краја полувремена, када је Лазић погодио два бацања.

Уследила је мини-серија Јаке Блажича и прва тројка Звезде на мечу, па је наш тим повео резултатом 35:33 на 59 секунди до полувремена. Италијан је морао да позове тајм-аут. Након њега, до краја је промашио Боби Марјановић, гости су погрешили, а Џенкинсу је у последњем нападу побегла лопта, па је остало +2.

Трећа четвртина (15:15)

Звезда је кренула у петорци Нелсон, Блажич, Симоновић, Раденовић, Марјановић. 

На старту, нови поени Јаке Блажича, па затим Нелсона, за вођство Звезде, које су гости ипак исконтролисали поенима из рекета. Боби је стигао до двоцифреног броја скокова већ на старту треће четвртине. Рашко Катић донео је Звезди предност од 41:39, а наш тим је наставио да доминира у рекету.

Тадија Драгићевић погодио је тројку  и натерао Италијана да затражи минут одмора, а Звезда је била у мини-серији од 5:0. Катић је поново погодио и донео Звезди +7, за делиријум у хали! У наредном нападу није успео да донесе и већу предност, да би исту прилику пропустио и Џенкинс. Гости су изузетно слабо шутирали, од старта меча, што је одлично одговарало нашем тиму. Након Тадијине блокаде, Руси су ушли у шести минут без коша, а Катић је коначно пребацио границу од седам поена и донео +9. Након тога, Гаудлок је након очигледне грешке у корацима гостију погодио за три и смањио.

Радоњић је затражио тајм-аут, при вођству нашег тима од четири поена и  нешто више од 90 секунди до краја трећег дела. Ипак, Катић је промашио оба слободна бацања, а Еидсон погодио на другој страни. Узвратио је Џенкинс, а до истека 3о. минута досуђен је дискутабилан фаул Катићу, поени за госте и коначних 50:48.

Четврта четвртина (13:4)

Звезда је кренула у петорци Нелсон, Џенкинс, Лазић, Драгићевић, Катић. 

Одмах на старту, тандем Драгићевић – Катић наставио је серију из претходне четвртине и донео нашег тиму +7 (55:48). Атмосфера је била сјајна и Звезда је у тим тренуцима могла да дође до убедљивије предности. Уникс је и у овој четвртини био без коша више од шест минута!

Чарлс Џенкинс погодио је за три и донео Звезди +10, на истеку половине последње четвртине, а гости никако нису могли да дођу до поена!

Уникс је наставио да промашује, а Катић је погодио из окрета и донео максималних +12! Блажич је могао да повећа на +14, са линије пенала, али је погодио само једном.

Коначно, Руси су постигли прве поене у 9. минуту четврте четвртине! Наш тим је на 120 секунди до краја имао +10.

Повезане вести

36 comments

vesko durutović апр 3, 2014 at 10:09

đe bi nam bio kraj kad bi imali 25 miliona eura budzet? ovako,sa ovim što imamosvaka tekma na život i smrt,pa šta ko ponese! bravo momci! ovi što su u realu,barsi,cska-u,panatenaikosu i ostalim velikanima,možda znaju više,ali ovoliko srce nemaju,to je sigurno. ni milioni nijesu uvijek dovoljni za pobjede

Reply
moravac апр 3, 2014 at 00:40

Veliki dan je iza nas. Na pocetku, postovanje dr. Covicu i Upravi na velikom gestu dostojnom najvecih klubova,klubova koji cuvaju svoje ime i tradiciju. Bilo je prelepo videti Kaponju,Vucinica,Rakocevica seniora i ostale legende kluba na dan kada slavimo secanje na prvu evropsku titulu na ex-yu prostorima. Hvala im na tome!!! Sta reci o nasem bratu Noletu? Svakome je srce zaigralo kada se pojavio u Areni. Hvala Nole, DELIJO!!! Nasim igracima,strucnom stabu i treneru Radonjicu od srca HVALA na bespostednoj borbi, na nestvarno odigranoj odbrani, na veri da MOGU i ZNAJU kada su ih mnogi otpisali u sudaru sa Uniksom koji je samarao Lokomotivu sa 30.razlike!!! Ovo je velika pobeda. Pobeda Srpskog,ZVEZDASKOG duha i srca!!! Uz nadu da ce nasi momci i u revansu odigrati svom snagom,do poslednjeg daha, kad grlo vise ne funkcionise ja klicem,PONOSNO i JAKO: NAPRED ZVEZDO,NASA RADOSTI,NASA NEPROLAZNA LJUBAVI!!! Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Lazaris апр 2, 2014 at 23:59

Svaka cast za odbranu u poslednjoj cetvrtini,svaka cast i skauting sluzbi jer su videli da Nelsona ne mogu da brane na postu gde je dao neke poene,to su sitni detalji koji odlucuju.

Reply
marko апр 2, 2014 at 23:04

bravo svima ali svima..finale je realnost daleko od toga da je obezbjedjeno ali imamo velike sanse..zvezda ooooooooo..hrabro zaigraj redom gazi sve..

