Moja Crvena Zvezda
Архива

Kristić i Kaludjerović pred Slogu

Kristić na konferenciji za medije

Crvenu zvezdu u sredu 22. septembra u 15,30 očekuje prva utakmica ovosezonskog Kupa Srbije. Protivnik je Sloga a izvesno je da će stadion biti pun Zvezdaša s obzirom da u Kraljevu ima mnogo navijača našeg kluba.

„Kup takmičenje je specifično jer nema popravnog ispita. Moramo da budemo maksimalno koncetrisani i da uđemo maksimalno u utakmicu, baš zbog nekih iskustava drugih ekipa. Ako se vratimo unazad nekoliko godina videćemo da je bilo nekih iznenađenja i eliminacija. Meni je u glavi ispadanje Vojvodine od Hajduka sa Liona, a bilo je još takvih slučajeva. Mi to ne smemo da dozvolimo, trofej je u pitanju. Još jednom ponavljam, igramo sa najjačim timom, maksimalno angažovano i verujem da rezultat neće doći u pitanje“, kaže Aleksandar Kristić.

Strelac pobedničkog gola protiv Javora, Andrija Kaludjerović, ne krije da je za duel sa Slogom jednako motivisan.

„Kreće odbrana trofeja, gostujemo Slogi iz Kraljeva. Očekuje nas pun stadion i sigurno je da će domaćin biti maksimalno motivisan u takvoj atmosferi. Ali mi ne treba time da se opterećujemo, već da pružimo maksimum bez obzira što igramo protiv Sloge koja je trenutno u trećem rangu“, rekao je Kaludjerović.

Aleksandar Kristić je, uz osmeh, objasnio da Crvena zvezda nije uvežbavala penale pred meč u Kraljevu, niti namerava da to učini.

Skauting služba našeg kluba je uživao gledala Slogu i analiza je spremna za igrače.

„Naš skaut je gledao poslednje kolo u trećoj ligi. Takođe, ja sam gledao utakmicu Sloge na disku. U principu, to je dobro organizovana ekipa sa mladim i ambicioznim trenerom. Igraju moderno u sistemu 4-4-2, ali se može desiti da protiv nas odigraju u nekom drugom sistemu. Od poznatijih igrača tu je Drinić koji se već dokazao i kod nas i u inostranstvu. Ostali igrači su im dosta mladi, i Sloga je trenutno na sredini tabele. Svaka utakmica za nas je novi izazov a protivnik igra sa 150% svojih mogućnosti. Biće lep ambijent, i prilika za nas da se još bolje uigramo i iskoristimo utakmicu za podizanje forme“, kaže Kristić.

Slavoljub Djordjević je i dalje na spisku povredjenih igrača pa u Kraljevu ponovo treba očekivati tandem Mihajlović Adi u poslednjoj liniji tima.

Kristić najavljuje najjači sastav Crvene zvezde kao dokaz nekalkulisanja.

„Izaći ćemo sa najjačim timom. Prilika za igrače koji ne igraju da se nametnu je na treninzima i na utakmicama „B“ tima. Ovo je veoma važna utakmica za nas i nećemo ništa eksperimentisati. Ja ne mogu da obećam ništa osim da ćemo činiti sve da bude što više golova, napadačkim pristupom“, istakao je Aleksandar Kristić.

Повезане вести