Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Ђенка одиграо утакмицу сезоне и након продужетка одвео Звезду у полуфинале Еврокупа!!!

Након 45 минута реванш меча четвртфинала Еврокупа, између Црвене звезде Телеком и украјинског Будивељника, Звезда је славила и пласирала се у полуфинале Еврокупа!. Меч је одигран у препуној Комбанк арени, у фантастичној атмосфери, пред 24 232 бучна и френетича гледаоца, навијача Црвене звезде!

Меч је одлучио Чарлс Џенкинс, који је постигао 29 поена (6 тројки), од тога 11 у продужетку! Сјајан је био и Иван Раденовић, са 11 поена и 11 скокова!

Црвено-бели кренули су добро на старту меча, па гости нису постигли кош готово пет минута. Водили су наши момци резултатом 6:0, да би Украјинци  преко Лавриновича и Самерса, који су постигли све поене, серијом 11:2 дошли први пут до вођства, и то од три разлике. Коначно је Џенкинс прекинуо серију тројком, да би Лавринович донео нову предност свом тиму. До краја, прве поене постигао је Минард, за 11:15 након 10 минута. Џенкинс је постигао 5 поена, а Блажич 4, док је на другој страни Лавринович имао 9, а Самерс 4.

И други период донео је мало поена, а у њему су се боље снашли гости. Повећали су предност на шест поена разлике, али је пре свега преко расположеног Марјановића наш тим успео да се врати у меч и изједначи резултат, серијом 8:2, да би гости преко Лавриновича и Самерса, као у првом делу, а затим и Саленге, поново направили, овога пута много већу, серију и дошли до +8 (19:27), па +10 (19:29). Ту серију је коначно прекинуо Демаркус Нелсон. Уследила је и мини-серија поена и скокова Ивана Раденовића, закуцавање Блажича па је Звезда отишла на -2 и коначно „продисала“. У овом периоду игре, Марјановић и Раденовић просто су сами носили Звезду. До краја, из неколико напада обе екипе није било поена, па се отишло на одмор са резултатом 29:31. Блажич је за 20 минута убацио 8 поена, Раденовић по 6 поена и скокова, а Џенкинс 5 погодака. 

И трећи период донео је мали поена, а поново су у њега ушли боље гостујући играчи. Звезда као да није имала идеју шта да ради са лоптом у нападу, било је превише изгубљених лопти и промашаја, па је практично велика срећа била што на четири поена нашег тима за првих пет минута гости нису одговорили прављењем веће разлике од пет поена. Фасцинантно је да су зицере промашивали Катић, Нелсон, Блажич, из позиција које су биле практично идеалне. Међутим, наду у преокрет дала је тројка Џенкинса за -2. Ипак, уследио је поново катастрофалан период у игри у нападу обе екипе и нови промашји, било из игре, било са линије пенала. Имала је Звезда шансу да поведе и крене ка преокрету, али практично ништа није могло да прође кроз обруч. На крају, гости су имали +3 (42:39). Блажич је имао 10 поена, Џенкинс и Раденовић по 8.

Четврта четвртина донела је коначно отворену игру, јер наш тим више није имао шта да изгуби. Међутим, гости су успели да направе +6 (49:43). Звезда се поново мучила, да би након ерупције са трибина, Драгићевић погодио за три и довео до делиријума више од 24 000 гледалаца у Арени и изједначио! Симоновић је са линије пенала на 04:04 могао да донесе Звезди прву предност након више од 30 минута, али није погодио! Међутим, тада је на сцену ступио Чарлс Џенкинс.  Погодио је за три поена, а затим и положио у контри, за вођство Звезде након више од 30 минута! Било је +5. Арена је буквално прокључала! Међутим, искусни гости успели су да се врате у игру и дођу до -2 на уласку у последњи минут. Имао је Нелсон шут за три поена и +5, али је промашио. Ејхерн након фаула Лазића није погрешио са линије пенала, па је на 19,2 секунде до краја било 60:60. Звезда је имала последњи напад. Џенкинс је покуаш за три, изблокирао га је Лавринович, али је лопта некако дошла до наших играча, па је Џенкинс отишао на линију пенала. Погодио је прво, друго промашио, али је погрешила екипа Будивељника и Звезда је имала нови напад за победу! 

Ђенка је преузео одговорност, погодио за два, Лавринович је промашио на другој страни, па се ушло у продужетак!

