Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошарка

Вуковић за МЦЗ: Наше амбиције су увек највише

Кошаркашице Црвене звезде се спремају за завршницу Купа Милана Циге Васојевића у Лазаревцу. У недавном, драматичном финалу Регионалне лиге, видели смо невероватан меч и три продужетка. Творац успеха кошаркашица Црвене звезде, тренер Драган Вуковић је за МЦЗ изнео очекивања пред завршнице у Купу и плеј-офу првенства, као и утиске после пораза у финалу Регионалне лиге.

– Ми смо дебитанти у регионалној лиги, док је Радивој Кораћ екипа са искуством у овом такмичењу. Многе наши играчице су први пут играле овако јаке мечеве. У полуфиналу смо успели да избацимо Цеље који је најјача екипа и највећи фаворит у такмичењу. У финалу смо играли јако тежак меч на три продужетка. Једна лопта је одлучивала, нисмо можда имали ни среће, а и фонд играча је био све мањи како је меч одмицао. Највећи добитник је лига јер је овај меч преношен на телевизији, играло се на три продужетка, било је веома неизвесно. Верујем да ће догодине лига бити још јача – рекао је Вуковић.

Затим се осврнуо и на предстојећу завршницу Купа.

– Амбиције су свакако увек највише. Без потцењивања осталих екипа, мислим да имамо добре шансе да дођемо до финала где би нас вероватно чекао Партизан. Доиста, у полуфиналу ћемо вероватно имати прилику да се реванширамо екипи Радивоја Кораћа. 

После Купа, следи и коначан расплет домаћег првенства.

– Да, ту такође играмо са Радивојем Кораћем у полуфиналу. Финале се игра на три добијене, а без обзира ко уђе у финале, ове две екипе ће бити фаворити. Морам истаћи и да је наш наступ у Регионалној лиги био солидно испраћен, дошло је до одређених помака, а надам се да ће се то наставити и у будуће – закључио је тренер наших кошаркашица.

Повезане вести

Leave a Comment