Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојка

Звезда стигла до предности у полуфиналу!

163576_521275574600010_422962674_nОдбојкашице Црвене звезде пружиле су још једну добру партију против екипе ТЕНТ-а и победом од 3-1 (23-25; 25-14; 25-17; 25-16) стигле су до предности у полуфиналној серији плеј-офа првенства Србије и имаће прилику да у наредном дуелу у Београду обезбеде пласман у финале.

Први сет је протекао у веома неизвесној игри и са великим бројем преокрета. Звезда је боље отворила овај период игре, повела је 5-2 и 8-7 на првом техничком тајм-ауту, али су гошће убрзо узвратиле и преокренуле резултат на 8-10. Уследио је период игре када су екипе серијом поена одговарале једна другој. Ниједна екипа није успевала да стекне значајнију предност, максимум је био два поена разлике, а Звезда је последњу прилику имала при резултату 22-21. Међутим, након тајм-аута ТЕНТ стиче предност и осваја први сет (23-25).

У другом сету црвено-беле додају гас, већ на самом почетку Бојана Миленковић сјајним сервисима доноси нашем тиму предност од три поена (4-1), а њену серију не прекида ни тајм-аут гошћи, па Звезда  долази и до седам поена вишка. И у наставку виђена је слична слика, ас поен Хелићеве, па сјајни сервиси Мине Поповић повећавали су Звездину предност из минута у минут, да би у једном тренутку она износила максималних +13 (22-9). То је било више него довољно за миран завршетак, па је једно “кување“ Јулије Миловиц донело Звезди изједначење (25-14).

Велика борба виђена је на почетку трећег сета, играло се поен за поен, а ТЕНТ одлази на први технички тајм-аут са предношћу од 8-7. Након паузе, црвено-беле никако нису успевале да успоставе контролу над игром, предност гошћи је расла до 6 поена (9-15), да би наше даме успеле до другог техничког тајм-аута да је смање на 12-16. Након паузе ствари су коначно дошле на своје место. Звездашице су заиграле како знају, а Обреновчанке немају одговор на црвено-бели торнадо и сервисе Аделе Хелић. Неколико тешких лопти успева да сачува у пољу Теодора Пушић, па Звезда долази до прилике да сет заврши у своју корист. Користи прву сет лопту и долази до предности од 2-1 (25-17).

У четвртом сету наше даме нису оставиле никакву наду ривалу. Већ на првом техничком тајм-ауту стекле су пет поена предности, што им је било довољно да у наставку заиграју опуштеније и без притиска, па је предност само расла. Изванредним поеном Аделе Хелић Звезда је стигла до максималних 9 поена предности (20-11), које је сачувала све до краја. Црвено-беле нису искористиле прву сет лопту, али зато јесу другу поеном најмлађе. Бојана Миленковић је ставила тачку на овај дуел и још једну добру партију (25-16).

 

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ мар 22, 2014 at 20:33

BRAVO ŠAMPIONKE .

Reply

Leave a Comment