Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Lukić: „Robi je Zvezdin Murinjo“

Predsednik Crvene zvezde, Vladan Lukić je dao intervju za „Kurir“ koji prenosimo u cijelosti.

Vladan Lukić

Kako komentarišete sukob Prosinečkog i Vilotića?
– Takvih problema ima svuda. Setite se Fergusona i Runija u Mančesteru, Ibrahimovića i Gvardiole u Barsi… Mi smo dovoljno dobri i jaki da sve to dovedemo u red.

Zamera vam se što odmah niste stali uz trenera?
– To se uopšte ne dovodi u pitanje (smeh). Valjda se to podrazumeva u velikom klubu kakav je Crvena zvezda. Pozicije Roberta Prosinečkog kod ove uprave su jače i od Kineskog zida.

Šta Zvezda da očekuje s Prosinečkim?

Robija su svi osporavali kada se vratio zimus u Zvezdu, a ja vam garantujem da je on budući najbolji trener na svetu. Za kratko vreme klub je s njim dobio svoj stil po kojem će se raditi i kada on reši da ode. Robi je Zvezdin Murinjo!

Jeste li zadovoljni prelaznim rokom?

– Oduševljen sam kako smo ga odradili. U kratkom periodu doveli smo sve što nam je bilo potrebno. Isto tako, prelazni rok se završava tek 31. avgusta.

Nedostaje li Zvezdi štoper?

– Ne! Imamo četiri najbolja štopera na našim prostorima – Ćosića, Adija, Vilotića i Mihajlovića. Plus Tošića i Mijailovića. Ko to ima? Pojedinci pokušavaju da spinuju medijsku sliku o Zvezdi da ništa ne valja u klubu, a mi smo na svim pozicijama pokriveni sa najmanje dva igrača.

Da li vam je krivo što vaši predlozi o reformi srpskog fudbala nisu dobili podršku klubova?
– Osećam se zadovoljno. Nismo očekivali da nas telo koje je Tomislav Karadžić birao podrži. Ali, isto to telo je prihvatilo naše ideje o baražu, suđenju, regularnosti… To je potvrda da naša ideja nije bila prazna priča.

Koliko Zvezdi šteti rat s Tomislavom Karadžićem?
Zvezda ne prihvata Tomislava Karadžića, ali uvažava FSS. Svim legitimnim pravima borićemo se protiv tog čoveka.

Ostajete li pri svom programu od pre tri godine kada ste u ovoj sezoni najavili titulu?
– Ne bežim od onoga što sam pisao svojom rukom i čitao na izbornoj skupštini. Ne bih bio ovde da ne verujem u taj program. Ne zaboravite da je Zvezda pre nas bila pripremljena za sahranu i da joj je nađeno grobno mesto. Da, naš cilj je dupla kruna i rezultat u Evropi!

Može li Zvezda u Ligu Evrope?
– Možemo! Ali, hajde prvo korak po korak. Da preskočimo Ventspils. Onda svi znamo koga možemo da izvučemo. Ako dobijemo i Totenhem, nećemo ići s belom zastavom u London.

Повезане вести

9 comments

Leave a Comment