У продужетку – шоу Чарлса Џенкинса! Ђенка је наставио тамо где је стао у финишу меча, погодио три тројке, уз једно полагање и донео Звезди великих +12, на два минута до краја. До краја, гости пред пуном Ареном и разиграном Звездом нису имали више никаквих шанси, па је наш тим лагано привео меч крају и славио велику победу!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ У ПОЛУФИНАЛУ ЕВРОКУПА!

semafor
У хали су биле кошаркашице, рукометаши, ватерполисти, фудбалери Црвене звезде, легенда нашег клуба, Игор Ракочевић и бројне друге јавне личности…

Реванш меч 1/4 финала Еврокупа

Црвена звезда ТелекомБудивељник 79:70 (11:15, 18:16, 10:11, 24:18, 16:10)

Хала: Комбанк арена

Гледалаца: 24 232

Судије: Хјерезеуло, Патернико, Переа

Црвена звезда: Ребић, Митровић, Лазић 5п, 5ск, Блажич 10п (5/11 за два), 7ск, 2ас, Симоновић 2п, 6ск, Марјановић 4п, 3ск, Раденовић 11п (3/6 за два), 11ск, Катић 7п (1/11 за два), 4ск, Тејић, Нелсон 8п, 4ск, 2ас, 6изгл, Џенкинс 29п (6/11 за три, 4/9 за два), 4ск, 2укл, 4изгл, Драгићевић 3п, 4ск, 2укл. Тренер: Дарко Радоњић

Будивељник: Ејхерн 10, Лавринович 17п, 9ск, Саленга 2, Горбенко 5, Неруш, Стрелниекс 11, Ансимов 2, Лебединцев, Тишченко, Минард 10, Самерс 13. Тренер: Аинарс Багацкис

Прва четвртина (11:15)

Звезда је кренула у петорци Нелсон, Блажич, Лазић, Раденовић, Катић и преко вихорног Словенца постигла прве поене. Погодио је Блажич још једном, па и украо лопту, а гости под притиском навијача практично нису успевали да упуте лопту ка кошу у прва два минута. Оно што су шутнули, промашили су.

Незапамћена атмосфера била је на самом старту меча у Арени!

arena2

И Демаркус Нелсон погодио је за два, а гости су тек на 05:39 до краја прве четвртине постигли прве поене, преко Самерса, са линије пенала, за 6:2! Затим је Лавринович погодио први пут и постигао прву тројку на мечу, за мини-серију гостију од 5:0. У том периоду, у игру су ушли Џенкинс и Симоновић, а Американац је постигао и прве поене, са линије за слободна бацања и вратио +3. Ипак, новим поенима Самерса и Лавриновича, гости су дошли до првог вођства, на 02:45 до краја прве четвртине (8:9, па 8:11). Међутим, Џенкинс је постигао своју и Звездину прву тројку и изједначио, на уласку у последњи минут.

Имали су Симоновић и Драгићевић прилику да погоде за три и врате вођство Звезди, али нису успели, па су Лавринович и Минард донели највећих +4 (15:11) својој екипи. У последњем нападу Звезде, Блажич није погодио.

Друга четвртина (18:16)

Звезда је кренула у петорци Џенкинс, Блажич, Лазић, Драгићевић, Марјановић, али је Минард четвртим везаним поеном донео гостима +6. У наредна два напада, наши играчи крали су лопту гостима. Први пут погодио је у контри Лазић, а у другом наврату зицере нису погодили Блажич и Драгићевић, да би све било завршено фаулом над Марјановићем, који је погодио једном и смањио на три поена заостатка. Ипак, исти играч је већ у наредном нападу подигао Арену на ноге, блокадом над Минардом.

Блажич је то искористио и још једном погодио за два поена, смањивши тако на пола коша разлике у корист гостију. Боби је затим показао да је веома расположен. Украо је лопту, затим сјајно изиграо Лавриновича у нападу, натерао га да направи фаул, а лопта је несрећно изашла из коша, да би једним погођеним пеналом изједначио резултат. Нову промену на семафору донео је Самерс, који се вратио у игру и закуцао.

Међутим, после велике борбе у наредних неколико напада (Блажич је завршио у столицама поред терена), уследила је монструозна блокада Нелсона над Лавриновичем, промашаји за три Лазића и Блажича и за крај закуцавање сјајног Бобија! Уследио је тајм-аут, на 05:48 до краја првог полувремена. Након тога, Лавринович је погодио за три поена, а потом и Самерс уз фаул Раденовића, па је Радоњић морао да затражи тајм-аут.

Међутим, наставили су Украјинци да повећавају предност, па су у наредна два напада преко Саленге и Ејхерна дошли до великих +10 (29:19). Коначно је ту серију од 10:0 прекинуо поенима Демаркус Нелсон, али је Горбенко погодио два пенала и вратио резултат на старо. Уследио је промашј Самерса, који је могао донети гостима огромних +13, али је на сву срећу промашио. Међутим, Звезда није много профитирала у наредном нападу, јер је Раденовић погодио само једно бацање. Ипак, исти играч погађа у следећој акцији, па хвата лопту под својим кошем, након два промашаја Украјинаца и поново одлази на „црту“. Овога пута, погодио је оба пута и смањио на пристојних -5 (26:31). Затим је Боби изблокирао Ансимова, а Раденовић поново био фауиран и још једном био половично успешан са пенала. У одбрани су још једном њих двојица одиграли пресудну улогу, некако узели лопту Украјинцима, а егзекутор је био Блажич, који је закуцао у контри, за Звездиних 8:0 у серији и само кош заостатка, на уласку у последњи минут.

