Moja Crvena Zvezda
ВажноКошарка

Катић: И у Загребу на победу

У овој сезони кошаркаши Црвене звезде Телеком иду корак по корак и остварују зацртане циљеве. Након историјског успеха и избореног полуфинала Еврокупа у величанственом амбијенту Комбанк арене црвено-беле очекује нови, а уједино и последњи изазов у лигашком делу регионалног такмичења. У недељу са почетком од 16 часова Цибона ће у Драженовом дому угостити чету тренера Радоњића.

Иако је Црвена звезда одавно обезбедила пол позицију пред Фајнал фор АБА лиге црвено-бели истичу да ће мотивисано приступити утакмици у Загребу. Центар Звезде Рашко Катић изјавио је да је меч против Цибоне важан за екипу, а пре приче о наредној утакмици још једном је сумирао утиске о четвртфиналном дуелу Еврокупа против Будивељника:

Била је јако тешка утакмица од почетка до краја за играње, а верујем и за гледање. Готово сви смо одиграли на недовољно добром нивоу у нападу, док је одбрана знатно боље функционисала и одржала нас у игри до самог краја. У завршници је повукао Џенкинс и донео нам победу – започео је причу Катић, а потом додао:

На крају се гледа само резултат који је феноменалан. Посебно нас радује што смо их натерали на веома мали број поена јер смо са том жељом и ушли у утакмицу – изјавио је узданица под кошем тренера Радоњића.

Црвено-бели се налазе у жестоком ритму. Утакмица против Цибоне у Загребу им долази само четири дана након физички и емотивно исцрпљујућег меча са Будивељником у ком су славили након продужетка. Међутим, Катић истиче да ће кошаркаши Звезде мотивисано приступити утакмици која за њих нема резултатски значај:

Утакмица са Цибоном долази у незгодном тренутку. То је последњи меч у лигашком делу АБА лиге и за нас нема резултатски значај јер смо већ обезбедили прву позицију. Ипак, меч је значајан за коефицијент за Србију и покушаћемо да одиграмо још једну добру утакмицу. Желимо да завршимо лигу без калкулација, како смо играли до сада и да као велики тим идемо и у овој утакмици на победу.

Евентуалним тријумфом у Загребу изабраници Дејана Радоњића би решили дилему око противника у полуфиналу Фајнал фора АБА лиге и то би управо била Цибона. Ипак, мисли црвено-белих не иду у том смеру.

Понављам, не бавимо се калкулацијама. Ми пред сваку утакмицу размишљамо само да одиграмо најбоље што можемо и испунимо зацртане циљеве. Од почетка сезоне смо те циљеве углавном и остваривали, а следећи и уједино највећи је да уђемо у Евролигу следеће године. Покушаћемо да тријумфујемо у Загребу у жељи да завршимо лигу са што већим бројем победа – рекао је Катић и затим додао:

Што се тиче самог противника на Фајнал фору волео бих да то буде Цибона. Највише због тога да би у полуфиналу имали шансу да победама и у наредној сезони Србија има два представника у Евролиги – завршио је разговор Рашко Катић.

Повезане вести

3 comments

горан мар 29, 2014 at 16:59

Да ли се утакмица игра у недељу како пише овде у тексту, или у понедељак у истом термину кад и меч између Партизана и Цедевите?

Reply
cz мар 29, 2014 at 15:41

Da li je istina da Kinzija nema do kraja sezone?Ako jeste onda ne vidim niti jedan razlog koji bi nas sprijecio da osvojimo titulu Aba lige i domaceg prvenstva.Sta ce se desiti sa njima,i da li nasa pobjeda nad cibonom znaci zaista me ne zanima kao sto ni njih nije kada smo se prije par seozna borili za opstanak,a oni se smijali,nek puknu od muke kao i svinja koja ne vadi Zvezdu iz usta i koja mu je kriva za sve nesupjehe.Sto se Evrokupa tice ja sam zadovoljan ostvarenim,pitanje je da li dalje mozemo.Uniks je bas dobra ekipa,dok smo mi skraceni u rotaciji i one koje imamo na raspolaganju morali bi bez geske odigrati da bi se proslo,jesmo bili jedni od favorita ali to ce ici teze jer trojke nemamo.Necu da se vracam na Silba stara je prica,ali znacilo bi nam da smo doveli pojacanje prije isteka roka ili se malo strpili oko njega,kako god ja sam zadovoljan,ali sa tim jos jednim igracem i bez one povrede Mitrovica bilo bi duplo lakse

Reply
Baki мар 29, 2014 at 21:26

Pa da li je moguce da I dalje neko spominje Silba?!?! 🙂 🙂

Reply

Leave a Comment