Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Љубица Кецман: Полуфинале је довољан мотив!

61525_521279047932996_558731955_nОдбојкашице Црвене звезде сутра од 19 часова гостују у Обреновцу где ће играти први дуел полуфинала плеј-офа првенства Србије против екипе ТЕНТ-а. После дужег времена звездашице неће имати предност домаћег терена у завршници такмичења, али то не обесхрабрује наше даме, а Љубица Кецман, једна од узданица црвено-белих, у разговору за МЦЗ обећава да се неће лако одрећи круне.

Колико је отежавајућа околност што полуфиналну серију почињете на гостујућем терену и како се припремате за то?

Ове године нико није победио ТЕНТ код куће, тако да изгледа да је дошло време за то (смех). Наравно, шалим се, евидентно је да оне играју боље на свом паркету, али то не значи да и нас могу тако лако да победе. Нема неке посебне припреме, Адела (Хелић) се полако враћа на терен, Теодора (Пушић) такође, радимо на уигравању… То је за нас у овом тренутку много битније, јер смо имале пар пехова са повредама и вирусима, тако да нам је сад најбитније да се сви опораве.

С обзиром на пораз у последњем колу, да ли постоји и мотив више да се савлада ТЕНТ?

Није потребан додатан мотив, полуфинале плеј-офа је само по себи довољно.

Од кога прети највећа опасност?

Највећа опасност прети од крајева, у зависности који од њихових нападача буде расположен, мада, мислим да са нашим добрим сервисом можемо много тога да урадимо.

Да ли сте се прилагодиле на начин рада новог тренера?

То је било некако под ставком морања. Наравно да нам је свима жао што је Рале (Ратко Павличевић) смењен, али морамо да размишљамо изнад тога. Крајњи циљеви су битнији од личних осећања сваке од нас.

Шта сматраш главним узроком нешто слабијих резултата ове сезоне?

Људи су навикли да ми увек побеђујемо, па кад изгубимо диже се велика прашина око тога. И ми смо људи од крви и меса, и то девојке, не може увек да се побеђује. Све је то саставни део спорта. Са друге стране, освојиле смо Куп, у полуфиналу смо плеј-офа упркос свим проблемима које смо имале и које имамо и заиста мислим да нема разлога да нам се нешто замера. Оно најбитније долази и зато о тим “слабијим мечевима“ не треба уопште размишљати!

 

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ мар 14, 2014 at 23:47

NAPRED DEVOJKE ,TENT JE MALI ZA VAS .ZGAZITE IH SVE DO KRAJA DO NOVE TITULE .

Reply

Leave a Comment