Reply
Villa апр 2, 2014 at 22:57

Ja ovakvu odbranu u zivotu nisam video. Radonjicu hvala ti.

Reply
Црна Гора ЦЗВ апр 2, 2014 at 22:49

Dejan Radonjic-specijalnost odbrana 😛

Reply
Delija mp апр 2, 2014 at 23:10

Koliko ih ga je samo teralo iz Zvezde i pljuvalo..U inat njima OSVOJICEMO SVE !!!!

Reply
MIKI апр 2, 2014 at 22:25

Crveno bela rapsodiija se nastavlja.Ovakva pulblika se ne vidja cesto. Napred Zvezdo mozes sada sam ubedjen ‘
u finale..

Reply
misi'm апр 2, 2014 at 22:21

3 tekme ne ubacujemo trojke, dkle moze u sldecoj jedno 10 😀

Reply
Zullu_Warrior 1989 апр 2, 2014 at 21:57

Ljudi, jel’ se to samo meni čini ili i jos nekome.. veceras mi je delovalo kao da ima više navijaca nego protiv Budiveljnika.. 😀
ps.. veceras sam ponosan sto sam navijac Crvene Zvezde i ponosan sto sam prije 20 godina poslusao srce i odabrao crvenu boju za omiljenu! 🙂 Hvala ti Zvezdo na svim lepim momentima koje si mi pruzila u prethodnih 20 godina! vredela je svaka suza prolivena zbog tebe!

Reply
IgorNbGd апр 2, 2014 at 23:52

Nije bilo više navijača… Ulaznice su bilo kupljene sve, napolju su ljudi delili ulaznice pred početak meča… Kupovali indijanci pa preprodavali, o tapkarošima neću reči da trošim… Drago mi je samo što su popucali, jedan je rekao „pukao sam pare“, ako si majstore… J***o vam pas mater više svima…

Reply
IgorNbGd апр 2, 2014 at 23:53

pri vrhu je bilo praznih mesta… Uostalom, koga bre zabole za rekord… Hala je bila krcata, pobedili smo prvu tekmu polufinala, za ostalo me zabole…

Reply
Estrella Roja апр 2, 2014 at 21:51

Hvala igračima Zvezde za prelepe trenutke kojima nas časte ove godine,nasuprot turobnoj stvarnosti.Polako postajem svestan vrednosti tima osporavanog manje-više od gotovo svih navijača,te nam fali plej,pa trojka,zatim jedna zver u reketu :mrgreen:.Moguće je da su to nedostaci,ipak mi imamo deset igrača koji čine veliki tim,bez velikih zvezda,samo tim koji zna da pobeđuje.Uostalom,najbolji igrači ne čine najbolji tim,već najbolji tim pravi velike igrače.
Da li je 11 dovoljno za revanš i ulazak u nestvarno finale Evrokupa?Postavio bih kontra pitanje:zašto ne bi pobeda bila dovoljna za prolaz dalje 😀 ?

Reply
kanibal sever апр 2, 2014 at 21:36

26000 ljudi bravo! ovi zvanicni podaci o poseti su namesteni, ocigledno je bila veca poseta.
malo manje soliranja i sebicnosti u napadu i dobijamo ove zelene lako u rusiji

Reply
Dejan BL апр 2, 2014 at 21:48

Svaki Zvezdas se nada finalu pogotovo posle vecerasnjeg meca, ali da cemo lako proci to moze samo neki laik da kaze. Veruj da se njima ne mogu dogoditi ovako losa dva meca. Zizis samo 3 poena, a i da se Vujukas nije povredio bilo bi mnogo teze. Zato nema potrebe za fantaziranjem, da izgubimo sa 10 razlike a da odemo u finale ja sam zadovoljan 😀

Reply
Dejan BL апр 2, 2014 at 21:29

Odlican rezultat. Igra nije bila lepa za oko, ali to je nebitno ako se ide u finale 😀 . Imamo solidan rezultat, bice jako tesko u revansu, ali ocekujem bolju igru Bobija kada je napad u pitanju. Pohvalio bi Tadiju sa dabl-dabl ucinkom. Jedino sto me je izbilo i sto mi je neshvatljivo su idi.oti sa laserima. Zar je potrebno da klub placa kaznu zbog 5-10 maloumnika.

Reply
Marko апр 2, 2014 at 21:25

Kakva igra u finisu,ovoliku razliku niko nije ocekivao.OVO JE IGRA,OVO JE ZVEZDA.Bilo je greska u prvom poluvremenu,vukli smo se,pa povedemo oni sitgnu,nema trojki ali prava igra se vidjela kada treba.Sada samo pametno kod njh,imamo dobru razliku,neke stvari moramo popraviti jer oni ce na svom terenu biti bolji ali ovo je velika pobjeda i velika nada,jos smo igrali bez ucinka pola igraca u napadu prije svega Bobija.IDEMO DALJE,prolazak protiv Uniksa je osvajanje Evrokupa ubijedjen sam u to.BRAVO

Reply
NemanjaSRB апр 2, 2014 at 21:22

Kakva zivotinjsa, demonska nadrealna odbrana ljudi moji.
Prosto za udzenike. Kapa dole majstori!

