Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Џенкинс и Блажич: Уз навијаче до полуфинала Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде Телеком налазе се пред вероватно највећим изазовом у досадашњем току сезоне. Црвено-бели у Комбанк арени дочекују екипу Будивељника која је у првом сусрету четвртфинала Еврокупа славила са три поена разлике (82:79).

Кошаркаши Црвене звезде су свесни да је та предност и те како достижна, али да им предстоји велика борба. Јака Блажич је истакао да су се црвено-бели вредно припремали за реванш са Украјинцима и да су веома мотивисани:

– Сигурно је за нас меч против Будивелника јако важан. Играли смо прошле недеље против њих и нисмо били у нашем најбољем издању. Имали смо и имамо још времена да се припремимо за реванш. Знамо да је ово утакмица за улазак у полуфинале и сви ћемо бити јако мотивисани. Идемо на све или ништа у среду – рекао је словеначки бек, а потом истакао значај подршке навијача:

– Подршка навијача нам је битна да бисмо победили. Они су наш шести играч и мислим да заједно можемо у полуфинале. Ипак, Будивељник је јак тим и очекује нас тешка утакмица.

Кључ победе по мишљењу Блажича је чврста одбрана и тимска игра.

– Морамо да одиграмо пуно боље у одбрани него у Литванији. У среду је свима битна само победа, а до ње ћемо доћи ако будемо играли као тим и у одбрани и у нападу – закључио је Јака Блажич.

Блажичев саиграч из бековске линије Чарлс Џенкинс такође очекује веома тежак меч.

– Морамо да будемо концентрисани током целог меча и то очекујем од тима, а посебно од себе. У првом мечу против Будивељника смо доносили неке лоше одлуке у важним тренуцима и то морамо да поправимо. Остало нам је још два дана да се припремимо и ако будемо играли тимски верујем да ћемо победити.

Црвена звезда ће трећи пут ове сезоне играти утакмицу у највећој дворани у Србији. Чарлс Џенкинс је упоредио претходне евролигашке утакмице у Комбанк арени са предстојећом против шампиона Украјине:

– Није исто јер је сада много већи улог. Било је веома лепо играти први меч у Евролиги у Комбанк арени, док је Лаборал био последњи меч на домаћем терену у Евролиги који за нас нажалост није имао такмичарски значај. Играти у Комбанк арени је сјајно, иако је моје омиљено место за игру Пионир. Играти у највећој хали у Београду је веома инспиративно и заиста је сјајан осећај када видиш толико навијача око себе који те подржавају – завршио је причу сјајни шутер црвено-белих.

Повезане вести

1 comment

bat мар 23, 2014 at 16:39

Svi u Arenu, treba da nas bude 20000 da grmimo i da zajedno idemo u polufinale!!!

Reply

Leave a Comment