Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Лазовић: Напредујем заједно са екипом

Милијаш – Нинковић – Дауда – Нинковић – Лазовић. Управо је овим редом текла једна од најлепших акција на утакмици Црвене звезде против Вождовца, коју је својим првим голом од повратка на терен крунисао Дарко Лазовић.

Несебичну асистенцију Нинковића, Лазовић је рутински искористио, и постигао погодак који му, по његовим речима, много значи.

– На плану самопоуздања, много ми значи овај гол после дуге паузе. Добро сам ушао у првенство и само ми је погодак недостајао да добијем још веће самопоуздање. Иза мене је вероватно најтежи период у каријери, можда и у животу, али то је нешто са чиме сам морао да се помирим. Ова тешка година може да ми буде од великог значаја за даљу каријеру. За живот сигурно хоће. Кад сам се повредио, рекао сам себи да ћу из свега изаћи јачи и осећам да јесам јачи. Трудио сам се да у свему негативном пронађем нешто позитивно, да останем јак. Сконцентрисао сам се само на то како да будем што бољи кад се вратим. Није било лепо и лако, али је сигурно велико искуство. Сада другачије гледам на неке ствари – присећа се Лазовић минулог периода.

Лазовићев допринос игри црвено-белих, лако је уочљив. Ипак, Звездина „осмица“ акценат ставља на форму целог тима.

– И екипа подиже форму, тако да све иде како треба и очекујем да паралелно са тимом, и сам играм још боље. Против Вождовца смо одиграли најбоље до сада. Драго ми је што улазимо у форму и очекујем да право лице покажемо тек у наредним утакмицама. Већ смо се окренули тешком гостовању у Суботици, то је једини исправан начин да се стигне до циља. Све зависи од нас, и то је нешто што морамо да искористимо. Размишљање о титули не сме да нас оптерети. Нема ту много гледања унапред, фокус увек мора да буде на победи у наредној утакмици – јасан је Лазовић.

Повезане вести

Leave a Comment