Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Играчи сложни: Магија Џенкинса и Делија учинили своје

Утакмица између Црвене звезде Телеком и Будивељника имала је вишеструко историјски карактер. Оборен је рекорд у Комбанк арени по броју посетилаца, а црвно-бели кошаркаши су након велике борбе извојевали прво полуфинале Еврокупа у својој историји.

Изабраници тренера Радоњића били су пресрећни након великог тријумфа. Сложни су били у томе да без навијача можда и не би успели да се издигну из готово изгубљене ситуације.

Капитен Марко Симоновић је причао готово у даху:

Играли смо под великим притиском. Сви су причали како је три разлике мало и да ћемо ми то лако, а то уопште није било лако. Имали сте прилику да видите да је Будивељник јако добра екипа. Није ово више групна фаза, већ утакмице на испадање где је довољна једна грешка и то је то. Доста промашених зицера, слободних бацања, тројки… Надам се да смо то пребродили и да ће у наредној утакмици бити боље – рекао је Симоновић.

Велико хвала Делијама упутио је и Бранко Лазић:

Публика нас је извукла и хвала им на томе – започео је причу борбени бек, а потом додао:

Имали смо празног хода током меча, али смо констатно држали висок ниво игре у нападу и тако неутралисали то што нас није ишло у нападу. Успели смо да изборимо продужетак па нам је Чарлс донео победу – истакао је Лазић.

Да није било ни мало лако савладати шампиона Украјине сложио се и Јака Блажич.

Постојао је велики притисак јер смо знали колики је улог. Ово је велика ствар за цео клуб. Успели смо захваљујући великој борби да изборимо продужетке и славимо. Морам да се захвалим Чарлсу Џенкинсу који је урадио пуно добрих ствари. Свака му част, заслужио је вечеру – рекао је кроз смех словеначки бек, а затим се осврнуо на амбијент у Комбанк арени:

Феноменално је када погледаш трибине. Тамо су луди навијачи, најбољи на свету и мислим да ћу тек сутра знати шта ме је снашло – завршио је Јака Блажич.

Од свих играча у овом тиму Црвене звезде највише утакмица пред Делијама одиграо је Тадија Драгићевић. Ипак, крилни центар црвено-белих, упркос богатој каријери, никада није играо пред оволиким бројем навијача:

Немам речи за атмосферу. За ово се живи и игра. Невероватно је истрчати пред оволиким бројем навијача и хвала им пуно – говорио је уз велики осмех Драгићевић:

Ништа нас није ишло. Извукли смо се. Џенкинс је одиграо феноменалну утакмицу, а ми смо одиграли одлично у одбрани. Велики је притисак био на нама и играли смо у другачијем амбијенту. После доста времена смо били у Комбанк арени где је другачија атмосфера и други кошеви. Није алиби, али није нам било лако – закључио је Тадија Драгићевић.

Повезане вести

1 comment

RS мар 28, 2014 at 18:04

„Од свих играча у овом тиму Црвене звезде највише утакмица пред Делијама одиграо је Тадија Драгићевић. Ипак, крилни центар црвено-белих, упркос богатој каријери, никада није играо пред оволиким бројем навијача“ Pa nije ni mogao da igra kad je oboren rekord protiv Budiveljnika 🙂

Reply

Leave a Comment