Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Петковић: Сами себи дугујемо победу над Доњим Сремом

Млади репрезентативац Србије из редова Црвене звезде Марко Петковић због суспензије проузроковане жутим картонима пропустио је дуел са Радничким из Крагујевца.

После дуже времена нашао се у улози посматрача која му је, како каже, много теже пала него да је био актер на терену.

– Ух, јако тежак меч за гледање. Утисак је да би ми било много лакше да сам играо утакмицу. Хвала мојим саиграчима на великој борбености коју су показали, као и оствареној победи. Уписали смо, што је најважније, нова три бода, задржали лидерску позицију и окрећемо се новим изазовима – рекао је Петковић.

Он је такође искористио прилику да похвали Нејца Печника који се принудно преселио на позицију десног бека, и по Марковом мишљењу пружио одличну партију.

– Одиграо је заиста одлично. Нимало није лако ни променити страну, тј прећи са леве на десну, а камоли на све то вратити се у одбрану. Приказао је оно што га краси од доласка на Маракану, велику жељу и срчаност. Ради се о великом раднику, и иако се надам да више неће морати да игра на мојој позицији, ако евентуално и дође до тога, нема дилеме да ће одлично одрадити све задатке које стручни штаб постави пред њега – не штеди речи хвале на рачун репрезентативца Словеније, млади репрезентативац Србије.

Повратком у такмичарску екипу Петковић је олакшао посао тренеру Стојановићу коме ће бити лакше да припреми екипу и тактику за наредну утакмицу против Доњег Срема.

– Одморили смо се после меча са Радничким и кренули мотивисани са припремама за, верујем, нову победу. Имамо велики низ тријумфа који желимо да наставимо. Надам се доброј и ефикасној игри читавог тима, и као дефанзивац прижељкујем да уз то Бајковић остане несавладан – речи су Марка Петковића који још увек, као ни остатак тима, не зна где ће бити одигран сусрет против екипе из Срема.

– Волео бих да то буде стадион који може да прими што више навијача и на коме је одлична атмосфера. У претходна четири кола нас је гледало 80 хиљада људи. Наши навијачи су познати по својој бројности и оданости, тако да нам је жеља да се меч одигра негде где би сви који желе, могли да дођу да нас бодре. Уосталом, фудбал се и игра због публике – јасан је Звездин десни бек.

Ипак, одлуку о изреченом не могу да донесу играчи најтрофејнијег српског клуба. Њихов задатак је да се што боље припреме за друго пролећно гостовање.

– Не правим разлику, односно поделу на тешке и лаке мечеве. Сваки сусрет је тежак на свој начин и сваки је прича за себе због чега увек наглашавамо да идемо корак по корак. Истина је да смо у прва четири кола, три играли на нашем стадиону, међутим, то ништа не мења. Желимо да победимо све ривале до краја – не оставља дилему Петковић.

Поред победе која би осигурала Црвеној звезди останак на првом месту суперлигашке табеле, црвено-бели имају још један велики мотив да забележе десети узастопни тријумф.

– Свима нам је у сећању јесењи меч са Доњим Сремом. Дозволили смо им да нам пред 40 хиљада наших навијача и у дану када смо славили 50 година од отварања Маракане, „откину“ два бода у последњим тренуцима. То је био мој први сусрет у Звезди, седео сам на клупи и као и сви након меча, осетио велику нервозу и жал. Не претимо им осветом, јер сматрам да првенствено због тог кикса имамо дуг према нама самима и учинићемо све да победом анулирамо и надокнадимо изгубљено јесенас – закључио је Марко Петковић.

Повезане вести

4 comments

Fornicator мар 18, 2014 at 23:02

Zašto ne objavite sramotnu vest – da na skupštini FSS niko nije glasao za smenu Karadžića, pa ni predstavnik Crvene Zvezde?!

Reply
neco-peco мар 18, 2014 at 17:11

ili pisite redovno analizu ili nikako!

Reply
Црна Гора ЦЗВ мар 18, 2014 at 17:21

Tako je!

Reply
Dejan CZ мар 18, 2014 at 23:52

BAJKOVIC- nije imao mnogo posla. U prvom poluvremenu jedna losa procena ali se sve dobro zavrsilo. Iskupio se u nastavku gde je bio jako siguran u istrcavanjima i skinuo je 1na1.
PECNIK- nije se nesto posebno snasao na poziciji desnog beka pogotovo u prvom poluvremenu. Igrac koji ima tehniku ali nema brzinu, centarsutevi su mogli biti bolji. U defanzivi i nije bio los, sa obzirom da mu ovo nije prirodna pozicija
PAVICEVIC- mozda i najbolji u Zvezdi. Dobro je zatvarao protivnicke napade. Zvezda je dobila ne samo na defanzivi sa Pavicevicem vec i u napadu gde se stvaraju solidne prilike posle auta koji izvodi crnogorski reprezentativac.
KELHAR- odlican u vazduhu, gotovo da je dobio sve vazdusne duele sa Spalevicem. Zbog nedostatka brzine imao je malo problema kada je lopta na zemlji, ali se solidno postavljao. Asistirao kod gola
MIJAILOVIC- od bekova u ofanzivi daleko konkretniji od Pecnika. Nasao se u jednoj izglednoj situaciji, ali mu je golman Radnickog odbranio sut sa vrha peterca. Malo je pao u nastavku, ali jos jedna jako dobra utakmica Dzonija.
KOVACEVIC- nije dobro usao u mec, ali kako je vreme odmicalo Kovacevic je bio sve bolji. Dosta energije je potrosio na ovom mecu, jako rastrcan. Prekinuo dosta napada protivnika
NINKOVIC- na trenutke je pokazivao koliko moze. Odlicno je uposlio Mijailovica, poslao je nekoliko solidnih lopti u prostor, ali kada se sve sabere jako bleda utakmica. Da li je povreda uticala ili nesto drugo, ali mnogo vise se ocekuje od Nineta.
MILIJAS- kada se uzme u obzir da je nekoliko puta pogadjao iz slobodnjaka ove sezone pomalo zacudjuje situacija gde on nije izvodio prekide koji su bili u zoni suta. Situacija slicna kao i kod Ninkovica. Imao je nekoliko dobrih lopti pre svega prema Daudi. Bolje odigrao u defanzivi nego prethodni mec
LAZOVIC- nastavlja da igra toplo hladno, kada ga krene najbolji je na terenu, a protiv Radnickog imao je dosta pokusaja prodora koji su se zavrsavali ili preniskim centarsutem ili mu je bezala lopta. Jedan od losijih meceva, ali ipak posle duge povrede koju je on imao to je normalno i ocekivati je da bude sve bolji
DAUDA- sta reci za Daudu, kada odluci da igra onda dosta toga dobro uradi, a mec protiv Radnickog je kao da smo igrali sa igracem manje. Jedino sto je donekle dobro vrsio presing na stopere Radnickog. Verovatno i najlosiji na terenu
MRDJA-mnogo rastrcan, izvlacio se trazio loptu, imao neke pokusaje glavom, ali nista posebno. Navikao nas je na bolje partije
KASALICA- pokazao da ima osecaj za gol, i da bi bar dok se ne resi problem sa Daudom(nezainteresovanost) moglo vise racunati na Kasalicu
GOGIC- za 10-ak minuta par vazdusnih duele, nista posebno
MILUNOVIC- takodje par minuta proveo na terenu pa se nema sta puno ni reci

Reply

Leave a Comment