Поново је Звездин крилни центар ухватио лопту у одбрани, али је у нападу за изједначење, Нелсону свирана „ношена лопта“. Ипак, нису погодили Украјинци, па је наш тим имао нови напад за повратак у игру. Ипак, Џенкинс, можда и под фаулом није погодио из продора, а гости нису успели да са пола терена дођу до коша уз звук сирене. Након 20 минута било је 31:29 за госте из Украјине.

Трећа четвртина (10:11)

Звезда је кренула у петорци Нелсон, Блажич, Симоновић, Раденовић, Катић, а прве поене постигао је Симоновић након офанзивног скока.

Ипак, након изједначења, Стрелниекс је погодио тројку и вратио предност свом тиму, да би уследило неколико неуспешних напада обе екипе. Потом је уследила техничка грешка за Минарда, због неспортског понашања, али Џенкинс није погодио бацање, а наш тим није искористио ни следећи напад.

Публика је у тим тренуцима осетила да је тиму потребна подршка, па је уследила још јача подршка са трибина. 

Ипак, то није сметало Лавриновичу да постигне нове поене и врати свом тиму +5. Коначно је Раденовић успео да прекине лошу серију нашег тима и да погоди за два поена, поред Лавриновича. Међутим, гости су узвратили, наш тим опет везао неколико грешака и промашених зицера, док Блажич и Џенкинс, тројком, нису погодили и смањили на кош заостатка. Имао је Драгићевић и шут за вођство, али није успео да погоди. На сву срећу, ни Украјинци се нису прославили у нападу, па је уследила нова прилика за преокрет. Међутим, поново је наш тим промашио два зицера (Тадија и Боби), а Стрелниекс вратио свом тиму +4 (42:38). Звезда ни у наредним нападима није могла да погоди и промашаји за три поена полако су прерастали у агонију.

У тренуцима када је публика након блокаде Марјановића подигла атмосферу, наш тим је имао нову шансу за изједначење, али је овога пута Џенкинс изгубио лопту. На крају три четвртине, 39:42.

Спикер је саопштио да је у Арени на вечерашњем мечу било 24 232 гледаоца!

Четврта четвртина (24:18)

Звезда је кренула у петорци Џенкинс, Лазић, Блажич, Драгићевић, Катић.

Наш тим је одмах успео да смањи предност гостију, али су и они узвраћали поенима и одржавали је. Поново смо гледали промашене зицере наших играча, а гости су дошли до +6. Оно што је радовало је добра игра Рашка Катића на самом старту последњег периода, јер га практично током читавог меча није „било“. Звезда је покушавала, али се поново мучила у нападу. Рашко Катић успео је на нешто мање од седам минута да погоди уз фаул и смањи на кош заостатка (48:49). Публика је осетила да је можда време за преокрет и кренула је ерупција на трибинама Арене.

Управо у том тренутку, Тадија Драгићевић погодио је за три поена, а на невероватну салву звиждука гости су одговорили изгубљеном лоптом. Звезда је имала напад за изједначење. У томе је успео Џенкинс, а шансу да донесе прво вођство нашем тиму након готово 30 минута није искористио Симоновић, који је промашио оба слободна бацања. Покушао је и Џенкинс, за три поена, али ни он није погодио. Међутим, ни Украјинци нису могли до поена у наредном нападу, па је наш тим добио нову шансу.

И искористио ју је Чарлс Џенкинс! Погодио је за три поена, а затим и положио у контри, за вођство Звезде након више од 30 минута! Арена је буквално прокључала!

Ејхерн је смањио са линије пенала на три поена заостатка, али је одмах узвратио Демаркус Нелсон. Међутим, погодили су гости, за 57:60, па је Радоњић затражио тајм-аут. Ипак, Катић није погодио, па се у последњих 90 секунди ушло са резултатом 60:57 и разликом која је држала отвореним све могућности.

Лавринович је погодио једно слободно бацање и донео резултат који одговара његовом тиму. У последњи минут ушло се управо са тим стањем на терену, уз напад за Украјинце. Нису га искористили, а Нелсон је промашио за три поена, на 20 секунди пре краја. Лазић је направио прекршај и послао Ејхерна на линију пенала. Он је био непогрешив, а на 19,2 секунде пре краја, наш тим је имао напад. Џенкинс је покуаш за три, изблокирао га је Лавринович, али је лопта некако дошла до наших играча, па је Џенкинс отишао на линију пенала. Погодио је прво, друго промашио, али је погрешила екипа Будивељника и Звезда је имала нови напад за победу!

Џенкинс је поново преузео одговорност и погодио за два поена, па се након тајм-аута Багацкиса ушло на терен са резултатом 63:60, на 2,9 секунди до краја.

Продужетак (16:10)

Звезда је кренула у петорци Нелсон, Џенкинс, Блажич, Раденовић, Драгићевић.

