Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Најава финала плеј-офа: Црвена звезда – Партизан Визура

Одбојкашки део црвено-беле породице већ годинама је симбол за трофеје. Када није ишло фудбалерима, када није ишло кошаркашима и ватерполистима, они су били ту, да нас као по обичају обрадују трофејима. Хвала Богу, кренуло је ватерполистима, одлични су и кошаркаши, и фудбалери су све бољи. Али они су и даље на врху, и даље су главни кад се деле трофеји и ове године освајачи су Купа Србије.

Женска одбојкашка екипа стигла је до завршнице домаћег првенства, остао је још један корак до титуле. Протовник нашим одбојкашицама ка 5. узастопној титули првака државе биће екипа Партизан Визуре, настала на крају сезоне 2012/13. Фузијом женског клуба Визура и мушког клуба Партизан одлучено је да се обе екипе такмиче под именом Партизан Визура.
Највећи успех остварен је на почетку ове сезоне освајањем Суперкупа Србије.

Окосницу екипе чине играчице које су и претходне сезоне биле главни ослонац женске екипе Визуре, уз пар појачања. Највеће од њих свакако јесте Слађана Булић, искусни средњи блокер, која се претходне сезоне вратила у домаћу лигу. На 14 утакмица регуларног дела лиге бележи у просеку нешто мање од 8 поена по утакмици. Поред ње, стигла је и Љиљана Ранковић, која покрива позицију примача, и како сезона тече игра све боље. Један од, можда и најважнијих елемената ове екипе јесте коректор,17-годишња Тијана Бошковић, један од највећих талената српске женске одбојке, која у просеку бележи око 14 поена по утакмици. Леворука је, и подједнако добро напада из 1. и 2. линије. Иако јако млада, овог лета добила је позив и за сениорску репрезентацију са којом је одрадила примпреме. Са њом у дијагонали, Слађана Мирковић, техничар екипе и још један од расадника надалеко чувене “ужичке школе“ одбојке. Претходне године на Светском првенству за јуниорке, проглашена је за најбољег техничара света. Може да буде јако опасна и са сервиса. Никако не треба заборавити капитена Бианку Бушу, која је већ другу годину за редом један од најбољих играча ове екипе. Ту је и Маја Савић, такође јуниорска репрезентативка, која се посебно истиче у блоку (приближно 4 блока по утакмици). Либеро екипе је још једна јуниорка Александра Степановић, сигурна на пријему и пожртвована у пољу.

Иако је ова екипа, са мање или више промена, изнела највећи део сезоне, са клупе су увек спремне да помогну Наташа Чикириз, кадеткиње Маја Алексић, Сара Лозо и остале.
Да Партизан Визура озбиљно ради, доказују и резултати млађих категорија, где су увек на завршним турнирима.

Као и у другим спортовима, тренери су врло важан део екипе, а управо у овој сезони екипу је преузео наш трофејни стручњак Дарко Закоч, који им даје додатни квалитет.

Партизан Визура је регуларни део сезоне завршила на првом месту,  у четвртфиналу је савладала Динамо из Панчева, док су у полуфиналу надиграле Јединство из Старе Пазове (3:1 у серији)

Ове сезоне од четири међусобна дуела, Паризан Визура је добила три (један у поменутом Суперкупу, и два у првенству) али је Звезда добила можда и најважнији, у финалу никад занимљивијег Купа Србије, 3:2 у сетовима.

Свакако да је Партизан Визура екипа за респект, али зна се ко је четвороструки узастопни првак државе, а то је екипа Црвене звезде. Имају шампионке и те како шта да понуде и да кажу у овом финалу. Екипу јесу напустиле Ана Бјелица и Јована Стевановић, једне од главних играчица, али је на њихово место дошао двојац из Спартака, Адела Хелић и Јелена Трнић. Било им је потребно мало времена да се уклопе, али сада су њихове игре на нивоу који се очекује.

Адела, кореткор екипе, у просеку бележи скоро 16 поена по мечу. Екипу као капитен предводи Јулиа Миловиц, први техничар екипе, и девојка која је доста напредовала за 2 године проведене у Звезди. Може да буде опасна и у блоку и са сервиса. Примачки двојац остао је непромењен, а чине га Љубица Кецман, најбоља када је најпотребније, и Николина Лукић. Љубица је јако добра у пријему, и доста важних лопти у нападу Јулиа упућује баш њој. Ове сезоне све већу шансу добија и врло талентована Бојана Миленковић, рођена 1997. године. Мина Поповић, један од бољих блокера наше лиге и ове године је прави бедем на мрежи, са просечно 3 блока по утакмици. Либеро екипе је Теодора Пушић.

На клупи су Звездина деца, Новаковић, Маринковић, Чанак, Јакшић, редом кадетске и јуниорске репрезентативке наше земље, које стрпљиво чекају своју шансу.