Reply
Aleksandar-MKD апр 2, 2014 at 21:22

Sta da se kaze vise od FANTASTICNO !!!!!!
Pocevsi od igre do ampient i navijanje. Sta da se i uradi u revansu, VI STE NASI OSVAJACI EVROKUPA !
Cestitke igracima i svim DELIJAMA .

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 2, 2014 at 21:16

VELIKA POBEDA MNOGO VELIKA

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 2, 2014 at 20:58

TO ĐENKA PROBUDI SE SAD IH ZGAZITE

Reply
ds апр 2, 2014 at 20:56

3,4 prazna napada a mogli smo otici na najvecu razliku,pojacajte to malo ne moze samo odbrana donositi rezultat

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 2, 2014 at 20:54

GROBLJE NAS JE DOBILO U ODBOJCI .AL ĆEMO MI OVE U KOŠARCI.

Reply
cz апр 2, 2014 at 20:59

e jbg,nemoj groblje to je i mega kod koga li ce trofej zavrsiti? JOJJJJ DJENKAAAAAA ma ove brate dobijamooo

Reply
Marko апр 2, 2014 at 20:53

Ajde momci nemojte izgubiti ovu prednost,pokusajte samo povecati jer oni na svom terenu mogu biti samo bolji IDEMOOO

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 2, 2014 at 20:43

ČISTE KORAKE NE SVIRAJU I PRIMAMO TROJKU LOPOVI.

Reply
cz апр 2, 2014 at 20:36

Kakvi smo mi navijaci,ove vodje ne znaju da probude publiku i 20 000 ljudi,ne znaju da podignu atmosferu.Na ovakvoj utakmici oni pjevaju o Kosovu,cujem samo neke uspavanke vise mi se ne cini vec sam ubijedjen da pola pjesama ne znaju,strasno.Podrska igracima treba,a oni se ni ne cuju

Reply
Zvezdaa ooo ♥ апр 2, 2014 at 20:23

TREBA NAM ŠUT SPOLJA . NISU ONI NEKI BAUK KAO ŠTO SE PRIČA MOŽEMO DO POBEDE .ODBOJKAŠICE SE DOBRO DRŽE U FINALU 1-1 U SETOVIMA

Reply
nebo апр 2, 2014 at 20:18

Ajdee bre Marjanovicu ubaci nesto…

Reply
cz апр 2, 2014 at 20:18

Da bi se pobjedilo i otislo sa vecom zalihom ne mogu igrati samo tri igraca.Nema pomoci Katica,Bobija za kojeg mislim da ima prednost nad njihovim igracem,Tadije,Simonovica.Odbranu treba pojacati kao sto neko rece zona,a vala ni bez suteva s distance ne moze u zadnje vrijeme ocajno sutiramo

Reply
cz77 апр 2, 2014 at 20:15

Izuzetno tendenciozno sudjenje,realno je +8 za nas.

Reply
Marko апр 2, 2014 at 20:02

Nasa igra ,mnogo zavisi od centara,a ni Bobi ni Katic nisu na nivou,a da bi pobjedio Uniks i otisao sa nekom vecom razlikom svi igraci moraju biti na nivou,sta bude bice ali volio bi vise nego ista da pobjedimo jer sam siguran da mozemo

Reply
Nikolas апр 2, 2014 at 20:00

Gudluk=uniks…

Reply
DS апр 2, 2014 at 19:54

Uniks jeste kvalitetan,ali i mi imamo svoje prednosti.Kao sto Vukoicic kaze previse mislimo o njima nego o nama,moramo se malo osloboditi.Uvijek se pitam zasto Radonjjic ne koristi kombinovanu odbranu i zonu to radi tek po nekad,a znamo koliko se tom odbranom protivnik moze zaustaviti pa i mi smo dokaz za to,a ovako ganjamo ih po terenu i logicno da pobjegnu.Napad opet konfuzan i sa dosta promasaja ali se nadam,bitni su nam i sutevi s distance kojih nema.AJDE MOMCI,vjerujem u pobjedu ali moramo biti maksimalno koncentrisani i sa vecom dozom zelje

Reply
IgorNbGd апр 3, 2014 at 12:02

Što se mene tiče ja bih pustio da samo Vukoičić komentariše :D… Ovaj komentator smara sa onim njegovim scenarijima, sa rekordom posećenosti, svaku informaciju ponovi 5x… Svaka čast B92 na njihovoj sportskoj redakciji i ovom komentatoru naravno, kidaju, ali brate…. Ali ubedljivo najgori mi je onaj sa prve televizije što komentariše fudbal….

Reply
Djenka апр 2, 2014 at 19:19

Samo hrabro,bez respekta i uz Boziju pomoc do pobede !

Reply

Leave a Comment