Прве поене постигао је наш тим, и то пресликане, Чарлс Џенкинс, ван линије 6,75! Звезда је имала огромних, највећих на овом мечу, +9, на 03:43 до краја продужетка. Тражио је Багацкис тајм-аут, али није вредело. Све лопте ишле су на Џенкиса, који је поново погодио и донео Звезди +11 (71:60). Три минута пре краја, гости постижу прве поене, али није било одбране од Звездиног Ђенке! Уз звук сирене погодио је поново за три, трећи пут у продужетку и донео нашем тиму +12 (74:62)!

Гости су некако постигли поене у продужетке и смањили на десет поена заостатка, а Раденовић у наредном нападу са линије пенала успео да погоди једно бацање. До краја меча, гости нису имали никаквих шанси против разигране Звезде и фантастичне публике, па је меч завршен резултатом 79:70.

БРАВО, ЗВЕЗДО!

Повезане вести

84 comments

rade savic мар 28, 2014 at 00:38

Fantasticno vece,neverovatno navijanje,prepuna Arena,Dzenkins majstor,,pobeda ZVEZDE.Samo to ce se pamtiti,a pasce u zaborav ogroman broj izgubljenih lopti ,katastrofalna igra u napadu,lose partije Katica i Nelsona.Srecom imali smo svo vreme dobru odbranu….Sve u svemu biti sinoc u Areni bila je privilegija i cast.Navijacima svaka cast na navijanju :Tako to rade DELIJE.Ma ko sta pricao,mislio,ma na koga navijao ono sto se desilo sinoc ne desava se svaki dan i to svako ko prati sport bilo da navija na Zvezdu ili ne mora da postuje.ZVEZDA je zivot ostalo su sitnice .idemo dalje…

Reply
Mani мар 27, 2014 at 09:27

Kad sinoc nisam srcku imao necu nikad, ali Djenka ih je opravio svaka mu cast!!! 😀 E sad treba biti pametan pa odluciti da li sa Uniksom da se igra u Areni ili Pioniru… Jeste da u Pioniru moze stati oko 8000 gledalaca ali evidentno je da u Areni igramo uvek losije nego u Pioniru…

Reply
Sladajac мар 27, 2014 at 09:27

Posle utakmice sa KK.Skoplje napisa nekakav Hez :Da su navijaci Zvezde bruka kluba jer ih je bilo samo 1000 na mecu i pokupi od foteljasa 30-pluseva. Ja napisem da ce mo napuniti Arenu protiv Budiveljnika i dobijem minuse!?, a prava istina je da je 10.000 pravih navijaca bilo na utakmici u Novom Sadu sa D.Sremom, ne mozemo mi biti u isto vreme na 3-5 Zvezdinih meca ali kada je najvaznije tu smo. Zato pozdrav za sve prave i iskrene navijace i cestitke svim igracima i st.stabu i Zgazi ih Zvezdo sve redom!!!…

Reply
hemomicin мар 27, 2014 at 09:10

Kad sinoc nisam umro nikad necu,bravo cigani….

Reply
MILAN KG мар 27, 2014 at 02:49

koji su grobari idioti sad jedan kod mene na fejsu izbacio klip kako dva lika okrecu ono gde prolaze gledaoci u arenu kako bih se daduvao broj gledalaca ko moze da potvrdi da je to sa nase utakmice mozda su to njihovi kad su igrali evro ligu nerviraju me u pm.

Reply
marko мар 27, 2014 at 00:50

svaka cast svima ali svima..bravo zvezdo..jedina kritika za kapitena dokle da igra za nase protivnike..bravo zvezdo bravo djenka bravo za armiju i rekored..bila je ludnica..

Reply
Fringe мар 27, 2014 at 00:11

Fenomenalno vece za nasu Jednu Jedinu Crvenu Zvezdu! E to je Crvena Zvezda, sekiracija ti ne gine ali sreci nikad kraja! Cestitam svima navijacima prolazak u polufinale Evrokupa. Veliki uspeh, a sada zasto ne i titula. Velika barijera je probijena. Sada mogu i najbolji da padaju u Areni. Idemo momci samo hrabro!

Reply
Fringe мар 27, 2014 at 00:08

Mislim sta reci…

Reply
cigan krusevac мар 26, 2014 at 23:59

Ovako SAMPION ne igra :facepalm:

Reply
Vopi мар 27, 2014 at 00:20

Varaš se dečko, šampion ide daje čak i kad loše odigra!

Reply
Djenka мар 26, 2014 at 23:47

Svaka cast na pobedi,mozda je ovako i sladje nego da je bilo 20 razlike.Djenka rasturio,stvarno covek ima veliko srce i voleo bih da uzima vise suteva,da nam bude on prva opcija u napadu a ne Rasko,mada nas je Rasko cesto izvlacio ali me nervira sto ne ume da stane kada mu ne ide 🙁 Ono sto svi zaboravljamo je ucinak Radenovica,dabl-dabl,odlicno odigrao iako ga mnogi osporavaju racunajuci i mene.Ali zaista skroman momak i ono sto se ocekuje od njega odradi maksimalno…O kapitenu vcrs necu da ne kvarim ovo vece 😛

