Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Кошаркашице без финала Купа

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у полуфиналу Купа Милана Циге Васојевића у Лазаревцу од екипе Радивоја Кораћа резултатом 64:68. Слично као и у финалу регионалне лиге црвено-беле су током већег дела меча јуриле предност Кораћа и у неизвесном финишу нису успеле да изборе пласман у финале.0153

У првој четвртини све поене за Звезду из игре убацила је Нина Ђоковић (укупно осам), док главне кошаркашице црвено-белих нису успеле да дођу до своје игре. Ни екипа Кораћа није  бриљирала, али је после првих десет минута имала четири поена предности (13:9).

Екипа Кораћа се у другој деоници одлепила на осам поена предности (19:11) поенима Јелене Антић, Јелене Максимовић и Снежане Чолић. Звезда је у пар наврата прилазила на минус четири, али у одбрани нису имале решење за корпулентну Јелену Максимовић, да би Сања Мандић тројком одвела Кораћ до великих плус 13 у финишу друге четвртине. Ипак, Александра Црвендакић и Нина Ђоковић су смањиле на 27:36 до одласка на велики одмор.

Звезда је у трећој четвртини заиграла знатно боље. Пробудила се Тина Јовановић, а Милица Деура је поентирала за само минус три (38:41). екипа Кораћа ипак није дозволила да се предност истопи, јер је Јелена Максимовић два пута прошла под кошем црвено-беле екипе за 45:39. Игра се у потпуности распламсала, а клупа Кораћа зарадила је техничку грешку због приговора, па је  Звезда преко Тине Јовановић брзо стигла до изједначења (45:45). Иста играчица је поново поравнала резултат за 47:47 на крају трећег периода игре.

У последњој деоници разиграла се Јелена Антић, а Сања Мандић је убацила тројку за ново вођство Кораћа од 54:49. Црвено-беле су узвратиле преко Тине Јовановић, а затим је Мирјана Бероња погодила тројку за ново изједначење (54:54). Тројком Александре Станаћев Звезда је повела са 57:56 и када се очекивало да Звезда преломи меч у своју корист после неколико грешака екипе Кораћа, десило се сасвим супротно. Тамара Капор је одвела свој тим до плус четири (61:57) након техничке грешке која је досуђена клупи Црвене звезде због протеста. Након тога се Звезда ипак брзо вратила у игру тројком Александре Станаћев (62:63), а Мирјана Бероња прецизним поготком поново доноси екипи Драгана Вуковића ново изједначење (64:64). На другој страни Мандић доноси предност Кораћу (66:64), а Станаћев у брзом продору промашује зицер. После промашаја играчица Кораћа, лопта се поново одбија у њихове руке и пошто је до краја остало тек 11 секунди црвено-беле праве фаул. Чолић не греши са линије слободних бацања и поставља коначан резултат, јер црвено-беле нису успеле да узврате у последњих неколико секунди.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Тина Јовановић са 17 поена и чак 17 скокова (14 дефанзивних), док се у екипи Радивоја Кораћа истакла Јелена Максимовић са 16 поена и седам скокова.

Радивој Кораћ – Црвена звезда  68:64 (13:9, 23:18, 11:20, 21:17)

Лазаревац – Дворана: СЦ Колубара. Гледалаца: 500. Судије: Миловановић, Весковић, Ивановић.

Радивој Кораћ: Чолић 6 (5 ск), Топузовић (6 ск, 3 ас), Мандић 11 (5 ск, 2 ас, 4 ил), Максимовић 16 (7 ск), Брајковић 2, Ј. Јовановић 4, Антић 12 (10 ск), Ступар 4, Капор 13. Нису играле: Родић, Милић и Станчић.

Црвена звезда: Бероња 5 (3 ас, 2 ск), Станковић, Деура 6 (3 ск), Станаћев 7 (5 ас, 4 ск), Црвендакић 12 (5 ск, 3 ас, 2 ул), Ђоковић 12 (6 ск), Т. Јовановић 17 (17 ск, 4 ул, 2 ас), Матић 5 (3 ск). Нису играле: Бошковић, Војиновић, Папић и М. Јовановић.

Утисак је да су црвено-беле поново поклекле против екипе Кораћа због неискуства и промашаја у битним тренуцима утакмице. У појединим деловима меча Александра Црвендакић и посебно Иванка Матић су деловале потпуно одсечене од напада и неприметне, а Александра Станаћев ове сезоне знатно мање шутира ка кошу него у претходној сезони. Сада остаје још прилика да се до трофеја стигне кроз плеј-оф, а да би то постигле црвено-беле морају да увиде где су биле кључне грешке у тесним поразима против Кораћа и да поново дођу до своје препознатљиве лепршаве игре која их је красила у неколико наврата ове сезоне.

