Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаКошарка

Легенде верују у пролазак у полуфинале

Цела Србија са нестрпљењем чека почетак утакмице у Арени против Будивељника, а највише оних 20000 (и кусур) срећника који су дошли до карата за овај меч. И столице за пријатеље клуба поред паркета ће сигурно бити скроз попуњене, а на њима ћемо вероватно видети и бивше играче Драган Капичића, Владислава Лучића и  Златка Болића. У разговору за Спорт су изнели своја очекивања пред овај меч.

– Звезда је на прагу једног озбиљног успеха. Без обзира на то што је међународни Куп купова већ освојенм ово је историјску успех за црвено-беле. Тренер Радоњић и његови изабраници имају играчку предност и пуну Арену, зар то није довољно? Таква шанса апсолутно треба да се искористи. Ипак, не смемо да заборавимо да је Будивељник веома непредвидива екипа, па би евентуално опуштање могло и те како да кошта. Уз велику подршку навијача, сигуран сам да можемо да се пласирамо у полуфинале – први је своје мишљење изнео Капичић.

Бивши играч, тренер и председник клуба, Владислав Лале Лучић је пре свега истакао све резултате које су ове сзеоне постигли тренер Радоњић и играчи.

– Ово је до сада изванредан резултат за Звезду, која одлично игра и то је њен највећи адут. У првој утакмицици је солидно одиграла и сигурно је да се очекује да ће пред 20.000 навијача бити још боља. За црвено-беле ово је невероватна сезона. Налазе се на првом месту АБА лиге, освојен је Куп Радивоја Кораћа, а данас с правом сви очекујемо једну добру утакмицу и пласман у полуфинале. Као Звездин навијач, надам се само најбољем и још једном великом кораку у Европи – рекао је Лучић.

Један од најбољих стрелаца који  су  бранили црвено-беле боје, Златко Болић, верује да ће подршка навијача бити пресудна.

– Вечерашни меч је у овом моменту најважнији за Црвену звезду, која је у Београд са гостовања донела добар резултат. Арена је одличан избор и очекујем да ће навијачи још једном оправдати епитет најватреније публике у Европи. Сваком противнику је тешко када дође да игра у Београд, било да ли је у питању Звезда и Партизан. Оба тима имају невероватну помоћ навијача, што је одличан ветар у леђа. Предност црвено-белих је то што имају компактну одбрану, док у нападу немају играча око којег се све врти, што додатно отежава противнику. Такође, квалитет играчког кадра, али и саме игре је на страни Звезде. Једини проблем може да представља евентуални психолошки пад, уколико Будивељик направи мало већу предност – закључио је Болић.

 

Повезане вести

Leave a Comment