Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Печник: „Ми желимо да победимо све ривале до краја и освојимо првенство“

Репрезентативац Словеније из редова Црвене звезде, Нејц Печник врло брзо се по доласку у Београд својим играма, дриблинзима и професионализмом, у лепом светлу представио навијачима најтрофејнијег српског клуба.

Такође, међу изабраницима Славише Стојановића са којим је од раније сарађивао у националном тиму, ужива велико поверење. На терену увек даје максимум и у многим од до сада 18 одиграних сусрета националног првенства био је један од најбољих на терену. У првом колу пролећне полусезоне уписао се у стрелце против Јавора, што је био његов четврти овосезонски погодак уз које је забележио и три асистенције. У наредном сусрету против Радничког из Крагујевца Печник ће имати прилику да увећа свој голгетерски салдо.

– Пре меча са Напретком играо сам утакмицу за репрезентацију што се донекле осетило у мојој игри. Свестан сам да нисам био на очекиваном нивоу и да морам и могу боље. Најважније је да смо победили, и не враћам се уназад, већ се максимално трудим да спреман дочекам наредни изазов и дуел са Радничким. У доброј смо форми, имамо осам везаних победа, међутим, не желим да се бавим статистиком, јер то није посао нас играча. Ми желимо да победимо све ривале до краја и освојимо првенство – рекао је словеначки репрезентативац.

Њему ће сусрет у суботу бити трећи ове сезоне у којима укршта копља са Крагујевчанима. После победе у гостима у 3. колу, и тријумфа јесенас у Купу, црвено-бели желе и трећи пут у сезони да савладају Раднички који је у претходном колу убедљиво поражен на свом терену и сигурно ће како би поправио утисак, на Маракани желети да се представи у најбољем светлу.

– Ниједна од две одигране утакмице са њима није била лака. Сећам се да смо у Крагујевцу рано повели, али да смо се мучили да преломимо утакмицу све до самог финиша. И у Купу је исто тако било тешко, морали смо да уложимо много труда и енергије да бисмо их савладали. Имају доста добрих појединаца и квалитетан колектив. Кључ победе видим у томе, да од првог минута наметнемо наш стил игре и да будемо фокусирани свих 90 минута. Падова током утакмице не сме да буде – истиче Печник.

Током претходна три меча у другом делу сезоне навијачи Црвене звезде развијали су барјаке са бројевима који симболизују број сусрета до краја сезоне, односно потребан број утакмица у којима изабраници Славише Стојановића треба да тријумфују како би се сигурно домогли наслова шампиона. Против Радничког на северној трибини завијориће се број 12.

– Има још доста да се игра. Лепо нам је у улози лидера првенства, међутим бод предности не значи ништа. Идемо једну по једну утакмицу, не размишљамо много унапред. Сигурно да верујемо да имамо квалитет да будемо шампиони, али са друге стране не падамо у еуфорију – констатовао је Нејц Печник.

Повезане вести

3 comments

Djole-Jagodina мар 12, 2014 at 09:15

Moras mnogo bolje i brze igras za Zvezdu!!!

Reply
marko мар 11, 2014 at 15:49

Da slazem se sa tobom dakle agresivno i na svaku loptu Dauda koji ima brzinu da vrsi pritisak na poslednju liniju da ih nacnemo u prvih 10 15 min i to je to 3 boda su nas za plus 4 na tabeli i da se nadamo da Rad moze da izbori makar nereseno sa glodarima

Reply
Gile мар 11, 2014 at 14:37

Radnicki treba da nacnemo jednim golom u prvih pola sata i utakmica ce rutinski da se privede kraju sa 2 ili 3 razlike. Samo da sredina iskida, da se bori za svaku loptu; Dauda da vrsi pritisak na poslednju liniju, momci u odbrani da budu odlucniji kad vise njih ide na loptu i nece biti nikakvih problema. Ova utakmica sluzi da ojacamo samopouzdanje i da Mrdja i Dauda nastave seriju. Maksimalna podrska ekipi, obavezno preko 20 000 poseta ❗ ❗ ❗

Reply

Leave a Comment