Повезане вести

7 comments

d мар 22, 2014 at 10:13

ja stvarno ne razumem kad izgube sportisti Zvezde kazu ljudi glavu gore …alo bre pa nismo mi neki metalac pa je kao dobro sto smo stigli u finale. vec vidim kako i u muskoj kosarci se govori da je uspesna sezona, samo ne znam po cemu..zbog kupa il zbog prvog mesta. kad se jednom shvati da klubove moraju da vode pobednici a ne neki tamo dzajici i covici i njima slicni tad cemo opet bitii sd bez premca

Reply
Бранимир мар 22, 2014 at 13:15

Слажем се, треба имати побједнички менталитет. Ипак, утисак је да је ЖКК доста урадио на брзој квалитетној трансформацији у односу на претходне сезоне. Сада је ЖКК дефинитивно клуб број 2 у Србији и озбиљно угрожава РКораћа, који је замијенио партизанке. Треба довести неку цуру као Џенкинса и Блажића, неку Американку и слично и ствари поставити на прво мјесто, за сва времена или на дуже стазе. А пробати у плеј офу узети титулу. Р Кораћ утакмице добија на срећу и на искуство. Морамо им у томе парирати.

Reply
Goran137 мар 22, 2014 at 13:29

Seti se gde smo bili do juce u muskoj kosarci a ove sezone igrali Evroligu,sada se borimo za polufinale Evrokupa,osvojili kup,prvi u ABA ligi cele sezone i boricemo se za titulu…I seti se gde smo bili u zenskoj kosarci proslih godina a ove sezone vicesampionke Medjunarodne Regionalne lige,polufinale kupa i boricemo se za titulu…Covece ne moze se nista preko noci…Slazem se sa Branimirom treba dovesti jos 2-3 pojacanja i uz ove mlade snage da dominiramo narednih godina,pa onda i na duze staze kao nekada pre…NAPRED ZVEZDA!

Reply
Milos мар 22, 2014 at 22:40

Pa da li si ti covece normalan?Da li ti znas sta pricas?Pa gospodin Djajic je legenda naseg kluba,najbolji sportista proslog veka.Sa nasom Zvezdom je stigao na vrh Evrope i sveta i on je po tebi gubitnik?Gospodin Covic je sa FMP-on osvajao trofeje Jadranske lige,nasu Zvezdu spasao propasti i ti sad nesto pricas o njemu…Pokrij se usima i cuti…..

Reply
d мар 22, 2014 at 23:56

taj dzajic koga dizes u nebesa je bio odlican fudbaler bar se tako prica nisam ga gledao….al znam da je klub odveo u dubiozu i sta mislis sto je asimilovan a ne pravnosnazno oslobodjen…ako ne razumes o cemu pricam raspitaj se malo….a covicu smo mi pevali pesme i odjeednm je dobar…videces u junu u aprilu koliko je dobar

Reply
Milos мар 23, 2014 at 01:36

Verovatno si klinac koji jos nije bio rodjen kad je GOSPODIN Dzajic imao prvi mandat u Zvezdi,prvo kao sportski direktor,a potom i kao predsednik kluba!Kad je dosao rekao je da ce klub pod njegovim vodjstvom za 5 godina postati prvak Evrope,sto se i desilo!!!Pod njegovim vodstvom klub je osvojio mnogo trofeja!Kad je napustao Zvezdu dug je bio milion evra,i ostavio je tim koji je vredio 25 miliona!!!!!!!Kontas???Dug nije napravio on!Treba da se stidis,napadas njega i GOSPODINA Covica koji je nas klub spasio propadanja!Da nisi mozda vise uzivao dok je u klubu bio Vesic,Pavlovic,Uvalin ,razne Drce,Bakici,i raznorazni cirkuzanti….Opet kazem ili si klinac zesci ili si glodar kojem fegeltija filtrira mozak raznim informacijam!!!!Samo ti mirno spavaj,osvojicemo mi ove godine i u fudbalu i u kosarci,ziv bio pa video!!!!Pozdravljam te,pa se cujemo na kraju sezone!!!Pozdrav Braci Deliijama!!!!!

Reply
homer мар 22, 2014 at 08:41

glavu gore !!!!

Reply

Leave a Comment