Reply
Vopi мар 27, 2014 at 00:18

E pa eto pa sad napadajte Bubu, ja svo vreme branim čoveka zato što vidim da je školovan igrač. A što se tiče kapitena nije ga išlo u napadu ali je u drugom uneo mnogo energije u odbrani tako da ima i on svoj doprinos. Igrače treba podržati iako im ne ide, a ovi igrači ostavljaju srce na terenu i zaista je zaslužuju. Simon ima veliki potencijal u napadu i svakako da mu treba podrška. Osim toga pored Lazića, Blažića, Katića i Radenovića Simonović je jedan od boljih odbrambenih igrača i znači ekipi. Vratiće se on u šutersku formu kad je najpotrebnije, a voleo bih da više koristi ulaz jer to odlično radi. Ja bih samo voleo da Radonja više koristi Bobija kad protivnik uđe u bonus. Loše smo večeras igrali ali je i protivnik bio dobar. Ali je zato tribina bila fenomenalna, odavno se nisam ovako proveo. Napred Zvezdo, vidimo se protiv Uniksa!

Reply
Djenka мар 27, 2014 at 11:47

Vidi se da je skolovan,ali kako da se ne nerviram kada krene na onaj ulaz pa se zabije u 2 igraca,a jos onako deluje smotano 🙂 Ali vidi se da ima znanje,skolovan je,skroman,daje celog sebe…A za Simona,sta reci,ne volim takvog igraca i to je to.Jeste dobar covek i jeste pozrtvovan,ali nije on za zvezdu.Aj kazes nije ga hteo sut za 3 sto mu je glavno oruzje,aj ne ide na ulaz,nikada nije ni isao,ali bre kako ni sl bacanja da ne ume da pogodi???Pa bre sta treniras???pa ja da uzmem da bacim bacanje,mekse bih bacio od njega,a nema on 20 godina,nego je jedan od iskusnijih,jos i kapiten.Navijanje je bilo za cistu 10,ono treba doziveti

Reply
mariachi мар 26, 2014 at 23:00

DJENKAAAAAAAAAAAAAAAAAAA RATATATATATATATATATATA !!!!!!!

Reply
otpisani101 мар 26, 2014 at 22:40

da budemo posteni ,voleli mi trenera radonjica ili ne,dobro je vodio utakmicu…nije on kriv sto ima kosarkase koji ne mogu u pojedinim trenucima ni zicere ,ni slobodna bacanja da pogode,a o trojkama i da ne govorim…ono sto raduje je da smo prosli sa ocajnim procentom suta…i verovatno debeli vujosevic i njegov dvojnik u pokusaju marko nikoliic nece veceras spavati zbog sekiracije…i verovatno je drzava kriva sto je djenka pogadjao u kljucnim trenucima…drzava,vlada,sport u srbiji je bio normalan sve dok zvezda bila pred gasenjem ,a sada kada je zvezda u naletu sve nije kako valja u srbiji…i zbog toga je ova pobeda velika kao liga sampiona…jer zvezda je zivot,a sve ostalo su sitnice…pa i mali komsija…

Reply
cezar мар 26, 2014 at 23:33

SVAKA CAST ZA KOMENTAR !!! TREBALO JE DA SE UGASIMO, DA BI DEBELI I CELAVI BILI ZADOVOLJNI!

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 22:29

За вечнуу славу, заа победуу… ♥

Reply
Звезда шампион! мар 26, 2014 at 22:27

ЂЕНКА БОГ КОШАРКЕ ❗ ❗ ❗ Оборени сви рекорди посећености,заслужили су то ови момци ❗ ❗ ❗

Reply
dex мар 26, 2014 at 22:11

Bravo! Veeliki pritisak je bio na igracima, veliki…ali…uspeli su! Bravo! Ambijent velicanstven! Covicu majstore!!!

Reply
milenko мар 26, 2014 at 22:06

Samo covek da umre, Bravo momci

Reply
Villa мар 26, 2014 at 22:03

Ovo vece cu pamtiti do kraja zivota.

Reply
Estrella Roja мар 26, 2014 at 22:00

Čestitam veliki uspeh našem košarkaškom klubu,opravdali smo „naslov“ četvrtog favorita u kladionicama :mrgreen: .Posle prve utakmice sa Ukrajincima,tvrdio sam da su nam šanse za prolaz 50-50 dok su neki očekivali ubedljivu pobedu.Jednostavno individualni kvalitet je na strani protivnika,posebno zbog odličnih stranaca na čelu sa Lavrinovičem,a jedina naša šansa(što nas je krasilo tokom cele sezone) je kolektivna igra.To se ipak potvrdilo na kraju,Đenka je samo iskočio iz te naizgled konfuzne igre našeg tima.
Mislim da je polufinale maksimum našeg kluba,ali nada tinja.Da budem cinik,mogli bi Rusima da već za koji dan uvedu sportske sankcije,uostalom mi smo prošli kroz taj period 92-95,i to kad je fudbalski klub bio na vrhuncu moći.Tako da može finale odmah sa Valensijom 😀

