Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Радоњић: Показали смо карактер

Црвена звезда Телеком је и у последњој утакмици на домаћем терену у лигашком делу регионалног такмичења остварила тријумф. Овај пут, у 25. колу, „жртва“ Звездиних кошаркаша био је МЗТ, а крајњи резултат је износио 87:77.

Иако меч за црвено-беле није носио већи резултатски значај, они су од самог старта заиграли ангажовано, борбено и још једном одличном партијом ставили осмех на лица својих навијача. Победа још више добија на значају, ако се има у виду одмарање најбитнијих играча и давање шанси најмлађима, а тријумф на екипом из Скопља био је најбоља увертира за дуел са Будивељником и позивница навијачима да у што већем броју дођу у Арену.

Ту шансу је највише искористио Никола Ребић, који је одиграо, до сада, најбољу партију у црвено-белом дресу (9 поена и по две асистенције и скока). Сем младог плеја, највише се истакао Бобан Марјановић (17 поена, 9 скокова и чак 29 индексних поена). После утакмице новинарима се обратио борбени Бранко Лазић:

Честитам својој екипи на још једној победи. Имали смо озбиљан приступ утакмици током целог њеног тока. Сигурно је да смо задовољни новом победом, а сада можемо да се окренемо мечу који нас у среду чека против Будивељника у Еврокупу – изјавио је Лазић.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, пре свега је желео да честита играчима освајању нових бодова у АБА лиги, а потом је додао:

Више се причало о Будивељнику ових дана и постојала је бојазан да се то пренесе на екипу против МЗТ-а. Ипак, показали смо озбиљност, нисмо размишљали о томе да утакмица за нас нема такмичарски значај. Одиграли смо одговорно свих 40 минута и контролисали смо игру. Славили смо још једном и још једном смо одбранили домаћи терен. Сада се окрећемо мечу четвртфиналном мечу Еврокупа – констатовао је Радоњић пре него што је истакао:

Мислим да смо пре свега играма и резултатима обезбедили себи ту могућност да немамо оптерећење да морамо да одиграмо такмичаски у овом дуелу. Ништа нисмо бирали, нити је то дошло само од себе. То смо направили нашим играма. Али, ми смо пришли мечу као да је такође битан. Без обзира што су играли млађи играчи, озбиљност је била на високом нивоу, задовољан сам континуитетом квалитетне игре на овом мечу. Бодови су освојени, а остало је и задовољство приступом играча, без обзира на то да ли су млади или стари – констатовао је стратег црвено-белих.

Радоњић је причао и о инциденту који се десио на утакмици, када су искључујуће личне грешке добили Тејић и гостујући играч, Чековски:

– Марко Тејић је одреаговао на провокацију и ударац противника. Не бих могао да му замерим ништа на реакцији, ипак је он био најмлађи на терену. Он је први ударен тако да би више требало да се прича о поступку противничког играча – изјавио је Дејан Радоњић пре него што је прокоментарисао учинак Олександера Липовија:

Он још увек улази у наш систем. Улази полако, а вечерас је показао да можемо да рачунамо на њега. Кроз време, тренинге и утакмице ћемо га више убацивати у систем и он ће тада дати више тиму него што је то сада случај – истакао је тренер црвено-белих који је причао и о игри Александра Цветковића, Звездиног играча на позајмици у МЗТ-у:

Цветковић у последње време игра одлично, желим му све најбоље. Честитам му на партији, он је био под емоцијама вечерас и можда није пружио партију на нивоу оних које је пружао на неким претходним мечевима. Он је пре свега одличан и вредан момак – изјавио је Дејан Радоњић, а нако тога се осврнуо и на скраћену минутажу Демаркуса Нелсона у мечу против македонаца:

Нелсон је синоћ одрадио тренинг редовно, али сам сматрао да је вечерас требао да игра само оволико колико је играо. Чак и да је резултат био другачији сигурно не би више улазио у игру. Битно је да у потпнуности буде спреман за следећи меч који нас очекује већ у среду против Будивељника – закључио је Радоњић.

Повезане вести

1 comment

Darko Ca мар 23, 2014 at 10:23

Svaka cast malom Rebicu! Pozitivno me je iznenadio, i vrlo me raduje sistem koji se primenjuje u ovim, da kazemo, „nebitnim“ utakmicama. Sansa mladim igracima, koja je vecreas ukazana, mislim da je iskoriscena na najbolji moguci nacin. Onoga trenutka, kada zvezda bude imala pet prvotimaca, koji su dotle dogurali preko Zvezdine skole i mladjih kategorija, zapamtite, Zvezda ce igrati final four Eurolige!!! Pozdrav za Delije, da ne nabrajam gde sve, posto nas definitivno ima po celom svetu 😉

Reply

Leave a Comment