Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичењаДруги пишуЕвропска такмичења

Vasović:“Želja mi je Liga šampiona“

Jugoslav Vasović (foto: sport network)

Novi, stari vaterpolista našeg kluba Jugoslav Vasović, vratio se u klub sa kojim je početkom 90-tih godina prošlog veka osvojio jedine dve titule nacionalnogg šampiona. Sada su i Vasović i Vaterpolo klub Crvena zvezda na novom početku, a povodom svega navedenog, Jugoslav Vasović je dao intervju za „Sport network“ koji prenosimo u celosti:

– Odlučio sam se da dođem ponovo u Crvenu zvezdu zbog sportskog  motiva, ali i izazova koje sa sobom nosi igranje u Crvenoj zvezdi. Svi znamo da Zvezda par godina, faktički nije postojala, a prošle godine je sve ponovo pokrenuto i sviđa mi se cela organizacija. Poznajem trenera jako dobro, tako da želim da probam da nešto uradimo. Zvezda jednostavno mora više nego prethodne sezone. Ne kažem to zbog mene, nego jednostavno zbog imena koje nosi. Igraćemo i evropska takmičenja i biće mnogo više utakmica, pa iako nije poznat konačan sastav za sezonu, smatram da možemo barem korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Crvena zvezda konačno ima svoj bazen i svoj dom, tako da se može posvetiti i radu sa mlađim kategorijama, a prvi tim može na miru da igra i da se sprema, a ne da gostuje stalno po tuđim bazenima. To je još jedan od razloga zašto smatram da predstojeće sezone možemo da uradimo više.

Kada su evro takmičenja u pitanju, očekujem da taj prvi krug prođemo. Može da se pogodi da žreb bude malo teži, ali svakako očekujem prolaz u finalnu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona. Moja najveća želja je da uđemo u Ligu šampiona, a onda ćemo sve da vidimo. To je i prvo takmičenje koje igramo.

 

Повезане вести

1 comment

Leave a Comment