Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаРегионална лига

Најава: Последње коло АБА лиге у Драженовом дому

Еуфорија око историјског резултата у Арени и обарања рекорда након невероватне утакмице сигурно још  увек траје. Међутим, траје и АБА лига, тачније дошла је до самог краја, а знајући наше кошаркаше и стручни штаб, ни у овим тренуцима неће дозволити опуштање. Из тога разлога, дужни смо да се сада преоријентишемо на регионално такмичење и њему посветимо дужну пажњу, а већ од понедељка, чека нас нови изазов у Европи.

Цибона се тренутно налази на 4. месту АБА лиге, са истим скором као и трећепласирани Партизан, 17-8. Уколико ове две екипе заврше сезону са истим бројем победа, Партизан ће остати на трећој позицији због бољег међусобног скора.

Цибона игра у добро познатој дворани „Дражен Петровић“ која прима око 5500 гледалаца. Иако навијачи Цибоне нису пружали редовну подршку свом тиму, уверили смо се да су београдски тимови прави магнет за њих и да им победе у тим мечевима значе више од свих других. Још када меч одлучује о коначном поретку за Ф4, нема сумње да ће „Цибоси“ имати ветар у леђа са трибина.

Цибона је током сезоне имала озбиљних проблема, играчи  су због нездравих финансија одлазили из клуба, враћали се, али на крају су успели да успоставе јединство у тиму и предвођени младим тренером Славеном Римцом дошли су до пласмана на Ф4. Један од тих играча који су отишли је и најбољи стрелац екипе, Ди Џеј Стробери. Остали су углавном и данас у тиму.

Блесингејм је мотор ове екипе. Омалени плеј својом брзином и продорима задаје велике муке својим чуварима. У просеку даје 10,8 поена и дели чак 7,7 асистенција. На терену је више од 30 минута, одлично је физички припремљен и у нападу је веома непредвидив. Након одласка Строберија троши доста лопти у нападу и просек из игре му је на 38%. Велики изазов за нашу одбрану. Искусни Кус је његова алтернатива на позицији плеја, а игра и на позицији двојке. Он уноси мирноћу у игру Цибоне, нарочито у позиционом нападу, али са њим на терену игра постаје прилично једнолична и углавном чека отворене шутеве, не ризикује превише. Јунаковић не добија пуно минута као један од најмлаћих, али може се очекивати да и у овом мечу одигра своју улогу на паркету у спољној линији.

На позицијама бека и крила играју Сиришчевић и Розић. Сиришчевић је у клубу од јануара и показао се као велико појачање. Постиже по мечу 13 поена, уз шут преко 50% и 4 скока. Играч је који шутира из свих позиција, а велики посао ради и у одбрани на страни помоћи  у рекету. Розић је искусни бивши репрезентативац, одлично игра ове сезоне, а на неким мечевима је просто био незаустављив. Има одличан шут  за два, преко 50%, често игра и  у рекету на позицији крилног центра и тежак је за чување.

Најопаснији играч овог тима је деветнаестогодишњи Дарио Шарић. Момак око којег се већ отимају велики клубови из Европе игра сјајно ове сезоне. По мечу има 16 поена, 9 скокова и 3 асистенције. У стању је да поентира из свих позиција у нападу, док у одбрани у оваквим мечевима уме брзо да изгори у уђе у проблем са фауловима, сходно његовим годинама. Јагодић – Куриџа је једини класичан центар у тиму Цибоне. Под кошем углавном игра на снагу, нема неку технику ни шут, али је прилично покретан. Просечно дане 7 поена, уз 5 скокова.

Оно што у финишу сезоне представља највећи проблем Цибони јесте кратка клупа. У екипи има неколико добрих играча, добрих шутера, Јагодић-Куриџа и Шарић могу да одиграју добро испод коша, али је ротација прекратка. Са друге стране, наш тим је сигурно у потпуности исцрпљен након меча са Будивељником, а утакмица са Цибоном, за нас нема никакав значај, мада би могла да нам одреди противника на Ф4.

Цибона – Црвена звезда Телеком, недеља, 16:00, дворана „Дражен Петровић“

Још једна победа…

Повезане вести

21 comments

Iznogud мар 30, 2014 at 17:55

Kakvi jadni komentari jadnih likova. Jel vam krivo sto smo jos jednom pobedili? Da li vam se slosilo posle serije 20-0 pa sada ne komentarisete?

