Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Црвена звезда на врху Европе по броју узастопних победа

Прошло је шест година од последње титуле у домаћем шампионату, претходних сезона смо у ово време умели да јуримо и двоцифрен заостатак за вечитим ривалом, али ово пролеће заиста на Звезду мирише. Давно је прошло време кад је Звезда била страх и трепет у Европском фудбалу, али данас се може похвалити да је бар у нечему прва.

Како преносе Вечерње новости, Црвена звезда је тренутно клуб са најдужим низом тријумфа у првенству (11)! Након киксева Бајерна и Јувентуса, Црвено бели су остали на врху листе. Када се погледа укупан број победа током сезоне, заузимају високо 7. место. Драган Мрђа каже да постоји једна битна разлика између Звезде и осталих тимова који се налазе у врху те листе.

– Звезда као клуб припада таквом друштву, како због традиције тако и због армије навијача. Драго ми је што смо у истој групи и по победама ове сезоне. Али, Бајерн, Селтик, Јувентус и Олимпијакос су већ шампиони, а ми још ништа нисмо урадили. Лепо је кад направиш такву серију, али без коначног успеха ништа неће вредети. Наша предност је још веома мала и све ће пасти у воду ако на крају не подигнемо пехар – подсећа Звездин голгетер.

Са нова два гола против Вождовца је стигао до коте 13 и осамио се на врху листе стрелаца. Пре четири године је сезону у Војводини завршио са 22 гола.

– Та сезона с 22 гола у првенству најбоља ми је у каријери, с тим да сам у Војводини шутирао и пенале, а у последњем колу сам дао четири гола. Многи омаловажавају српски фудбал, али није лако доћи до тог биланса, поготово сад кад је лига уједначенија него пре. Теже се побеђује, теже се постижу голови. Не сећам се да је неко у последње време дао више од 20 у сезони – каже Мрђа и додаје да му није приоритет обарање рекорда из 2010. године.

– Не оптерећујем се бројем голова. Чак пристајем да не постигнем више ниједан само да узмемо титулу. Трофеји се памте у каријери, зато бих све дао да будемо прваци. Мада, мислим да ова сезона може да буде боља за мене него 2010, ако наставимо овако.

Мрђа и Дауда су у тандему ове сезоне постигли 24 гола, девет мање него Звездин најуспешнији тандем Пантелић – Жигић у сезони 2004/2005. Мрђа каже да до сада ни са једним колегом није имао тако успешну сарадњу.

– Никад се није догодило да с неким саиграчем постижем оволико голова. У Сиону сам одлично сарађивао с Ђованијем Сијом, тренер је правио игру за нас и постигли смо много голова. Али, резултат с Даудом је најбољи. Сигурно да прија што се приближавамо Пантином и Жигином рекорду, није то лако. Али, сви индивидуални успеси остају са стране, наш циљ се зна и све што радимо подређено је освајању титуле – закључио је водећи стрелац ЈСЛ.

Повезане вести

1 comment

Gile апр 2, 2014 at 13:57

Idemo momci, sada jos ozbiljnije, jos jace, jos posvecenije. Sve je bitno – treninzi, priprema utakmice, skauting, svako uklizavanje na terenu, ma o svim sitnicama mora da se vodi racuna. Subotica je nas grad, igracete pred svojim navijacima i nema razloga da ih ne pregazimo kao Vozdovac. Najbitnije je postici gol u prvih 20min., a najkasnije do 30og min. da ne bi stvarali nervozu. Zato zestoko i skoncentrisano od prvog minuta. Cestitke Daudi i Mrdji na dosadasnjem ucinku, nastavite tako.

Reply

Leave a Comment