Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Ковачевић: Прија нам место лидера првенства

Расположење и атмосфера међу фудбалерима Црвене звезде умногоме зависе од резултата. Након осам узастопних победа и максималног учинка у пролећној полусезони црвено-бели налазе се на лидерској позицији коју не планирају да препусте никоме до краја шампионата.

Да је тако, потврђује и млади репрезентативац Србије Александар Ковачевић, коме прво место и поглед са висине на остале ривале итекако прија.

– Предност коју имамо у односу на вечитог ривала није велика, она износи један бод, али нам доста значи на психолошком плану. Утолико нам је лакше што смо у ситуацији да све зависи од нас и што не морамо да пратимо резултате конкурената. Окренути смо само дешавањима у нашој кући и начину како да у преосталих 12 кола уколико је могуће савладамо све ривале. Једино нам тријумфи омогућавају да останемо на месту на коме смо сад и да на крају сезоне остваримо оно што сви толико желимо, а то је да освојимо титулу – рекао је Ковачевић.

Срчани везиста у мечу са Напретком није био стартер већ је у игру ушао у другом полувремену. Разлози за такву одлуку тренера Стојановића су врло јасни.

– Играо сам утакмицу за младу репрезентацију против Белгије, вратио сам се тек у четвртак касно увече и сигурно да је умор учинио своје. У везном реду имамо доста квалитетних играча и нико није незаменљив. Јака конкуренција какву имамо свакога од нас тера да на сваком тренингу и утакмици дајемо максимум и заслужимо поверење стручног штаба. Има још доста да се игра, победе у уводним колима пролећа су нам подигле самопоуздање, али далеко од тога да смо полетели. Лига је доста изједначена, и уколико не уђемо максимално фокусирани у меч, сваки противник може да нам зада проблеме – упозорава Звездина „55“.

У наредном колу клуб из Љутице Богдана на свом стадиону дочекује Раднички из Крагујевца, затим следи гостовање Доњем Срему, па поново меч на највећем српском стадиону против Вождовца.

– Не размишљамо много унапред. Тренутно нам је у главама само Раднички. Идемо степеник по степеник и не обазиремо се на распоред. Имамо потребан квалитет да победимо сваку екипу у нашој лиги уколико дамо све од себе. Много смо труда и одрицања уложили да бисмо дошли у ситуацију да сами одлучујемо о својој судбини, и сигурно да не желимо да сада све то бацимо у воду – констатовао је Александар Ковачевић.

Повезане вести

Leave a Comment