Reply
cigan krusevac мар 26, 2014 at 23:56

a ja mislim skroz obrnuto…. da je zvezda mnogo bolja pojedinacno, a da je budivelnik bolje ukomponovan tim…… Na snagu smo dobili!!!! Ovaj tim ne igra 50% kako bi mogao… Sto se odbrane tice, to je ok… Jedino me pri skoku mnnogo puta nervira sto se nasi igraci @pobiju@ za cistu loptu, i naravno standardno kontre 3 na 1 u 80% slucajeva ne resavamo….. Ali momci su bili pod strahovitim pritiskom i psihickom blokadom, nikad tezu utakmicu kosarkasku nisam gledao, osecao sam mucninu neku sve vreme gledanja…. Mucili smo se previsei isli iz greske u gresku…. Ali na kraju je pojedinac iskocio kao i uvek, i to je dobro….
Nadam se da je ovo jedna barijera koju smo probili u preteskim i mecevima pod ogromnim pritiskom koji su pred nama i koje cemo NADAM SE ISKRENO pobediti!!!Zivela Crvena Zvezda!!!!

Reply
BOLE мар 26, 2014 at 22:00

Kosarka je najzanimljivi sport na svijetu sto potvrđuje i ova utakmica toliko napetosti, promjena moze samo u kosarku da bude. TADIJA treba da bude kapiten i kad ga neide sut on i dalje puca preuzima odgovornost Simonovć je dobar momak i sve to ali je neodlucan.

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 22:04

Po meni pre Đenkine „minijature“, čovek odluke je bio Tadija jer je na 3 razlike za njih, koliko se sećam, zabo trojku za 7 metara….

Reply
Markoni мар 26, 2014 at 21:57

Ispravite ime našeg trenera, ne blamirajte se.

Reply
marko мар 26, 2014 at 21:56 Reply
Aleks мар 26, 2014 at 21:52

Kakva utakmica!!!!!!
Budiveljnik savladan,oboren rekord posecenosti i Djenka jaci nego ikad.
ZVEZDAA OOOOOOOO!

Reply
Божа мар 26, 2014 at 21:50

Мора се више порадити на психологији екипе. Морали смо раније преломити утакмицу. На крају је добро испало. Али сда долазе све озбиљнији изазови. Финална завршница АБА лиге, полу финале Евро купа, па домаћа лига.

Reply
Delije Niksic мар 26, 2014 at 21:47

Djenka majstor!!!!!Al ga je opravio svaka mu cast!!!!!!!!!!

Reply
cz77 мар 26, 2014 at 21:47

24.232 !!!!!!!!!!!!!!

Reply
Dragan Canada мар 26, 2014 at 22:58

Da !!!! Rekrd smo docekali, sad CEKAMO TITULU !!!!

Reply
Aleksandar MKD мар 26, 2014 at 21:46

Strasna utakmica, strasan ambijent, strasan Dzenka I strasan pritisak su imali igraci.
Kad se sve sabers STRASNA je nasa ZVEDA.
Podrzimo igrace sad na kraju kad je najpotrebnije!
Cestitke svima za pobedu!

Reply
Delija мар 26, 2014 at 21:43

TUGA CEMER JAD

Hvala Bogu sto sam predomislio za dolazak u arenu jer bi morao da gledam ove kako svaki napad guraju loptu pod kos. Ne znam sta da kazem osim da je bilo bolno gledati i morao sam da ugasim televizor pred kraj poluvremena. Sa ovakvom igrom mi nista necemo osvojiti.

Reply
Божа мар 26, 2014 at 21:38

УХ ДОБРО ЈЕ!!! СВАКА ЧАСТ ЂЕНКИ. А БОГА МИ И ОСТАЛИМА ЈЕР СУ УСПЕЛИ ДА СЕ ДА СЕ ИЗВУКУ ИЗ ПОНОРА.

Reply
Nenad мар 26, 2014 at 21:35

Crvena zvezda je dokazala da je veliki tim, a Đenka da je veliki igrač, zbog ovakvih utakmica je doveden. Bravo momci.

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 21:32

Hvala ti Bože!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:31

SVAKA CAST MOMCI!Bilo je tesko,ali pobeda je vazna,kao i plasman i polufinale!!!!!

Reply
Marko мар 26, 2014 at 21:27

Bilo je i vrijeme Djenka

Reply
aikido мар 26, 2014 at 21:41

ovakav komentar je bio…pa brat bratu jendo šest-sedam puta.Toliko nepovjerenje u svoje igrače,cccccccc 😳

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 21:20

TO ĐENKA TO

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:17

Boze pomozi!!!!S’verom u Boga uz Srbiju i nasu Zvezdu!!!!

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 21:17

DALI NAS JE OVO BOG POGLEDAO

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:16

Samo da sad ne useremo,kao na prosloj utakmici i da primimo kos ili napravimo licnu u zadnjoj sekundi

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:13

Ovo je jos jedan dokaz da ne dovodjenje trojke za kup katastrofalna greska….

