Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Најава: Низ се наставља у Новом Саду против дужника из јесењег дела

У 20. колу Јелен Суперлиге, Црвена звезда гостује Доњем Срему на „Карађорђу“, у Новом Саду. После кратке дилеме да ли ће Доњи Срем угостити црвено-беле у Пећинцима и да ли „Сувача“ може да буде део историје, одлучено је да Црвена звезда у Новом Саду има прилику да се искупи после покварене прославе јубилеја „Маракане“.

Није против Крагујевчана блистала Црвена звезда, али је успела да забележи нова три бода. Осим Сава Павићевића, који је у пар наврата показао да је заиста појачање за Црвену звезду у овом прелазном року, нико није био „главом на терену“. Видели смо импровизацију на десном беку и коцкање које није коштало Славишу Стојановића.Надамо се да ће против Доњег Срема све доћи на своје. Још једна прослава на „Маракани“ је успешно прошла. Бајко је прославио рођендан са навијачима, заслужено добио овације и скандирање, а Филип Касалица се потрудио за најлепши поклон. Ипак, једина прослава на „Маракани“ која није успешно кончана је управо јубилеј нашег стадиона. Кривац није Доњи Срем. Иако је био противник на том мечу, у 5.колу, Црвена звезда је себи била највећи противник.

 Доњи Срем

 Екипа из Пећинаца је преживела премијерну сезону у Суперлиги, а другу стартовала како су јој прву предвиђали. Иако су на почетку свог суперлигашког живота били бум српског фудбала и једну недељу држали чело табеле, јесењи део текуће сезоне није био бајковит. Завршили су полусезону на 15.месту, претпоследњем, са 14 бодова, бод испод Јавора. Нису пуно мењали тим у зимском прелазном року. Екипу су наспустили Васиљевић (Вождовац), Ашковски (прослеђен на позајмицу у Напредак), голман Живковић (Черноморец Бургас) и нападач Стојановић (Малта). Тим који предводи Владо Чапљић појачали су Мијић (Домжале), Веселиновић (Напредак), Зоговић (Сутјеска) и Ћосовић (Рудар Пљевља). Најбитнији су остали, Дамњановић, Јанковић, Крунић, Лакић-Пешић, Чордашић и Синђић.

Тренутно су на деоби 14. и 15.места са Јавором и имају 17 бодова. У прошлом колу су поражени од Напретка у Крушевцу, 4:2. Најбољи стрелац екипе је Огњен Дамњановић са три гола.

ЦЗ Н ДС

„Маракана“  :       2   1    1   0   3:2

Укупно :                 3   2   1   0   5:3

* Једна утакмица је одиграна у Новом Саду, на стадиону Војводине

Први међусобни дуел одигран је 27.октобра 2012.године на „Карађорђу“, у Новом Саду, у оквиру 10.кола. Доњи Срем је целу прошлу сезону домаћин био на стадиону Војводине. Црвена звезда је славила са 2:1, после преокрета, захваљујући головима Луке Миливојевића. Водећи гол за Доњи Срем, већ у 2.минуту, постигао је Јанковић. На „Маракани“ први дуел одигран је у 25.колу, 27.априла 2013. године. Црвена звезда је славила 1:0, голом Николе Микића.

Прошли дуел, у 5.колу шампионата, одигран је 15.септембра 2013., на прослави 50 година „Маракане“ и промоцији нових дресова у част „Маракане“, Доњи Срем је покварио славље. Црвена звезда је повела головима Дауде и Печника и када се очекивало да дода гас и употпуни тријумф, прво је Марчета смањио предност, а затим Ашковски у последњим минутима поставио коначних 2:2.

Од заједничких играча издвајамо једног, јединог. Игор Миладиновић, Звездино дете, члан генерације 1990, је прошле сезоне носио дрес Доњег Срема.

Ковачевић суспендован, повратак Петковића

 Прво је Никола Мијаиловић одрадио меч паузе због суспензије, а у прошлом колу и Марко Петковић. Сада ће због четвртог жутог картона који је зарадио против Радничког, Александар Ковачевић паузирати на мечу у Новом Саду. Суспензија једино прети Драгану Мрђи, који је зарадио три опомене. Дауда и Гогић су зарадили по две.

Стојановић је изненадио више пута са саставом у четири утакмице за нама. Осим одбране, која је махом сигурна, све остало је подложно променама. А за Доњи Срем се очекују – Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Гогић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Дауда (Печник), Мрђа.

Славиша Стојановић би победом ушао у историју и поставио нови рекорд по броју узастопних победа (десет) и тиме надмашио досадашњег рекордера, Валтера Зенгу.

11!

 Доњи Срем – Црвена звезда, субота 22. март 2014. 14:30 , Јелен Суперлига 20. коло 2013/2014, стадион : „Карађорђе“, Нови Сад.

Повезане вести

1 comment

ds мар 22, 2014 at 14:18

Upravo sam procitao da ce Milijas i Gogic biti zadnji vezni,pa jel taj Stojanovic normalan?

Reply

Leave a Comment