Reply
d мар 30, 2014 at 17:17

ovaj tim sa ovim trenerom nista nece osvojiti….ovde samo 2 igraca ynaju da igraju kosarku…

Reply
Драган мар 30, 2014 at 17:59

Овај тим је већ нешто освојио. А сад тутањ на неки од гробарских сајтова.

Reply
Iznogud мар 30, 2014 at 18:05

Tako je admine reaguj. Svaki mec on i onaj bale pametuju a kada Zvezda pobedi onda ih nigde nema. Hvala Bogu bale vec neko vreme nema.

Reply
cz мар 30, 2014 at 17:13

I opet jedan smijesan napad jer ne znam kako vise da ga nazovem i ove akcije,tacnije mi imamo samo jednu pa kad nam udvoje centre hvataj se za glavu.

Reply
cz мар 30, 2014 at 16:38

Hoce li nas trener ikako naci rjesenje za kombinovanu i zonsku odbranu?Pa ovo je prevrsilo svaku granicu od samog pocetka mi nemamo napad za to i svaka ekipa koja hoce da nas pobjedi koristeci nju uspjece ili cemo se mi izvuci jedva,u jednoj utakmici idu trojke u tri ne idu,pa evo u ovoj nista.Slusam ga sad i nesto promrmlja i rece ajde,ajde 1/7 za tri i opet ponavljam samo lopte za centre i po neki prodor pojedinaca i to je nas napad.Da li on podize formu Simonovicu kojeg nema tri mjeseca,pa evo i Jake nema vec duze a on ne radi nista da se njihova igra kao i igra citavog tima pogotova napada poboljsa,5 min kosa ne mozemo dati ma dajte i da nije bilo raspolozenog Djenke ne bi ni prosli jer je utakmica protiv Budiveljnika bila jako losa,tek u 4/4 i produzetku nesto bolja ali ovde kada kazes nesto lose onda si kriticar,zaista nam napad ne izgleda dobro

Reply
d мар 30, 2014 at 16:41

nemoj tako….on je vrhunski trener…al u .I.

Reply
Samo ti мар 30, 2014 at 16:26 Reply
lepotica мар 30, 2014 at 16:25 Reply
Marko мар 30, 2014 at 16:22

27:22 za cibonu,2/4

Reply
d мар 30, 2014 at 16:18

Без оваквих коментара.

Reply
ds мар 30, 2014 at 16:21

gdje ima prenos brate? imas li link

Reply
d мар 30, 2014 at 16:24

arena 2 tu gledam

Reply
Spartanac мар 30, 2014 at 16:25

brate sta ti znaci ovaj komentar….daj link….sada nikog ne zanima ko je ili nije debil,vec da nadjemo link

Reply
ds мар 30, 2014 at 16:11

Prenos ima na areni 2 cini mi se,ali linka nikako naci

Reply
ds мар 30, 2014 at 16:03

Moze linkkkk??

Reply
Samo ti мар 30, 2014 at 15:56

Link?

Reply
ds мар 30, 2014 at 13:25

Kad su se slegli utisci i prolazak dalje u Evrokupu,moram reci da nam je napad i kod njih,a i kod kuce protiv Budiveljnika bio konfuzan.Moglo se i drugacije zavrsiti da se Djenka nije raspucao,jer ostatak tima i citav napad,ogranizacija su bili losi.Raduje cinjenica da i pored lose igre pobjedjujemo,ali protiv Cibone,Uniksa i narednih utakmica takve greske nas mogu kostati.Moramo se bolje kretati u napadu,imati rjesenje za kombinovanu odbranu,vise asistirati jer kod nas je uvijek isto akcije za centre,prodori nekih igraca i po koji sut s distance moze i mora to mnogo bolje.Ja vjerujem i ovaj tim i ovu sezonu ali ima tu jos gresaka naravno ni da sve ne moze biti idealno ali nekada se sa njima pretjeruje.Idemo na pobjedu jer bolje nam je u polufinalu sa cibonom nego partizanom to je valjda svima jasno.

Reply

Leave a Comment