Reply
lol мар 26, 2014 at 21:12

USEREM TI SE U NOSONJU!!!!!
NAJGOREG IGRACA!

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 21:11

RADONJIĆU ODLAZI

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 21:27

NISI TI SAV SVOJ… KUP, UBEDLJIVO ABA I VEROVATNO POLUFINALE EK… DJENKAAAAAAAAAAAAAA

Reply
zarko мар 26, 2014 at 21:11

lepo sam rekao

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:11

Ma nosite se….nismo ni zasluzili da idemo dalje….Brate mili,igramo kuci,pred toliko navijaca,a mi kao babe

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:03

Dzenkiiiinnnnnnnnnnnnsssssssssssssssssssssss!Samo napred momce,idemo!

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 21:19

TROOOJJKAAAAAAAA

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:20

Dzenkins je car pa rekli Vi sta hocete,ako prodjemo dalje,a daj Boze da hocemo,ovaj momak ce najvise biti zasluzan!!!!!!

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 21:03

5 SAD IG ZGAZI AJMO

Reply
Marko мар 26, 2014 at 21:02

Pred ovoliko navijaca,za istorijski plasman ovako odigrati pa ja sam bez teksta.Vodili nismo od pocetka,primakli se nismo,imamo toliko gresaka i tonemo sad kad smo trebali biti najbolji.Kazemo grobari gori od nas,pa gdje ce biti gori oni bitne utakmice sve pobjede igraju srcem,igraju za navijace,klub a sta ovi nasi rade? Niko nista,ni veliki cigan Tadija,a kapiten o njemu vise necu ni da pricam stavio je tacku na sve sto sam mislio o njemu.Groblje obezbjedi onaj f4 uz muku ali izgleda da ce to na kraju biti korisno,tacnije tako je i prosle sezone bilo sa cetvrtog mjesta ga osvojili ulaze u formu kada je najpotterbije,a mi niz brdo idemo.Sutra ni u skolu necu smjeti otici

Reply
Milos мар 26, 2014 at 21:01

Ovaj Simonovic kapiten?!Pa on je ocaj…kad ni slobodna bacanja ne moze da izvede…..pa sta onda moze….vise je stetan nego sto koristi ekipi…..pogubljen totalno

Reply
ds мар 26, 2014 at 20:52

Koliko se mi mucimo,navijaci ili ce otici kuci razocarani ili ce se nekako izvuci pobjeda uz uzasnu igru,bez spektakla i pravog navijanja i uz veliku dozu nerviranja,a veceras se trebala gledati i igra i odlicno navijanje.Pogledaj ti ovog napada,ove muke i jada sve sam vise siguran da pobjediti necemo jer bukvalno niko ne igra trojke,sut za dva sve ispod prosjeka ma niste ni zasluzili ovoliko podrsku,da smo dosli u situaciju da moramo pjevati hocemo pobjedu ccc

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 20:51

mislim da nemamo šta da tražimo ovde… oni su loši, a mi katastrofa… nadam se da grešim…

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 20:51

10 zicera smo promašili

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 20:57

ima da dobijem srcku bice sitnih kolaca

Reply
Dača мар 26, 2014 at 20:48

Zadnji napad u poluvremenu i Dzenkins ostavlja 5sec Budeveljniku za sut..zadnji napad u trecoj cetvrtini i umesto da drzi loptu, opet isto, ostavio im 15 sec…ima sut koji ga ne sluzi doduse vec nekih 2 meseca, ali NEMA mozga!!!

Reply
cz мар 26, 2014 at 20:47

Gdje su trojke,sta je ovo?oni nase greske iskoriste ali mi njihove ne.Pola tima ne igra NA STA OVO LICI? ne znam da li da se smijem nasem napadu ili da placem,a takodje sam bio upravu kada sam pljuvao radonjica.Dodje ti preko 24 000 navijaca da ovo gleda atmosfera nije onakva kakva se ocekivala a to sve zahvaljujuci nasem strucnjaku koji se boji vise od igraca,pogledajte sta Djenka radi,bez koseva smo.I jos jedan dokaz da radonjic zna samo odbranu a napad veliko nista

Reply
aikido мар 26, 2014 at 20:46

a Đenka,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,for God s sake! :facepalm:

Reply
aikido мар 26, 2014 at 20:45

ne crnite,ne crnite,idemo mi dalje…ajde! 😆

Reply
aikido мар 26, 2014 at 21:40

ovoj trojici….zna se,..Lacio 😮

Reply
Божа мар 26, 2014 at 20:44

Волео бих да грешим. Али ми смо тотално психолошки не припремљена екипа. Ако ови украинци не направе некакве глупости, тешко да можемо да добијемо. :facepalm:

Reply
zarko мар 26, 2014 at 20:42

ljudi sa ovim prosecnim trenerom nazalost gubimo.