Пред завршни турнир Купа Србије, чини се изненада, дошло је до промене дугогодишњег тренера екипе, Ратка Павличевића. Његово место заузео је Ласло Лукач, и већ у првим утакмица могао се приметити резулатат (трофеј Купа Србије).

Звезда је у овај плеј – оф ушла са треће позиције и у четвртфиналу је савладала Железничар из Лајковца, док је у полуфиналној серији била боља од Тента (3:1 у серији).
Црвено – беле су имале проблема са повредама, одмарале су Адела Хелић, Теодора Пушић, као и Љубица Кецман, али чини се да су сада све спремне за финале.

Пошто Партизан Визура у плеј – оф улази са прве позиције из регуларног дела, прве две утакмице биће домаћини нашим девојкама. Потом, за наредне 2 уакмице домаћинство преузима Црвена Звезда, а у случају да после четири утакмице буде нерешено, играће се мајсторица чији ће домаћин бити Партизан.

Прва утакмица игре се у среду, у 19ч, у СЦ Визура.
РТС  је обезбедио пренос почев од друге утакмице.

Распоред одигравања утакмица финалне серије:
1. 2.4.
2. 5.4.
3. 9.4.
4. 12.4.
5. 15.4.

ОДАВНО ЈАЧЕГ ПРОТИВНИКА НИСМО ИМАЛИ У БОРБИ ЗА ТРОФЕЈ! ОВЕ ДЕВОЈКЕ СУ ЗАСЛУЖИЛЕ ПУНУ ХАЛУ! ПОЗИВАМО СВЕ ЉУБИТЕЉЕ ОДБОЈКЕ И НАВИЈАЧЕ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ДА ИМ ПРУЖЕ ПОДРШКУ!

Још једна победа и титула..

За МЦЗ су своја очекивања изнеле и бивше играчице Црвене звезде: Сања Малагурски, Јелена Благојевић и Јована Стевановић.

Сања Малагурски

Што се тиче ове сезоне,могла сам да пратим углавном резултате, јер су јако мали број утакмица преносили. Пратим и мушку и женску екипу, и познајући Звездину традицију и начин на који се ради, ни у једном тренутку нисам сумњала у успех. Освојен је Куп и девојке су се пласирале у финале и сада је наравно све на њима.Из године у годину екипа се мења,када сам ја одлазила, чак нас четири из поставе је отишло, а девојке су успеле да остану на трону. Наравно,  и ове године навијам за њих, имаће квалитетног противника којег на терену предводи сјајна Тијана Бошковић, а поред линије је један од наших најбољих и најтрофејнијих тренера. Биће тешко, али верујем да ће Звезда опет изаћи као победник! Желим им сву срећу овог света, и мушкој и женској екипи!

Јелена Благојевић

Редовно пратим девојке , резултате, кад имам прилику и гледам и обавезно навијам за њих. Већину тих девојака знам, и знам колико вреде, колико раде и колико заслужују да буду шампиони. Навијам за њих, то је сигурно. Ако могу да кажем неки савет, то је да играју храбро и буду позитивне , као што су освојиле Куп на жељу и хтење, с тим циљем ће успети и ово. Срећно. Храбро. Уз вас сам.

Јована Стевановић

На жалост, нисам имала времена да испратим првенство због својих обавеза у Италији. 
Фаворити су од самог старта Црвена Звезда и Партизан Визура, обе екипе су показале да им је место у финалу својим досадашњим резултатима.
Својим бившим саиграчицама желим пуно среће у наставку,  да наставе традицију освајањем титуле и шесте дупле круне по реду.

Какав резултат у финалу очекује, питали смо и Љубицу Кецман, једну од најискуснијих играчица нашег тима.

1. Освојен је Куп, као трећи сте завршили првенство, сада сте и у финалу, какви су утисци?

Играле смо са доста осцилација ове сезоне, међутим, најбитније је да смо успеле да стигнемо тамо где смо желеле пре почетка, до финала плеј – офа и сад нам преостаје још један корак до остварења оног зацртаног пре почетка сезоне, а то је одбрана дупле круне.

2. Да ли има фаворита и ко би ти био?
Што се фаворита тиче, препуштам то екипи Партизана, искључиво због домаћег терена у прве две утакмице.

3. Имали сте проблема са повредама, да ли је сада све у реду?

Што се повреда тиче, кад се дође до финала, то је све у другом плану. Имали смо проблема, али сада је све то санирано,све спремне дочекујемо утакмицу.

Повезане вести

2 comments

Goran137 апр 2, 2014 at 16:16

Ako se ne varam pored ta 2 pojacanja iz Spartaka i novog trenera u Zvezdu se nedavno vratila i nasa nekadasnja igracica Nina Rosic,a osim te pobede u kupu,ove godine smo jos 2 puta pobedili te mutirane grobarke na turnirima u Beogradu i Subotici koje smo osvojili tako da imamo skor 3:3 protiv njih ove godine,napred Zvezdo!!!

Reply
РУК апр 1, 2014 at 19:23

Само храбро и одважно девојке и титула је ваша!

Reply

Leave a Comment