Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Џенкинс: „Још од колеџа нисам овако добро играо у завршници меча“

Кошаркашко вече за памћење у Комбанк арени! Спектакуларна атмосфера преко 24 хиљаде навијача који су пратили сјајну утакмицу, пуну преокрета коју је преломио Чарлс Џенкинс маестралном партијом.

Одличну ролу у победи над шампионом Украјине (79:70) пружили су Јака Блажич (10 поена, 7 скокова и две украдене лопте), као и Иван Раденовић (11 поена и 11 скокова). Али, титулу играча утакмице ипак је понео фантастични Чарлс Џенкинс, који је просто експлодирао у гротлу препуне Комбанк арене (29 поена, четири скока и две украдене лопте). Сјајни Американац је после утакмице изјавио да је реванш меч четвртфинала Еврокупа био веома тежак за њега и његове саиграче:

– Знали смо колико је Будивељник добар тим. Скупили смо се заједно да одиграмо што јачу одбрану. Одиграли смо веома добру утакмицу, зауставили кључне играче Будивељника. У једном тренутку смо губили са чак 10 поена разлике, али смо задржали самопоуздање и наставили да се боримо. Још од колеџа нисам пружио овакву партију у самој завршници меча – изјавио је јунак вечерашње утакмице, а на питање да прокоментарише последњих неколико секунди четврте деонице када је промашио слободно бацање, после дубоког уздаха је додао:

– Било је то незгодних неколико секунди. Али, кад радиш добро и бориш се, обично на крају и будеш награђен – констатовао је Чарлс Џенкинс.

Дејан Радоњић је након утакмице пре свега желео да честита играчима и навијачима на победи:

– Навијачима такође дугујемо захвалност за то што су направили феноменалан амбијент – рекао је тренер Звезде, пре него што је додао:

– Причали смо пред овај меч да постоји могућност да та наша огромна жеља и енергија можда донесе одређене ствари у игри које нису пожељне. То се осетило и на самом почетку, али и касније. Дуго је трајала нервоза. У неким моментима у нападу, у транзицији смо радили ствари супротне од очекиваних и потребних за овакав меч. Ипак, веровали смо до краја да можемо да савладамо искусну екипу Будивељника, која зна да игра на резултат. Могли смо и у регуларном току да славимо, али смо ипак ушли у продужетак. Оно што нам је представљао проблем у игри кроз 40 минута смо успели да решимо у продужетку. Тада смо одиграли значајно квалитетније у нападу, а паметније у одбрани. Задовољство је велико, али и кратко траје јер нас већ за пар дана очекује јако битна утакмица против Цибоне. У том мечу ће се сигурно рефлектовати огромна потрошња коју смо имали у овом дуелу, што физичка што емотивна која је дошла због играња у Комбанк арени пред оволико навијача. То је додатно оптерећење – констатовао је Радоњић, који је од стране новинара замољен да прокоментарише и екипу Уникса, Звездиног противника у полуфиналу:

– Пре њих бих се ипак фокусирао на Цибону, без обзира што је двомеч са Униксом интересантнији. Руси су показали да су тим чији је квалитет заиста велики. Ми смо успели да, после добро одигране Евролиге, добро одиграмо и у Еврокупу. Једина смо преостала екипа од оних који су у Еврокуп стигли из Евролиге, што показује одређене ствари и даје нам додатно задовољство. Уникс можда важи и за првог фаворита за освајање Еврокупа. Али, сада се морамо спремити за Цибону. Неће бити лако, што због квалитета противника, што због гостовања, што због наше потрошње. Морамо да размишљамо рационално, на начин да направимо амбијент који ће говорити да не треба бежати од било какве улоге која нам се намеће, али да са друге стране ипак треба бити реалан – истакао је стратег црвено-белих, који је после још једном прокоментарисао оптерећење које је притискало екипу:

Можда је била и наметнута позиција да пролазимо даље, причало се о „само три разлике“. Такође, овај амбијент који су направили наши навијачи нам је дао додатну мотивацију, али и оптерећење. Желели смо да се квалитетно покажемо, то нас је у многим стварима омело. Будивељник је квалитетан, искусан тим, са атипичном игром у неким аспектима. Верујем да ћемо из целе ове ситуације да изађемо јачи и да ћемо задовољство после ове утакмице ставити што пре у други план – закључио је Радоњић.

Повезане вести

5 comments

Djenka мар 28, 2014 at 00:17

Brate moj crni,samo uzimaj sto vise suteva molim te,jer kada je lopta kod tebe,nekako mi najsigurni.Imas prelep sut,odlican prodor,dribling,pregled,sve!Uzivao sam gledajuci te kako ih lomis,Da Bog da ziveo 100 godina jer si me zaduzio za sva vremena.Ubedljivo najbolji Amer koji je igrao u zvezdi!

Reply
Vopi мар 27, 2014 at 23:05

Al ih Djenka opravio svaka mu čast!

Reply
Mani мар 27, 2014 at 10:23

Radonja kralju. Kako je lud samo tamo pored aut linije, koliko se iscima i kako lude pokrete pravi!! 😀 Sanjam o tome da ovaj tim ostane na okupu i za narednu sezonu ukljucujuci i trenera, sa maksimalno 2 do 3 pojacanja, pa gde bi nam onda bio kraj?!

Reply
dragan мар 27, 2014 at 09:13

Ubedljivo, najveći car, legendo!!!

Reply
zvezdas мар 27, 2014 at 09:06

kakav je ovo car,nadam se da ce brat ostati jos minimum dve sezone kod nas 😀

Reply

Leave a Comment