Reply
Stefan мар 26, 2014 at 20:41

Ma ne mogu da vjerujem,raspadamo se.Da li ovaj radonjic ima ista osim akcija za centre i dalje to forsira a nema rezultata,odnosno Katic kao i da ne igra.Odbrana solidna,ali napada NE POSTOJI,jbt nemoguce,ako ovako nastavimo nece se dobro zavrsiti i dalje ne mogu da dodjem sebi ovakvu sliku niko nije ocekivao,dati samo 31 kos za ovoliko vremena,i toliko minuta bez kosa ma bjezi..Jel vi gledate ovaj napad? Sta radi taj trener,sta radimo mi na svom terenu,kakve su ovo izmisljene akcije,bez organizacije,ideje.E moj Katicu,sta je sa Nelsonom,Tadijom,Djenkom,Simonovica ni da spominjem ma niko ne igra

Reply
IgorNbGd мар 26, 2014 at 22:02

Druže ti ne kapiraš da kada neko igra isto dobru odbranu samim time onemogućuje tvoj napad… Oni su vodili samo zato što ih je „išao“ šut sa distance, malo više nego nas… To je tih 5-6-7 poena…. Protiv uniksa šta bude… Ja sam prezadovoljan! Po meni je bitnija Aba, pa potom SL, a polufinale EK na poslednjem mestu… Naravno ne treba se predavati. Aba nam treba zbog EL, SL nam treba da skinemo stoku koja se hvali tom instant ligom od mesec i po dana, a što se EK tiče i ovo je ogroman uspeh! Mada ne treba stati! Da mi je neko rekao pre 2-3 godine da će ovako biti rekao bih mu da je lud!

Reply
A мар 26, 2014 at 20:36

Rasko unistava zvezdu!!!!!!!!!!!!!!!!Napolje!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Dača мар 26, 2014 at 20:35

Dzenkins od momenta kad je dobio ugovor za narednu sezonu nije odigrao redovnu utakmicu!!!

Reply
aikido мар 26, 2014 at 21:39

Dačo,hoćeš sad da počeneš ..lacio ili kasnije….?svejedno mi je…..misim kako možeš..zaslužuješ „ovakvu prozivku“… 👿

Reply
Stefan мар 26, 2014 at 20:25

1/8 za tri,9/23 za dva ajde malo ozbiljnosti jbt

Reply
cz мар 26, 2014 at 20:21

Umjesto da oni jure nas,mi jurimo njih nisam bas to ocekivao.Meni nije razlog ni trena ni nista,na ovako vaznoj utakmici pred vise od 20 000 navijaca ovakava igra i pristup nikako nisu dobri,a vidi se i da se treneru gace tresu ali ajde….Dosta zicera,losi sutevi s distance,toga sam se i bojao jer mi u jednoj damo 10 trojki,a u sledece ti skoro nista,pa oni prazni minuti bez kosa ali da ne mracim.Igra MORA biti bolja,nisu ovi ljudi uzalud dosli nitii zasluzuju da se vrate kuci zarocarani,pored toga nema ni nekim poteza koji bi podiglu publiku.U svakom slucaju,ocekivalo se nase vodstvo ali sta je tu je,u drugom pol se stvari moraju promjeniti jer sami cemo sebi biti krvi ako se desi neocekivano.Nema koseva ni centara,ni Tadije,Nelsona ali nadam se tome,izgleda da nece biti tako lako kako smo ocekivali

Reply
marko мар 26, 2014 at 20:16

Rasko se raspada veceras! :facepalm:

Reply
aikido мар 26, 2014 at 20:12

joj,Raško,joj… 😥 :facepalm:

Reply
DS мар 26, 2014 at 20:11

Pogledajte Arene,navijaca a vi ovako,mora to agresivnije i borbenije,atmosfera utihnula trebaju nam kosevii.Napad? Nije prvi put ako cemo iskreno da se sa njim mucimo,bilo je dosta utakmica AJDEEEE

Reply
Jovan мар 26, 2014 at 20:02

Bitno da smo mesecima ubedjivali groblje da su ovi boranija i da bismo se prosetali kroz njihovu grupu u Evroligi….

Reply
aikido мар 26, 2014 at 20:03

e jbg,ti baš moraš…..idi maleriši negdje drugdje

Reply
aikido мар 26, 2014 at 21:43

Jovane…..znaš šta ti je činjenti za ovaj minus…..tvoja sramota 😆

Reply
cz мар 26, 2014 at 20:00

Ajde momci to malo bolje,obrana dobra ali toliko je bilo situacija da dobro odigramo odbranu a to ne iskoristimo u napadu,jedva do kosa dolazimo.I potajno sam se toga bojamo jer nam je on konfuzan od pocetka,kao i napad na zonu i kombinovanu odbranu mora bolje,i na poluvrijeme se mora otici sa dobrom razlikom

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 19:49

SAMO DA SE NAVIKNU NA KOŠEVE U ARENI

Reply
ds мар 26, 2014 at 19:43

Prepuna Arena,malo konfuzan napad u ovoj 1/4 ali nadam se da cemo pobjediti,vjerujem.

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 26, 2014 at 19:29

AJMO AJDE SVI U NAPAD

Reply

Leave a Comment