Moja Crvena Zvezda
Архива

Sloga : Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Stadion: Gradski.
Gledalaca: 4500
Sudija: Danilo Mihajlović (Vranje)
Strelac: Andrija Kaludjerović u 89. I 91. minutu

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Adi, Mihajlović, Tošić,   Milovanović, Isah, Koroman,  Vešović, Jevtić, Kaluđerović.

Rezerve: Bajković,Ignjatijević, Mikić,Bogdanović, Kadu, Trifunović, Perović.

SLOGA : Božović, Vasilić, Gojković, Desnica, Đorđević, Babić, Memedović, Rovčanin, Drinić, Janićijević, Gobeljić.

Rezerve: Divac, Antonijević, Vlašić, Miletić, Vasiljević, Radović, Anđelković.

Crvena zvezda se plasirala u osminu finala Kupa Srbije posle pobede nad Slogom u Kraljevu – 2:0. Pobednički strelac ponovo je bio Andrija Kaludjerović, i talentovani strelac je to ponovo učinio u samom finišu meča. Najpre u 89. Minutu posle solo prodora a onda i dva minuta kasnije na asistenciju Miloša Trifunovića.

Crvena zvezda je tokom svih 90 minuta bila bolji rival, ali naši fudbaleri su se ponovo igrali sa živcima stručnog štaba i oko 4.500 navijača “odlažući” ono što je bilo logično na osnovu kvaliteta i prikazanog na terenu.

Domaćin je mnogo trčao i želeo remi, uložio maksimum ali na kraju im je ostalo da čestitaju boljem i dobiju aplauze za dobru organizaciju meča protiv najtrofejnijeg srpskog kluba.

Aleksandar Kristić je utakmicu počeo sa Koromanom u najboljih 11 i Jevtićem umesto Trifunovića, jer su on i Kadu zasluženo odmarali na klupi.
Agresivnost fudbalera Sloge uglavnom se isplatila tokom prvih 45 minuta, a sudija je puštao žustru igru koja je bila jedini način da domaći zaustave Koromana, Vešovića, Tošića ili Kaludjerovića. I naši igrači su uzvraćali istom merom pa je sudija zasluženo podelio nekoliko kartona u finišu prvog dela.

Zvezda pogadja prečku u 45. minutu. Koroman je želeo da centrira, međutim lopta je imala čudnu putanju i iznenadila je sve na stadionu pogodivši prečku.

U 56. minutu videli smo dobar centaršut Ignjatijevića. Pronašao je samog Jevtića ali je ovaj šutirao glavom preko gola. Nakon toga, Trifunović je zamenio upravo Jevtića.

I na ovom meču mirnoću, kvalitet i sigurnost pokazao je Li Adi pa je opet u nekoliko navrata dobijao aplauze Zvezdine publike. Upravo je on u 58. minutu šutirao sa 16 metara, ali lopta je prošla blizu stative.

Četiri minuta kasnije dve dobre prilike za Zvezdu iz dva kornera. Najpre je Adi bio najviši u skoku, ali lopta zakačila jednog igrača Sloge i otišla u korner. Nakon drugog kornera, drugi štoper Mihajlović je šutirao glavom, za malo neprecizno.
Nastavlja se pritisak našeg kluba sa još boljim šansama. Najpre je Milovanović pogodio stativu šutem sa 28 metara, a zatim i Trifunović šutira pravo u golmana sa četiri metra. Zvezda  je ozbiljno pritisla.

U 69. minutu Kadu je šutirao sa 14-15 metara, golman Sloge odbranio i kratko odbio loptu do Kaluđerovića koji je uspeo da pogodi mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

U 82. minutu Adi je sačekao loptu na 16 metara od gola, uputio fantastičan udarac pod prečku, ali je golman Božović sjajno intervenisao i odbio loptu u korner.

89. Minut, GOOOOOOOOOL! Kaluđerović je sam sebi izborio poziciju za šut, oslobodio se svog čuvara i uspeo da savlada danas odličnog Božovića, iskosa sa leve strane sa udaljenosti od sedam metara.

91. Minut, GOOOOOOOOL! Lepa akcija Zvezde koju je započeo Ninkov, potom je Isah uposlio Trifunovića, a ovaj sjajno asistirao Kaluđeroviću koji je smireno naciljao i plasirao loptu u gol.

Повезане вести